I ipkvys Merhaba, uzun sure giremedim foruma kusura bakmayin. Bende 3 ekimde ameliyat oldum.
Bileklerden dizin 2 karis ustune kadar yag alindi benden, sizin tum bacak miydi acaba?
Bileginiz cok guzel incelmis, ameliyat oncesinden emin degilim 28 cm falandi benim, su an 10.gunumdeyim 22.5-23 cm arasi. Ameliyattan sonra daha da incelme olur diye doktor su an cok odem var diyo, gercekten de inceliyomu daha da?
Bana da adacayi ve soyadan uzak durmami soyledi hormon nedeniyle ama normal süt neden yasak onu anlayamadim sizin bilginiz var mi? Ayrica gluten ve sekerden de uzak durmami soyledi, size baska neler soylediler diyetle ilgili?
Çok geçmiş olsun umarım eski sağlığınıza bir an önce kavuşursunuz.
Ben ameliyattan çıktığımda 24,5 geliyordu bileğim, dün ölçtüm 21 cm, 2 ayı yeni doldurdum.
En çok bileklerimde ve dizlerimde ödem vardı, his olarakta sanki birileri oralarıma taş bağlamış gibi hissediyordum.
Ben de bölge olarak sizin gibi ameliyat oldum, bilekten dizimin iki karış üstüne kadar, kalcaya dokunmadı, çünkü burada lipodem olmayabilir bunu ameliyat sonrası gözlemleyeceğiz dedi. Kalçada superdry liposuction kullanamıyormus, o yüzden oraya kadar yapıyor. Eğer kalça da istersen iki liposuction yöntemini yanı vaser lipo ile superdry lipo kombinasyonu yapması gerekiyor fakat bu ameliyatta kalma süresini uzatıyor ve komplikasyon riskini arttırıyor. Ben kalçadan şüpheliydim, erimeyeceğini düşünüyordum basenlerimin, ama isin güzel kısmı diyetim ile birlikte onda da etki oldu, su an ailem arkadaşlarım popomun küçüldüğünü söylüyor, bana da aynada öyle geliyor. Hatta eskiden 40 beden giyerken şimdi 38 bedene düştüm pantolonlarda. 2 haftadır yaptıgım sporun da etkisi vardır elbet ama eskiden hiç etki etmiyordu.
Hala çok çok zayıf durmuyorum, belki mucize beklediğim icin olabilir, varis çorabım varken muhteşem duruyor, ama çıkarttığimda eskisine göre daha ince ama yine de çorapla olduğu kadar ince değil. Bu da bence deriden kaynaklanıyor, derim su an gevşek, bir sure spor yaparak deri kalitesini arttırıp sıkılaşmak gerekiyor, biliyorum ki 1. Sene sonundaki kontrolümde istediğim aşamaya gelebileceğim.
Bana diyet ile ilgili lipodemin kanıtlanmış belirli bir diyet sekli olmadığı söylendi, ne de olsa daha yeni bilinmeye başlanan bir hastalık. Önemli olan ideal kiloya gelip kilo kontrolü sağlamak, kilo almamaya çalışmak. O sebepten çok katı bir beslenme önermiyoruz dendi. 3 öğün yeme kuralına uyarak, un tüketmiyorum, şeker tüketmiyorum, yağ sadece zeytinyağı ve tereyağ tüketiyorum, bunlara ek olarak süt soya adaçayı gibi ostrojeni yoğun olan besinler yasak, çünkü östrojenin hastalığı tetiklediği düşünülüyor, o da kesin değil ama belirtiler öyle gibiymiş. O yüzden risk almamak icin ostrojenden uzak duruluyor. Dışarıda yemek yememeye çalışıyorum, kahvaltımı evde yapıyorum. Aslında isin özü Canan karatayın kitabını okudum ve benimsedim, bizim yapmamız gereken diyetin aynısı sadece ek olarak süt soya yasak bizde. Canim çok tatlı istediğinde de, ya da yasak olan seyler istediğinde, badem unu keçiboynuzu unu gibi ürünlerden kaçamaklar hazırlıyorum kendime. Tariflere de badeninsekeri.com internet sitesinden bakıyorum.
Karatayın kitabını ve bu badeninsekeri sitesini siddetle öneririm. Karatayın kitabı da aslında bir diyet kitabı değil, adı öyle gibi olsa da, nasıl bir beslenme düzenin olması gerektiğini anlatıyor, ve vücudun sisteminin nasil çalıştığını, hangi hormonlarla kilo verildiğini anlatıyor, hem de bunu bir profesör dibi değil sanki bizden biri gibi anlattığı icin anlaşılır bir kitap olmuş, ben bir çırpıda okumuştum 3 kitabını.
10. Gununuzdeymissiniz, artık bundan sonrası sizin icin daha güzel olacak.
Yürümeyi ve bol su içmeyi ihmal etmeyin, kendinizi asla bırakmayın, umutsuzluğa düşmeyin.
Ben ameliyattan ilk çıktığımda değdi mi şimdi bu kadar acıya diye düşünmüştüm acıdan dolayı, ama simdi halimden memnunum.
Tabii bu anlattıklarım benim iki aylık tecrübem, bundan sonrasında ne olur bilemem, umarım her şey istediğimiz gibi olur ve yoluna girer, çektiğimiz acılara değer.