Bacakta Varis!

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
Merhabalar.
Hemen derdimi anlatmak istiyorum.

3-4 yıl önce her iki bacağımın da arkasında 6-7 cm uzunluğunda birer adet koyu renkli baya çıkıntılı varisler oluşmuştu. O zaman kiloluydum ondan olabileceğini düşünüyordum. Ben bu sene baya kilo verdim,2-3 kilo kaldı fazlalığım.

Bunların dışında ince ince varislerim de vardı tabi, kılcal damar gibiydiler.

Bu yaz 2 aylığına işe girdim.
İş gereği sürekli ayakta olmam gerekiyor ve sabah 08.30-17.00 arası ayakta ve sürekli hareket halindeydim.
Bugün son günümdü, ayrıldım artık.
Birkaç gün önce bacaklarımı inceliyordum fark ettim ki sol ve sağ arka bacağımın dizden aşağısında koyu renkli damarlar belirmiş. Çıkıntı yok ama varis olduğu belli. Ve iki bacağımın ön taraflarında da koyu renkli damarlar oluşmuş.
Anneme gösterdim hemen. Çıkıntı olur mu? Büyür mü? dedim. Sanmıyorum, bak benim bacaklarıma. Bunlar yıllardır böyle ama büyümedi dedi.

Çok korkuyorum ya büyürse diye.:KK14:

Sizce daha fazla çıkıntı olur mu?
Varislerden kurtulmak için ne yapabilirim? Ve yeni varis oluşumunu nasıl önleyebilirim?
Bir de üst bacağımızda bikini bölgesine yakın olan ön bacakta varis olur mu?
Lütfen bilgilendirin beni.
Şimdiden çok teşekkür ederim sizlere.

Son düzenleme:
Uzgunum ama artiyor ve ilerliyor varisler.hele de hamilellikte daha da artiyor.biran once dr.a gitmeni onerrim bir cok tedavi yonyemi var

Merhabalar.
Hemen derdimi anlatmak istiyorum.

3-4 yıl önce her iki bacağımın da arkasında 6-7 cm uzunluğunda birer adet koyu renkli baya çıkıntılı varisler oluşmuştu. O zaman kiloluydum ondan olabileceğini düşünüyordum. Ben bu sene baya kilo verdim,2-3 kilo kaldı fazlalığım.

Bunların dışında ince ince varislerim de vardı tabi, kılcal damar gibiydiler.

Bu yaz 2 aylığına işe girdim.
İş gereği sürekli ayakta olmam gerekiyor ve sabah 08.30-17.00 arası ayakta ve sürekli hareket halindeydim.
Bugün son günümdü, ayrıldım artık.
Birkaç gün önce bacaklarımı inceliyordum fark ettim ki sol ve sağ arka bacağımın dizden aşağısında koyu renkli damarlar belirmiş. Çıkıntı yok ama varis olduğu belli. Ve iki bacağımın ön taraflarında da koyu renkli damarlar oluşmuş.
Anneme gösterdim hemen. Çıkıntı olur mu? Büyür mü? dedim. Sanmıyorum, bak benim bacaklarıma. Bunlar yıllardır böyle ama büyümedi dedi.

Çok korkuyorum ya büyürse diye.:KK14:

Sizce daha fazla çıkıntı olur mu?
Varislerden kurtulmak için ne yapabilirim? Ve yeni varis oluşumunu nasıl önleyebilirim?
Bir de üst bacağımızda bikini bölgesine yakın olan ön bacakta varis olur mu?
Lütfen bilgilendirin beni.
Şimdiden çok teşekkür ederim sizlere.

