• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bademcik ameliyatı olmaya karar verdim. Deneyimleriniz?

Tikkabilla

Lupilup!
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2009
18.678
24.178
798
Merhaba kk hanımları, yıllardır süren ve artık her ay antibiyotik kullanmama neden olan (hatta 2 kutu ardarda) bademciklerimden kurtulmaya karar verdim. Gerçekten çok korkuyorum ama gören her doktor bunları bir an önce aldır yoksa seni daha kötü yapar diyor. Öğretmenim ve yarıyıl tatilinde bunlardan kurtulmak istiyorum. Sizce rahat ders anlatmam ne kadar zaman alır? Ameliyattan şu kadar gün sonra diye bir tahminde bulunur musunuz? Benim için önemli.. Görev yerim memleketimden uzakta, ameliyatı memlekette olacağım. Buraya geldiğimde kbb doktoru yok, sıkıntı çeker miyim ya da iyileşme sürecinde uzman doktora görünemeyecek olmam bazı tehlikeler doğurur mu? Bu konu hakkında biraz cahilim. Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Ya neden kimse buralara hiç bakmıyor? BDVye açsam konuyu yürüyüp gitmişti yani..

Tıkla iyi bir Dr bulman lazım öncelikle biraz komplikasyonu olabilecek bir ameliyat birde birsüre sadece dondurma yiyebileceksin başka bişey yiyemezsin haberin olsun ama iyi bir Dr bul özelde olma mumkunse bizim hoca derdi ki iki şeyi özelde olmayacaksin bir sünnet iki bademcik ameliyati neden derdi bilmiyorum:-)

Bu arada 10 gün ortalama iyileşme süresi ama sana bağlı tabi 2 3 hafta arası iyileştirsin tamamen bir sıkıntı olamzsa

Tıkla iyi bir Dr bulman lazım öncelikle biraz komplikasyonu olabilecek bir ameliyat birde birsüre sadece dondurma yiyebileceksin başka bişey yiyemezsin haberin olsun ama iyi bir Dr bul özelde olma mumkunse bizim hoca derdi ki iki şeyi özelde olmayacaksin bir sünnet iki bademcik ameliyati neden derdi bilmiyorum:-)
Canım özelden başka çarem yok. İyi bir doktor bulduk. Babam görüşmüş. Yarıyıl tatili bitiminde yaparız 20 gün de rapor veririm demiş. Ama şimdi sen öyle deyince korktum. Sadece kulak burun boğaz üzerine bir hastane.. Yine de riskli mi olur bilmiyorum off off.. Bu ameliyatı olmak zorundayım, kalbime vuruyor artık.. Bu arada dondurma da hiç sevmem :P

Canım özelden başka çarem yok. İyi bir doktor bulduk. Babam görüşmüş. Yarıyıl tatili bitiminde yaparız 20 gün de rapor veririm demiş. Ama şimdi sen öyle deyince korktum. Sadece kulak burun boğaz üzerine bir hastane.. Yine de riskli mi olur bilmiyorum off off.. Bu ameliyatı olmak zorundayım, kalbime vuruyor artık.. Bu arada dondurma da hiç sevmem :p
Tatlım ben bademcik ameliyatıda oldum :))
Okmeydanı SSK hastanesinde olmuştum. Hemde canlı canlı :KK53: bademcik bölgesine iğne yapıp uyuşturdular güya sonra kesip biçtiler.. Aman aman sana tavsiyem özelde ol ..
Yani Nasıl anlatsam ameliyat sonrası oldukça sıkıntılı. Birşey yiyip içmek zaten imkansız Hani diyorlarya dondurma yersin sadece. Ben Ohh mis gibi dondurma yerim bol bol demiştim ama dondurmayı bile yemek yutmak imkansız .. Çok ağrı oluyor. Birde benim ertesi akşam kulaklarıma vurmuştu ağrı :KK14:
Hastanen KBB ci zaten. Eminim çok daha konforlu şekilde yapılacaktır. Ne kadar sürmüştü iyileşmem inan hatırlamıyorum.
Bende sürekli hasta oluyordum,hep serum antibiyotik kullanıyordum. Küçüklüğümde doktorlar alınması lazım demiş ama babam kıyamamış bana.. Keşke küçükken olsaydım valla. Ben oğlumun bademciklerini aldırdım .

