Bacaklarında LİPÖDEM hastalığı olup ameliyat olan var mı?

I ipkvys
Merhaba, uzun sure giremedim foruma kusura bakmayin. Bende 3 ekimde ameliyat oldum.
Bileklerden dizin 2 karis ustune kadar yag alindi benden, sizin tum bacak miydi acaba?
Bileginiz cok guzel incelmis, ameliyat oncesinden emin degilim 28 cm falandi benim, su an 10.gunumdeyim 22.5-23 cm arasi. Ameliyattan sonra daha da incelme olur diye doktor su an cok odem var diyo, gercekten de inceliyomu daha da?

Bana da adacayi ve soyadan uzak durmami soyledi hormon nedeniyle ama normal süt neden yasak onu anlayamadim sizin bilginiz var mi? Ayrica gluten ve sekerden de uzak durmami soyledi, size baska neler soylediler diyetle ilgili?

I ipkvys
Merhaba, uzun sure giremedim foruma kusura bakmayin. Bende 3 ekimde ameliyat oldum.
Bileklerden dizin 2 karis ustune kadar yag alindi benden, sizin tum bacak miydi acaba?
Bileginiz cok guzel incelmis, ameliyat oncesinden emin degilim 28 cm falandi benim, su an 10.gunumdeyim 22.5-23 cm arasi. Ameliyattan sonra daha da incelme olur diye doktor su an cok odem var diyo, gercekten de inceliyomu daha da?

Bana da adacayi ve soyadan uzak durmami soyledi hormon nedeniyle ama normal süt neden yasak onu anlayamadim sizin bilginiz var mi? Ayrica gluten ve sekerden de uzak durmami soyledi, size baska neler soylediler diyetle ilgili?

Çok geçmiş olsun umarım eski sağlığınıza bir an önce kavuşursunuz.
Ben ameliyattan çıktığımda 24,5 geliyordu bileğim, dün ölçtüm 21 cm, 2 ayı yeni doldurdum.
En çok bileklerimde ve dizlerimde ödem vardı, his olarakta sanki birileri oralarıma taş bağlamış gibi hissediyordum.
Ben de bölge olarak sizin gibi ameliyat oldum, bilekten dizimin iki karış üstüne kadar, kalcaya dokunmadı, çünkü burada lipodem olmayabilir bunu ameliyat sonrası gözlemleyeceğiz dedi. Kalçada superdry liposuction kullanamıyormus, o yüzden oraya kadar yapıyor. Eğer kalça da istersen iki liposuction yöntemini yanı vaser lipo ile superdry lipo kombinasyonu yapması gerekiyor fakat bu ameliyatta kalma süresini uzatıyor ve komplikasyon riskini arttırıyor. Ben kalçadan şüpheliydim, erimeyeceğini düşünüyordum basenlerimin, ama isin güzel kısmı diyetim ile birlikte onda da etki oldu, su an ailem arkadaşlarım popomun küçüldüğünü söylüyor, bana da aynada öyle geliyor. Hatta eskiden 40 beden giyerken şimdi 38 bedene düştüm pantolonlarda. 2 haftadır yaptıgım sporun da etkisi vardır elbet ama eskiden hiç etki etmiyordu.
Hala çok çok zayıf durmuyorum, belki mucize beklediğim icin olabilir, varis çorabım varken muhteşem duruyor, ama çıkarttığimda eskisine göre daha ince ama yine de çorapla olduğu kadar ince değil. Bu da bence deriden kaynaklanıyor, derim su an gevşek, bir sure spor yaparak deri kalitesini arttırıp sıkılaşmak gerekiyor, biliyorum ki 1. Sene sonundaki kontrolümde istediğim aşamaya gelebileceğim.
Bana diyet ile ilgili lipodemin kanıtlanmış belirli bir diyet sekli olmadığı söylendi, ne de olsa daha yeni bilinmeye başlanan bir hastalık. Önemli olan ideal kiloya gelip kilo kontrolü sağlamak, kilo almamaya çalışmak. O sebepten çok katı bir beslenme önermiyoruz dendi. 3 öğün yeme kuralına uyarak, un tüketmiyorum, şeker tüketmiyorum, yağ sadece zeytinyağı ve tereyağ tüketiyorum, bunlara ek olarak süt soya adaçayı gibi ostrojeni yoğun olan besinler yasak, çünkü östrojenin hastalığı tetiklediği düşünülüyor, o da kesin değil ama belirtiler öyle gibiymiş. O yüzden risk almamak icin ostrojenden uzak duruluyor. Dışarıda yemek yememeye çalışıyorum, kahvaltımı evde yapıyorum. Aslında isin özü Canan karatayın kitabını okudum ve benimsedim, bizim yapmamız gereken diyetin aynısı sadece ek olarak süt soya yasak bizde. Canim çok tatlı istediğinde de, ya da yasak olan seyler istediğinde, badem unu keçiboynuzu unu gibi ürünlerden kaçamaklar hazırlıyorum kendime. Tariflere de badeninsekeri.com internet sitesinden bakıyorum.
Karatayın kitabını ve bu badeninsekeri sitesini siddetle öneririm. Karatayın kitabı da aslında bir diyet kitabı değil, adı öyle gibi olsa da, nasıl bir beslenme düzenin olması gerektiğini anlatıyor, ve vücudun sisteminin nasil çalıştığını, hangi hormonlarla kilo verildiğini anlatıyor, hem de bunu bir profesör dibi değil sanki bizden biri gibi anlattığı icin anlaşılır bir kitap olmuş, ben bir çırpıda okumuştum 3 kitabını.
10. Gununuzdeymissiniz, artık bundan sonrası sizin icin daha güzel olacak.
Yürümeyi ve bol su içmeyi ihmal etmeyin, kendinizi asla bırakmayın, umutsuzluğa düşmeyin.
Ben ameliyattan ilk çıktığımda değdi mi şimdi bu kadar acıya diye düşünmüştüm acıdan dolayı, ama simdi halimden memnunum.
Tabii bu anlattıklarım benim iki aylık tecrübem, bundan sonrasında ne olur bilemem, umarım her şey istediğimiz gibi olur ve yoluna girer, çektiğimiz acılara değer.

