Bacasını temizlettirmediği için annesi ve halasının ölümünden sorumlu tutuldu. 15 yıl hapis...

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.836
'Soban tütmeseydi ölmezlerdi' davası
Evinin bacasını temizlettirmeyen Ayşe Taşhan, konuğu olan annesi ve halasının sobadan sızan duman neticesi ölümünden sorumlulukları olan tutuldu

0 0

İstanbul Kağıthane'de hayatını sürdüren Ayşe Taşhan'ın evine Geçen günlerde annesi Fatma Kılıç ve halası Habibe Domurcuk konuk oldu.Üşüyen 2 ihtiyar bayan , Taşhan'dan salonda yer alan kömür sobasını yakmasını talep etti . Ayşe Taşhan da annesi ve halasının talebi üzerine sobayı yaktı. Tutuşan kömür sobası bir süre sonra tütmeye başladı. Bunun üzerine Ayşe Taşhan, evi havalandırmak için pencere ve kapıları açarak haneye dolan dumanın dışarı çıkmasını sağladı. Bir zaman daha hasbihal eden 2 bayan , saatin geç olması sebebiyle Taşhan'ın evinde kalmaya hüküm verdi. Taşhan yatmak için odasına giderken, annesi ve halasına da sobanın yer aldığı odada yatak hazırladı. Sabah uyandığında evin kömür koktuğunu ve salonun kurumla dolduğunu farklılık eden Taşhan, annesini ve halasının cansız bedeniyle karşılaştı. Sürdürülen soruşturmada anlam verici Taşhan, sobanın tütmesi sonuncu gaz zehirlenmesinden vefat eden 2 akrabasının ölümüyle alakalı kastı olmadığını müdafaa etti . Mahkeme , soba içini, boruları ve bacayı yangından savunma yönetmeliğine uyumlu biçimde temizlemeyerek ihmali tutum sergilediğini öne sürdüğü Ayşe Taşhan ile alakalı iddia belgesi tertip etti . Taşhan'ın durum gecesi tüten sobanın dumanını oda içinden çıkarmakla yetindiği ve gereken önlemleri almadığı gerekçesiyle annesi ve halasının ölümüne sebep olduğu iddia edildi .

15 SENE HAPSİ İSTENİYOR

Ayşe Taşhan ile alakalı "taksirle ölüme neden olma" iddiasıyla dava açıldı. 15 yıl mapusu istenen Taşhan, bir sonraki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.
http://www.haberport.com/yasam/soban-tutmeseydi-olmezlerdi-davasi-h110375.html

saçma geldi bilmiyorum, kim bacasını periyodik temizliyorki, ben çocukluğumdan hatırlamıyorum

Bizim oturduğumuz altüst evimizde yurtdışında her yıl baca temizleyicisi gelirdi kıyafetleride yüzüde siyah olurdu tam 30 dakika uğraşırdı , vatandaş kendisi temizlemezdi , halen çok geriyiz her konuda olduğu gibi

her lodos aynı haberler, lodosta kullanmasalar keşke zaten çok soğuk olmuyor

saçma geldi bilmiyorum, kim bacasını periyodik temizliyorki, ben çocukluğumdan hatırlamıyorum
ben çocukken 2 ayda bir temizlerlerdi herhalde artık iyice dolunca aslında bilerek ölüme sebeb olma gibi gelmedi bana

al bendende o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…