Tatlım ben bademcik ameliyatıda oldum :))
Okmeydanı SSK hastanesinde olmuştum. Hemde canlı canlı :KK53: bademcik bölgesine iğne yapıp uyuşturdular güya sonra kesip biçtiler.. Aman aman sana tavsiyem özelde ol ..
Yani Nasıl anlatsam ameliyat sonrası oldukça sıkıntılı. Birşey yiyip içmek zaten imkansız Hani diyorlarya dondurma yersin sadece. Ben Ohh mis gibi dondurma yerim bol bol demiştim ama dondurmayı bile yemek yutmak imkansız .. Çok ağrı oluyor. Birde benim ertesi akşam kulaklarıma vurmuştu ağrı :KK14:
Hastanen KBB ci zaten. Eminim çok daha konforlu şekilde yapılacaktır. Ne kadar sürmüştü iyileşmem inan hatırlamıyorum.
Bende sürekli hasta oluyordum,hep serum antibiyotik kullanıyordum. Küçüklüğümde doktorlar alınması lazım demiş ama babam kıyamamış bana.. Keşke küçükken olsaydım valla. Ben oğlumun bademciklerini aldırdım .
Hadi ya bilsem en başta sana danisirdim canım.. İyileşme süreci yaşa göre değişiyormuş. Çok korkuyorum ama olmak zorundayım. Şu an sağlam hali bile paramparça görünüyor. Off off..

Hadi ya bilsem en başta sana danisirdim canım.. İyileşme süreci yaşa göre değişiyormuş. Çok korkuyorum ama olmak zorundayım. Şu an sağlam hali bile paramparça görünüyor. Off off..
Bak şuda var. Ameliyattan sonra evet eskisi gibi öyle ateşlenip hasta olmuyorsun. Ama dikkat etmediğin Zaman faranjit oluyorsun bu sefer :) Ben bademcikleri aldırmadan önce sürekli yüksek Ateş'le yatıyordum ve som Zamanlarında sürekli serum bağlanıyordu. Şimdi öyle bir sorun yok ama faranjitte yabana atılan bir durum değil.
Ameliyat geciktikçe bademciklerin durumu kötüleşiyor ve ameliyat sonrasıda zorlaşıyor evet.Babama keşke küçükken ameliyat ettirseydin diye sitem ettim evet. Çünkü o dönemler yurtdışındaydık. Oranın hastane sağlık sistemi daha iyiydi. Ayrıca bademciklerde ufaktı :)
Demekki yaşayacaklarım bunlarmış diyorum..
Ameliyat gerekli ise,sana zarar veriyorsa,başka sağlık sorunlarına yol açmadan ol ameliyatını kurtul. Hiç korkma.. Hepsi geçiyor sonuçta ;)

Bak şuda var. Ameliyattan sonra evet eskisi gibi öyle ateşlenip hasta olmuyorsun. Ama dikkat etmediğin Zaman faranjit oluyorsun bu sefer :) Ben bademcikleri aldırmadan önce sürekli yüksek Ateş'le yatıyordum ve som Zamanlarında sürekli serum bağlanıyordu. Şimdi öyle bir sorun yok ama faranjitte yabana atılan bir durum değil.
Ameliyat geciktikçe bademciklerin durumu kötüleşiyor ve ameliyat sonrasıda zorlaşıyor evet.Babama keşke küçükken ameliyat ettirseydin diye sitem ettim evet. Çünkü o dönemler yurtdışındaydık. Oranın hastane sağlık sistemi daha iyiydi. Ayrıca bademciklerde ufaktı :)
Demekki yaşayacaklarım bunlarmış diyorum..
Ameliyat gerekli ise,sana zarar veriyorsa,başka sağlık sorunlarına yol açmadan ol ameliyatını kurtul. Hiç korkma.. Hepsi geçiyor sonuçta :KK66:
Peki ameliyat sonrası zayıflama oldu mu sende? Ondan da korkuyorum açıkçası..

benimde olmam lazım, bademciklere bağlı akut eklem romatizması var, bademcikleri şiştiğinde kafadan 15 gün yatırıyor beni, küpe deliklerimden bile iltihap geliyor, doktor bana bıraktı tercihi ama benim cesaretim yok süreç zormuş