Bu arada yazmayı unutmuşum, bileklerimde hala gözle görülür bir ödem var, Ahmet bey eğer inmezse iğne yaparız demişti, ilk ay fakat kontrole gittiğimde iğne yapmadi çünkü ödem yumuşakmış, sert olursa iğne yapıyormuş, yumuşak olunca kendisi dağılabilirmiş, iğnede de çökme olabiliyormuş çünkü, onu çok kullanmak istemiyor anladığım kadarı ile.
3. Ay kontrolümde eğer hala ödemim geçmemiş olursa iğne yapar mi bilemiyorum. Kasım ayında gideceğim kontrole, durumdan haberdar ederim
Süt konusunda da ayni şekilde ostrojeni tetiklediği icin yasak diye biliyorum kolera9 kolera9

Son düzenleme:
I ipkvys Ameliyattan sonra da incelmesine cok sevindim, cunku su an 23 cm olduguna bile inanamiyorum daha da incelmesi imkansiz gibi geliyo bileklerimin:)

Su an aksayarak yuruyorum bende ama terliksiz basamitorum, topugum yere degerken baldirim cok aciyo baya gergin baldirlarim hala.
Bana da ayni aciklamalari yapti, basen ve kalcalarin lipodem olmayabilir ameliyattan sonra onlarda incelir gozlemlicez dedi. 1 ay sonra falan yuruyus ve pilatese baslamayi dusunuyorum umarim incelir basenlerde,2.bi operasyona gucum yok cunku:)
Karatay'in kitabini bende almistim ve gecen sene uyguladigimda guzel kilo vermistim, simdi tekrar ona basladim bende ama tatli istegiyle basim dertte:) bahsettiginiz siteye mutlaka bakacagim tatli tarifleri icin.
Bana da ameliyattan sonra sert bi sislik olursa 5.gun gelin igne yaparim dedi ama kontrole gittigimde gerek duymadi.3 ay sonra tekrar gidicem.
Ameliyattan sonra sizintilar bittiginde ve kontrole gittigimde pansuman icin corabi cikardiklarinda ve tekrar giydirirken cok fazla canim yanmisti bagirarak aglamstm baya sizde de oyle oldu mu?:) su anda da banyo yapmak icin corabi cikarmak istiyorum ama tekrar giyerken cekecegim aci yuzunden cesaret edemiyorum:)
Cok tesekkur ederim uzun uzun bilgilendirdiginiz icin.