Evet varisler artıyo benimde sağ arka bacak diz altında 19 tane fıtık seklinde varisler vardı ve basta bu kadar değildi
Ben de çok küçük yaşta varis basladı 5. sınıf falan yada ortaokuldu ve giderek çoğaldı 11. sınıfa geçerken ameliyat oldum ve hiç bişi kalmadı ameliyatı kesinlikle tavsiye ediyorum doktorumu annem doktorlar programından bulmustu baya iyi yani son teknolojiyle iz bırakmayan bi ameliyat oluyo :)
Doktora sordum tekrarlar mı diye o da evet tekrarlayabilir garantisini veremem malesef dedi ve bu seferde sol üst arka bacakta damar seklnde bi morluk var annemlr normal damar olduğunu düşünüyo ama ben varis olduğunu düşünüyorum çünkü spor yaptığım zaman ağrıyo bazen umarım normal damardır göze batmıyo gerçi ama..
Soğuk su tut her gün ve suyu kasıklarından itibaren tut çünkü damarlar kasıklardan geliyomus
Ayaklarını hafaya dik
Varis çorabıda işe yaramıyomus galiba yanlıs hatırlamıyosam doktor öyle söyledi

Uzgunum ama artiyor ve ilerliyor varisler.hele de hamilellikte daha da artiyor.biran once dr.a gitmeni onerrim bir cok tedavi yonyemi var

Hangi doktora gitmem gerekiyor canım?
Kurtulabilirim değil mi?

Evet varisler artıyo benimde sağ arka bacak diz altında 19 tane fıtık seklinde varisler vardı ve basta bu kadar değildi
Ben de çok küçük yaşta varis basladı 5. sınıf falan yada ortaokuldu ve giderek çoğaldı 11. sınıfa geçerken ameliyat oldum ve hiç bişi kalmadı ameliyatı kesinlikle tavsiye ediyorum doktorumu annem doktorlar programından bulmustu baya iyi yani son teknolojiyle iz bırakmayan bi ameliyat oluyo :)
Doktora sordum tekrarlar mı diye o da evet tekrarlayabilir garantisini veremem malesef dedi ve bu seferde sol üst arka bacakta damar seklnde bi morluk var annemlr normal damar olduğunu düşünüyo ama ben varis olduğunu düşünüyorum çünkü spor yaptığım zaman ağrıyo bazen umarım normal damardır göze batmıyo gerçi ama..
Soğuk su tut her gün ve suyu kasıklarından itibaren tut çünkü damarlar kasıklardan geliyomus
Ayaklarını hafaya dik
Varis çorabıda işe yaramıyomus galiba yanlıs hatırlamıyosam doktor öyle söyledi

Benim fıtık şeklinde değil canım. Böyle damarlar şişmiş gibi o iki bacağımın arkasında uzun zamandır olanlarda.
Şimdi damarlarım koyulaştı ama şişmesin de hiçbiri öyle kalsalar da olur.
Kabulüm yani.
Canım sen ameliyat olduğunda uyuşturup mu yapmışlardı?
Yoksa narkoz mu vermişlerdi?
Ben anneme söyledim zaten,çok artarsa ameliyat olurum dedim.
Annem de Allah'ım yarabbim hemen de tedavisini düşünüyorsun diyor.:KK1:
Sen kaç yaşındasın canım?
Çok erken oluşmaya başlamış sende.

Benim bildiğim kadarıyla varisin tam bi tedavi yöntemi yok. Sadece ilerlemesini durdurabiliyorlar. Bi de varis tamamen genetik. Dedemde vardı,annemde var,bende de biraz damar belirginliği başladı :/

Hangi doktora gitmem gerekiyor canım?
Kurtulabilirim değil mi?

Benim fıtık şeklinde değil canım. Böyle damarlar şişmiş gibi o iki bacağımın arkasında uzun zamandır olanlarda.
Şimdi damarlarım koyulaştı ama şişmesin de hiçbiri öyle kalsalar da olur.
Kabulüm yani.
Canım sen ameliyat olduğunda uyuşturup mu yapmışlardı?
Yoksa narkoz mu vermişlerdi?
Ben anneme söyledim zaten,çok artarsa ameliyat olurum dedim.
Annem de Allah'ım yarabbim hemen de tedavisini düşünüyorsun diyor.:KK1:
Sen kaç yaşındasın canım?
Çok erken oluşmaya başlamış sende.