Ee tabi.. Bir süre yemek yiyemedim.. Bunun sonucundada kilo kaybı oldu ..
2 kilo almıştım zorla ya..:KK43:
benimde olmam lazım, bademciklere bağlı akut eklem romatizması var, bademcikleri şiştiğinde kafadan 15 gün yatırıyor beni, küpe deliklerimden bile iltihap geliyor, doktor bana bıraktı tercihi ama benim cesaretim yok süreç zormuş

Benim de kalbe vuruyor, çarpıntı vs yapıyor. Çift atıyormuş kalbim. İleride kalp romatizmasına dönüşebilir. İnan ben de çok çok korkuyorum ve hala cesaretim var diyemiyorum ama yaş ilerledikçe daha da kötü olacak ne yapalım.. Çaresi yok ki..

2 kilo almıştım zorla ya..:KK43:

Benim de kalbe vuruyor, çarpıntı vs yapıyor. Çift atıyormuş kalbim. İleride kalp romatizmasına dönüşebilir. İnan ben de çok çok korkuyorum ve hala cesaretim var diyemiyorum ama yaş ilerledikçe daha da kötü olacak ne yapalım.. Çaresi yok ki..
Benim suan kalpte zaten, kalp kapağı sertlesmesi var, ritm bozukluğu var, ama bana herhangi bir etkisi yok, ameliyata cesaret yok valla

Benim suan kalpte zaten, kalp kapağı sertlesmesi var, ritm bozukluğu var, ama bana herhangi bir etkisi yok, ameliyata cesaret yok valla
Canım kalbe vurması çok tehlikeli.. 10 gün sabredeceğim valla ne yapalım.. İnternette yorumları okudukça vazgeçesim geliyor yeminle ama şimdi oldum oldum eğer ertelersem bir daha olmam biliyorum.

Nihayet 2 gün önce ameliyatı oldum. Bugün 3. günüm.. Böyle bir işkence yok gerçekten, sabah akşam iğne vuruluyorum. Yine de yetmiyor. Su içemiyorum, burnumdan çıkıyor. Biraz daha koyu kıvamlı şeyler tüketiyorum. Süt, yoğurt, ayran, soğuk çorba vs. Ama cidden suyu özledim. Boğazım tamamen şişti, dilim bile.. Yutkunmak çok çok fena acı veriyor. Ne zaman geçecek bu bilmiyorum. Konuşma zaten yok. Hem canım acıyor hem de zaten sesim çıkmıyor. Dilim tamamen yara içinde ve uyuşuk hala.. Şişmiş bide.. Karnım aç şekilde öylece yatıyorum tüm gün.. İnşallah bu çektiğim acılara değer..

Nihayet 2 gün önce ameliyatı oldum. Bugün 3. günüm.. Böyle bir işkence yok gerçekten, sabah akşam iğne vuruluyorum. Yine de yetmiyor. Su içemiyorum, burnumdan çıkıyor. Biraz daha koyu kıvamlı şeyler tüketiyorum. Süt, yoğurt, ayran, soğuk çorba vs. Ama cidden suyu özledim. Boğazım tamamen şişti, dilim bile.. Yutkunmak çok çok fena acı veriyor. Ne zaman geçecek bu bilmiyorum. Konuşma zaten yok. Hem canım acıyor hem de zaten sesim çıkmıyor. Dilim tamamen yara içinde ve uyuşuk hala.. Şişmiş bide.. Karnım aç şekilde öylece yatıyorum tüm gün.. İnşallah bu çektiğim acılara değer..
çok geçmiş olsun, korktum şimdi.

Canım sen amelıyat mı oldun çok gecmiş olsun o kadar zormuymuş bademcik amelıyatı
Sağol canım, yetişkinlerde çok daha zor iyileşme süreci.. Mecburen oldum ama.. Çok zor geçiyor, ne zaman geçecek bu işkence bilmem. Sabah akşam ağrı kesici iğnelerle duruyorum. Boğazda dikişsiz duruyor tabi ameliyat yeri öyle açık, çin işkencesi mübarek..

Back