• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bacakta morarma

meryun

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2017
44
2
6
30
şimdi ben size birşey sorcam bayanlar ben 5 ay oldu doğum yaptıgım ve bes aydan beri aynı sorunu yaşıyorum benim özellikle bacaklarımda sürekli bi morarma var bacaklarımın her yerinde oluyo toplam bi 10 yerde morluk vardır ve ben bunun için ünüversite hastanesine gittim dahiliye bölümüne kan verdim ettim bir sorun yok dendi ve oradaki doktor bey cildiye git dedi yani pekte cildiyelik birşey oldugunu düşünmüyorum ama sıcakta yapıyo olabilirmi diyarbakır gbi biryerde yaşıyorum

Yeni morluklar sürekli çıkıyor mu yoksa aynı morluk geçmesi mi uzun sürüyor?

cıldın hassasta olabılır benımde her yerım morarır sureklı bır dokunsam yeterlı sıkıntı cıldımden kaynaklı.

şimdi ben size birşey sorcam bayanlar ben 5 ay oldu doğum yaptıgım ve bes aydan beri aynı sorunu yaşıyorum benim özellikle bacaklarımda sürekli bi morarma var bacaklarımın her yerinde oluyo toplam bi 10 yerde morluk vardır ve ben bunun için ünüversite hastanesine gittim dahiliye bölümüne kan verdim ettim bir sorun yok dendi ve oradaki doktor bey cildiye git dedi yani pekte cildiyelik birşey oldugunu düşünmüyorum ama sıcakta yapıyo olabilirmi diyarbakır gbi biryerde yaşıyorum
Ayynı ben.. Cildin hassastır canım benim koltuğun kenarına değse morarır.. Sürekli morluklarla geziyorum hatta yazları bacak fondoteni kullanıyorum bu yüzden.. Öyle ki çoğunun neden kaynaklandığını bile bilmiyorum.. Ama çok hafif bi yere vurduğumda demiyim değdiğimde bile morardığını bildiğim için biyere çarpmışımdır diyorum..

Bende de aynı problem var gerçi ben doğum yapmadım ama damarlarda belirgin bacaklarımda aynı senin gibi kan verdim bişey çıkmadı kalp damara gidicem dolaşım bozukluğu ve varis olabilir. Çünkü günlük ayaklarımda şişme oluyor.

Kan değerlerine baktır
Şuan tam hatırlayamadım ama kan hücrelerinden birinin sayısında aşırı azalma olunca vücutda morarmalar oluyor

Bende de aynı sorun var. Doktor damarlarımın yüzeye çok yakın olduğunu söylemişti. Bir sürü test yapıldı. Çok şükür kötü birşey çıkmadı.

benimde doğumdan sonra olmuştu öyle morarmalar. Artık olmuyor. Ben kışın doğum yapmıştım, dışarıya çıkamamıştım uzun bi süre evde kapanıp kalmıştım, ona yormuştum hareketsizliğe yani. Ama geçti olmuyor artık

Konu sahibi gitmeniz gereken bölüm HEMATOLOJİ
Sakın ihmal etmeyin
Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Benimde belirli aralıklarla bacaklarim da morarma oluyor..böyle fındık tanesi kadar çok büyük değil yani...
Bende dahiliye gittim...genel herşeye baktılar bir şey çıkmadı...
Ama ben maalesef daha sonra iki düşük yaptım tam nedeni belli değil ama kan pıhtılaşmasi çıktı....
Sanırım morarmalar bu yüzden de olabiliyoruz

Belki sende de kan pıhtılaşmasi vardır....

Kanında pıhtılaşmak sorunun var mı ?

Evet bunu bende duydum..kan pıhtılaşmasi olanların çoğunda bu sorun oluyor sanırım....bu konuda bilgisi olan varsa bizde aydınlatın...

Bende de kan pıhtılaşmasi var ve bende de morluklar oluyor..doktora sormadım ( kadın doğuma yada dahiliye doktoruna ) bu kan pıhtılaşmasi morluklara sebeb olabilir mi diye ama genelde böyle bir şey bende duydum..ne kadar doğru bilmiyorum...

Böyle bir şeyi doktordan duyan var mı acaba

Evet bunu bende duydum..kan pıhtılaşmasi olanların çoğunda bu sorun oluyor sanırım....bu konuda bilgisi olan varsa bizde aydınlatın...

Bende de kan pıhtılaşmasi var ve bende de morluklar oluyor..doktora sormadım ( kadın doğuma yada dahiliye doktoruna ) bu kan pıhtılaşmasi morluklara sebeb olabilir mi diye ama genelde böyle bir şey bende duydum..ne kadar doğru bilmiyorum...

Böyle bir şeyi doktordan duyan var mı acaba
Yeğenimde pıhtılaşma sorunu var sürekli morarma oluyordu şimdi devamlı aspirine kullanıyor

ya aslında oluyo morluklar bir hafta içinde geçiyo ama sorun sürekli oluyo hiç mor olmadan geçen zaman yok biyer geçene kdr biyerde oluyo toplam iki bacagımda 10 tane morluk vardır birde elimi değdiğimde acıyo doktorlarda kafamı karıştırdı bu durumun cildiyeyle alakası oldugunu düşünmüyorum

ben varistende süphelendim dahileye doktoru 23 yaşında genç bayanda varis çok zor olacagını falan dedi ama şöyle birşey var ben gebelikte diyarbakırda bütün devlet ünüversitede gezdim hastanede hiç bir problem yok dediler istanbula gittim ailemin yanına iyi olamayınca orda böbrek enfeksiyonu hatta böbreğimi kaybetme derecesine az ramak kala öğrendim birde bebeğimi bile düşük yapma eşiğine getirdiler pek güvenemiyorum

Sanki kendimi okudum. Biraz vakit geçmiş ama yine de yazayım dedim. Benmde 13 aylık bebeğim var emziriyorum. Bir süredir morluklarim vardı.( diz kapagimjn ustunde iki bacagimda da) Ama çok değildi.
Son zamanlar cogalmaya basladi ve elledikce de aciyordu. Arastirma hastanesine dahiliyeye gittim. Kan değerlerime bakıldı. Demir eksikliği ve b12 eksikliği çıktı.
Emzirdigim içinde depolarım bitmiş. Ki aşırı unutkanlık sac dökülmesi yorgunluk vs şikâyetlerim de vardı. Kan hapı kullanmaya ve b12 iğnesi vurulmaya başladım. Son iki iğnem kaldı. 1 ay sonra kontrolüm var.
Ve inanılır gibi değil nerdeyse 1 seneye yakındır olan morluklarim dan bir bacagimdakiler geçmeye başladı birden.

Back