Narkoza gerek yok dedi doktor sadece bel altını uyuşturcaz dedi kontrolde zaten sadece 1 kere gittim hemen ameliyat dedi belliydi yani tam ameliyatlıktım
Korktum tabi narkoz verin falan dedim gerek yok dedi doktor sonra ameliyat günü geldi kan tahlili yaptılar bi problem olmasn diye sonra aldılar ameliyata 20 sn sonra bayılcaksın dediler kolumdan iğne yapldı ve bayıldım kollarda yana cırt cırtlandı sonra ameliyatta hiç beklenmedik bi şey oldu ve ben uyandım :KK52: önmde perde vardı aynı doktorlar dizisindeki gibi bu arada asistanlarda farketmedler uyandığımı cırt cırtlardan elimi çıkarttım ve perdeyi açtım doktor şaşırdı panik yaptı hemen tekrar bayılttılar ameliyattan sonra annemlere sölemiş kızınız uyandı perdeyi açtı baktı falan diye annem de o baksada göremezki zaten demiş bu arada gözlerim ileri derecede bozuk lensim ya da gözlüğüm olmadan göremem :KK1: sadece kanlımsı bi bacak vardı o fıtıkların olduğu yerlerde. uyandığında acı hissettin mi diye sorarsan resmen bel altın hissizdi yani iğneleri batırıyolar bi şey giriyo derine ama asla acı hissetmiyosun yani asla korkma ameliyattan neyse işte zaten hemen çıktım o gün öyle 1-2 gece falan kalmıyosun hemen günlük yaşamına dönüyosun belki bi kaç gün ağrın oluyo ama sonra geçiyo tabi ben ameliyattan 10 gün sonra tatile gitmiştim gayet yüzüyosun falan hiç bi problem olmuyo
Ben şuan 18 yaşındayım ameliyatı 16 yaşında oldum
İstersen benim doktorumun ismini verebilirim ameliyat düşünüyosan :)

Son düzenleme:
kalp-damar hastalıklarına gitmiştim ben de 2 sene evvel varis çorabı vermişti 2. hamiileeğimden saonra daha da arttı ben de gidecem tekrar:KK43:

Benim bildiğim kadarıyla varisin tam bi tedavi yöntemi yok. Sadece ilerlemesini durdurabiliyorlar. Bi de varis tamamen genetik. Dedemde vardı,annemde var,bende de biraz damar belirginliği başladı :/

Of bu genetik...
Bizim suçumuz ne ya?
Onlarda oldu diye bizde de mi olması lazım?
Canım ilerlemesi nasıl durdurulabilir?
Benim de damar belirginleşmesi var ya.
Dua edelim de böyle kalsınlar canım.
Çıkıntı olmasın.

Narkoza gerek yok dedi doktor sadece bel altını uyuşturcaz dedi kontrolde zaten sadece 1 kere gittim hemen ameliyat dedi belliydi yani tam ameliyatlıktım
Korktum tabi narkoz verin falan dedim gerek yok dedi doktor sonra ameliyat günü geldi kan tahlili yaptılar bi problem olmasn diye sonra aldılar ameliyata 20 sn sonra bayılcaksın dediler kolumdan iğne yapldı ve bayıldım kollarda yana cırt cırtlandı sonra ameliyatta hiç beklenmedik bi şey oldu ve ben uyandım :KK52: önmde perde vardı aynı doktorlar dizisindeki gibi bu arada asistanlarda farketmedler uyandığımı cırt cırtlardan elimi çıkarttım ve perdeyi açtım doktor şaşırdı panik yaptı hemen tekrar bayılttılar ameliyattan sonra annemlere sölemiş kızınız uyandı perdeyi açtı baktı falan diye annem de o baksada göremezki zaten demiş bu arada gözlerim ileri derecede bozuk lensim ya da gözlüğüm olmadan göremem :KK1: sadece kanlımsı bi bacak vardı o fıtıkların olduğu yerlerde. uyandığında acı hissettin mi diye sorarsan resmen bel altın hissizdi yani iğneleri batırıyolar bi şey giriyo derine ama asla acı hissetmiyosun yani asla korkma ameliyattan neyse işte zaten hemen çıktım o gün öyle 1-2 gece falan kalmıyosun hemen günlük yaşamına dönüyosun belki bi kaç gün ağrın oluyo ama sonra geçiyo tabi ben ameliyattan 10 gün sonra tatile gitmiştim gayet yüzüyosun falan hiç bi problem olmuyo
Ben şuan 18 yaşındayım ameliyatı 16 yaşında oldum
İstersen benim doktorumun ismini verebilirim ameliyat düşünüyosan :)

