- Konu Sahibi pogacaayak
Katalog çekimlerindeki ışık, vs en basit bir gelinliği bile şahaser gibi gösteriyor.
İşte tüm bunları çıkardığında ortaya böyle sıradan bir gelinlik çıkıyor. Piyasada 4- 5 bine alâsını diktirebileceğin bir
gelinliği 25 bine alıyorsun sonuç hüsran :44:Bence vasat durmuş gelinlik üzerinde etekler cılız hatta kısaymış imajı veriyor..Eğer gerçekten 25 bin
vermişse yazık etmiş parasına Gerçi onlarda para çoktur sorun olmaz
hıımmm, aslında haklı olabilirsiniz. kendim düşündüm, bu kadar param olsa, acaba hangi gelinliği, 25bin tl ya da öyle bir miktar vermeye değer görürdüm acaba diye.
aklıma ilk gelen Vakko'da satılan Monique Lhuillier markasının Catherine adlı modeli oldu. Görebildiğim kadarıyla 3 çeşit farklı dantel üst üste kullanılmış. Delice dantel miktarı olan bir gelinlik, öyle böyle değil. Dantel de elde dikildiğinden işçiliği de delice.
Bol miktarda dantel ve el işçiliğinden aklıma gelen ikinci gelinlik Vera Wang'în Esther'i oldu. Sanırım 5 kat kadar tüle her katta elde onlarca dantel aplik parçası dikilmiş :S Çılgın bir emekten söz ediyoruz. Bu gelinlik Blair Waldorf'un kraliyete gelin giderken giydiği idi. Açık saç bir gelinliğe bu kadar mı yakışmaz.
Üçüncü aklıma gelen gelinlik Beymen'de satılan Romona Keveza isimli tasarımcının 2014 defilesindeki final gelinliği idi. İlk kez taşlı bir gelinlikten hoşlanıyorum. Eğer bu boncuklar elde dikildiyse bunun işçiliğini düşünmek bile istemiyorum. Rengini açarsa taşlar nasıl görünür acaba? Yalnız duvak gelinlikten güzel:
Bence Kate Middleton'ın gelinliği eteğinin kalıbı, kesimi, parça parça olması ve üstüne dikilmiş danteller ile kesinlikle ödenen tüm parayı hak ediyor:
Son olarak Pronovias'ın bu seneki defilesinin final gelinliği, eğer ziberlin ile dublelenen dantel yapıştırma benzeri bir yöntemle değil de el ile tutturulduysa, deli ötesinde bir emek gerektiriyor yine, kumaş zaten orijinal fransız üretimi dantel ve kimbilir kaç mt gidiyor :S