Hahahh :KK1::KK1:
Allah'tan uyuşturmuşlar da canım ha ay tövbe tövbe :KK52:
Film gibisin vallahi.:KK1:
Neler gelmiş başına.:KK1:
Yazık ya gözlerin bozuk,varisler.:KK31:
Yaşında küçük. :)
2 yaş var aramızda :)
Ama gözlerinin bozukluğu ameliyatta işe yaramış bak.
Görmemişsin o halini.
Ben görsem aman Yarabbi.:KK1:

Canım iz filan kaldı mı ameliyattan sonra.
Bir de o gün çıktım dedin ya ayakta durabiliyor muydun?
Ver canım ver doktorun adını şimdi değil ama sanırım 2-3 yıla lazım olabilir.:26:
Bir de ne kadara oldun canım ameliyatı?
Annemin bir arkadaşında var canım varis.
Ama görmen lazım ya çok kötü.
Çok üzülüyorum kadına.
Bacaklarının önü,arkası her yeri dolu.
Senin yine mi oluşmaya başladı canım?
Ha bir de canım bacaklarının ön tarafında ama ön tarafın üst tarafında:KK1:
Umarım anlatabilmişimdir.
Kılcal damar şeklinde var mı?
Bende çok var.

kalp-damar hastalıklarına gitmiştim ben de 2 sene evvel varis çorabı vermişti 2. hamiileeğimden saonra daha da arttı ben de gidecem tekrar:KK43:

Git canım ya.
Of Allahı'ım.
Kilodan dolayı çatlak oluşmuştu,şimdi de bunlar.
Sen de git canım ya ilerlemesin.

Malesef varis çorabı işe yaramıyo :KK43:

Kimileri memnun kalmış canım ya sen de etki etmedi mi?

Of bu genetik...
Bizim suçumuz ne ya?
Onlarda oldu diye bizde de mi olması lazım?
Canım ilerlemesi nasıl durdurulabilir?
Benim de damar belirginleşmesi var ya.
Dua edelim de böyle kalsınlar canım.
Çıkıntı olmasın.

Hahahh :KK1::KK1:
Allah'tan uyuşturmuşlar da canım ha ay tövbe tövbe :KK52:
Film gibisin vallahi.:KK1:
Neler gelmiş başına.:KK1:
Yazık ya gözlerin bozuk,varisler.:KK31:
Yaşında küçük. :)
2 yaş var aramızda :)
Ama gözlerinin bozukluğu ameliyatta işe yaramış bak.
Görmemişsin o halini.
Ben görsem aman Yarabbi.:KK1:

Canım iz filan kaldı mı ameliyattan sonra.
Bir de o gün çıktım dedin ya ayakta durabiliyor muydun?
Ver canım ver doktorun adını şimdi değil ama sanırım 2-3 yıla lazım olabilir.:26:
Bir de ne kadara oldun canım ameliyatı?
Annemin bir arkadaşında var canım varis.
Ama görmen lazım ya çok kötü.
Çok üzülüyorum kadına.
Bacaklarının önü,arkası her yeri dolu.
Senin yine mi oluşmaya başladı canım?
Ha bir de canım bacaklarının ön tarafında ama ön tarafın üst tarafında:KK1:
Umarım anlatabilmişimdir.
Kılcal damar şeklinde var mı?
Bende çok var.

Git canım ya.
Of Allahı'ım.
Kilodan dolayı çatlak oluşmuştu,şimdi de bunlar.
Sen de git canım ya ilerlemesin.

Kimileri memnun kalmış canım ya sen de etki etmedi mi?

Valla şuan diğer bacağımla aynı :KK1: iz falan yok yani zaten estetik gibi düşün yani görüntü bozukluğu olduğu için bi nevi yaptırıyosun da :KK34: benim fıtık fıtık nohut büyüklğnde olduğu için 19 tane küçük bantlarla kapatılmstı oraların üstü onlar düştü tabi denize falan girince zamanlada iyileşti zaten oralar bana 1 yıla bişi kalmaz demişti ve şuan cidden de bişi kalmadı diğer bacağımın aynısı. Ameliyattan sonra zaten doktor çok yatmamı önermedi arada kalkıp yürü dedi ve evet ameliyattan sonra ayağa kalkabiliosn bi kaç güne tamamen günlük hayata dönebiliyosun eğer masa bası işin varsa ona bile gidebilirsin bence
Benim fıtık şeklinde sağ arka bacağın diz altındaydı yani ayak bileğiyle diz arasındaydı suan orda hiç çıkmadı ama sanki sağ bacağın diz üstü arka tarafında damar belirdi sadece annem o varis değil damar belirginleşmiş diyo tabi ama doktor anlar onu artık bu arada doktorum çıkma ihtimalinin hep olduğunu söyledi
İster fıtık şeklinde olsun ister kılcal damar hepsi ameliyatla oluyo ve çok kolay hem de rahat
Maddi imkanın varsa bekleme hiç
Ben 1 kere muayeneye gittim zaten hemen ameliyat dedi tek gidişte belli oluyo zaten 2 sene önce muayene ücreti olarak 400 lira ödedik.
Ameliyata da 5.000 lira dedi bağkurda 500 lirasını karsıladı galiba ve 4.500 liraya ameliyat oldum
Bi de varis çorabı falan vermedi
Doktorumun ismi Kürşat Bozkurt. Ben tavsiye ederim yani bi problem yaşamadım.
Sitesi var ordan bilgi sahibide olabilrsin varis ameliyatları hakkında canım :KK34:

Valla şuan diğer bacağımla aynı :KK1: iz falan yok yani zaten estetik gibi düşün yani görüntü bozukluğu olduğu için bi nevi yaptırıyosun da :KK34: benim fıtık fıtık nohut büyüklğnde olduğu için 19 tane küçük bantlarla kapatılmstı oraların üstü onlar düştü tabi denize falan girince zamanlada iyileşti zaten oralar bana 1 yıla bişi kalmaz demişti ve şuan cidden de bişi kalmadı diğer bacağımın aynısı. Ameliyattan sonra zaten doktor çok yatmamı önermedi arada kalkıp yürü dedi ve evet ameliyattan sonra ayağa kalkabiliosn bi kaç güne tamamen günlük hayata dönebiliyosun eğer masa bası işin varsa ona bile gidebilirsin bence
Benim fıtık şeklinde sağ arka bacağın diz altındaydı yani ayak bileğiyle diz arasındaydı suan orda hiç çıkmadı ama sanki sağ bacağın diz üstü arka tarafında damar belirdi sadece annem o varis değil damar belirginleşmiş diyo tabi ama doktor anlar onu artık bu arada doktorum çıkma ihtimalinin hep olduğunu söyledi
İster fıtık şeklinde olsun ister kılcal damar hepsi ameliyatla oluyo ve çok kolay hem de rahat
Maddi imkanın varsa bekleme hiç
Ben 1 kere muayeneye gittim zaten hemen ameliyat dedi tek gidişte belli oluyo zaten 2 sene önce muayene ücreti olarak 400 lira ödedik.
Ameliyata da 5.000 lira dedi bağkurda 500 lirasını karsıladı galiba ve 4.500 liraya ameliyat oldum
Bi de varis çorabı falan vermedi
Doktorumun ismi Kürşat Bozkurt. Ben tavsiye ederim yani bi problem yaşamadım.
Sitesi var ordan bilgi sahibide olabilrsin varis ameliyatları hakkında canım :KK34:

Oh oh çok iyi canım :)
Madem iz filan kalıyor.
Benim de o ön tarafta beliren damarlar kimi zaman kayboluyor,kimi zaman belirginleşiyor. Anlamadım pek bir şey.
Aslında iki bacağımın arkasında uzun zamandır olanlar rahatsız ediyor canım da sadece 1er adet ya değer mi onlar için olmaya da bilmiyorum.
Ama şu yavaş yavaş ortaya çıkanlar da çok belirgin olursa ameliyatı düşünüyorum canım.
Anneme söylüyorum zaten çoğalırsa ameliyat olacağım diye.:KK1:
Annem de kendi kendine problem çıkarıp duruyorsun,rahat ol birazcık diyor.:KK1:
Ama ne yapayım canım ya bir değişiklik olsun vücudumda canımı sıkıyor ya.
Ameliyat da çok fazla değil canım aslında.
Eğer çoğalma artarsa ya da daha da belirginleşme olursa ben de düşünüyorum.
Keşke ameliyat olunca tekrar çıkma ihtimali ortadan kalksa.:KK31:

Oh oh çok iyi canım :)
Madem iz filan kalıyor.
Benim de o ön tarafta beliren damarlar kimi zaman kayboluyor,kimi zaman belirginleşiyor. Anlamadım pek bir şey.
Aslında iki bacağımın arkasında uzun zamandır olanlar rahatsız ediyor canım da sadece 1er adet ya değer mi onlar için olmaya da bilmiyorum.
Ama şu yavaş yavaş ortaya çıkanlar da çok belirgin olursa ameliyatı düşünüyorum canım.
Anneme söylüyorum zaten çoğalırsa ameliyat olacağım diye.:KK1:
Annem de kendi kendine problem çıkarıp duruyorsun,rahat ol birazcık diyor.:KK1:
Ama ne yapayım canım ya bir değişiklik olsun vücudumda canımı sıkıyor ya.
Ameliyat da çok fazla değil canım aslında.
Eğer çoğalma artarsa ya da daha da belirginleşme olursa ben de düşünüyorum.
Keşke ameliyat olunca tekrar çıkma ihtimali ortadan kalksa.:KK31:

Canım seni ne zaman rahatsız ederse hem ağrı bakımından hem de görüntü bakımından o zaman olursun :)
Ahh ahh keşke tekrarlamasa :KK43:

Canım seni ne zaman rahatsız ederse hem ağrı bakımından hem de görüntü bakımından o zaman olursun :)
Ahh ahh keşke tekrarlamasa :KK43:

Canım ön taraftaki belirginleşti dediğim damarlar şimdilik yok gibi.:21:
O her iki bacağımın arkasında bulunanlar da öyle çok belli değil ama arttığı takdirde doktora gidip gerekli tedavinin uygulanmasını isteyeceğim.
Bu da ameliyat oluyor.:KK1:

Canım ön taraftaki belirginleşti dediğim damarlar şimdilik yok gibi.:21:
O her iki bacağımın arkasında bulunanlar da öyle çok belli değil ama arttığı takdirde doktora gidip gerekli tedavinin uygulanmasını isteyeceğim.
Bu da ameliyat oluyor.:KK1:

Keşke ilerlemesede gerek kalmasa ameliyata :)

Ah ah keşke canım.
Zaten kilo ergenlikte kilo alıp vermekten vücudum da çatladıydı. Onlar ayrı dert.
Çocuktum o zaman anlamıyordum ne olduklarını. Bari 19-20 yaşlarında olmaya başlasa. Bilinçleniyoruz sonuçta. Çaresine bakardım.:KK14:

Hiç üzülme canım ben şükrediyorum valla elim tutuyo ayağım tutuyo artık onlarda olsun diye :)

varisler için aynısafa merheminin iyi geldiğini okudum link vermek yasak mı bilmiyorum ama google a kozmikbakım diye aratırsan çıkıyo ilk sayfada

Teşekkürler canım:KK16: Bakacağım.:KK34:

Hiç üzülme canım ben şükrediyorum valla elim tutuyo ayağım tutuyo artık onlarda olsun diye :)

Orası kesinlikle öyle canım.
Allah'a sonsuz şükürler olsun. Sağlığımız yerinde. Elim ayağım tutuyor,her şeyimle çok sağlıklıyım. En değerli olan bu.:KK16::nazar:

Son düzenleme:
Bende varis tedavisi oldum. çok da memnunum. benim doktorum deniz durak. ultrason ile detaylı bir muayene yapıyor sonra ameliyat mı başka bir tedavi mi onu açıklıyor. tavsiye ederim. fikrini alın. geçmiş olsun

X