E EveT ben de terlikle çok daha rahat yürüyordum ilk zamanlar. 1 ay kadar ayakkabı da giyemedim hatta hep terlikle gezdim dışarıda bile.
Çorapları giyerken ilk seferinde de 5. Gün kontrolünde de acıdı ama ben gülüyordum hatta bir fotoğrafımı cekmis eşim baya kahkaha atıyorum, ama daha oncede belirttiğim gibi ben nedense acıya fazla dayanıklıyım yapı olarak, eminim o acıya bir çok kişi ağlar.
Bahsettigim siteyi yazan kadın da şimdi yeni kitap çıkarttı hatta Karayayla ayni yayın evinden, kadının kizi cok küçük yaşta şeker hastası olmuş ve kızını tatlıdan ve bir çok yiyecekten mahrum bırakmamak icin tarifler geliştiriyor, 7-8 tanesini denedim, favorim bitter çikolata tarifi. Mutlaka bakın cok güzel alternatifler var, etrafımdaki insanlara da yapıyorum çok beğeniyorlar.
Spor yapabilmeyi heyecanla beklemiştim, bir buçuk ay sonra başlayabildim, ve neredeyse her gün gidiyorum. Gerçekten çok iyi geliyor, şimdiden etkisini gördüm. Zamanı geldiğinde eğer imkanınız varsa gerçekten yüzme ve pilates çok etkili.

E EveT ben de terlikle çok daha rahat yürüyordum ilk zamanlar. 1 ay kadar ayakkabı da giyemedim hatta hep terlikle gezdim dışarıda bile.
Çorapları giyerken ilk seferinde de 5. Gün kontrolünde de acıdı ama ben gülüyordum hatta bir fotoğrafımı cekmis eşim baya kahkaha atıyorum, ama daha oncede belirttiğim gibi ben nedense acıya fazla dayanıklıyım yapı olarak, eminim o acıya bir çok kişi ağlar.
Bahsettigim siteyi yazan kadın da şimdi yeni kitap çıkarttı hatta Karayayla ayni yayın evinden, kadının kizi cok küçük yaşta şeker hastası olmuş ve kızını tatlıdan ve bir çok yiyecekten mahrum bırakmamak icin tarifler geliştiriyor, 7-8 tanesini denedim, favorim bitter çikolata tarifi. Mutlaka bakın cok güzel alternatifler var, etrafımdaki insanlara da yapıyorum çok beğeniyorlar.
Spor yapabilmeyi heyecanla beklemiştim, bir buçuk ay sonra başlayabildim, ve neredeyse her gün gidiyorum. Gerçekten çok iyi geliyor, şimdiden etkisini gördüm. Zamanı geldiğinde eğer imkanınız varsa gerçekten yüzme ve pilates çok etkili.

Cok tesekkur ederim:) deneyecegim tarifleri. Yuzmeye mi gidiyorsunuz?

nasıl oldunuz hatunlar? Ameliyattan sonra ciddi anlamda gözle görülen bir incelme var mı? Sanırım ben de lipödemliyim.İşin maddi kısmını halledip,ameliyat olacağım günü iple çekiyorum.Sağlık açısından olmak zorunda olduğumuz bir ameliyatın bu kadar maliyetli olması da tuz biber hayatımıza..Sağlıkla kalalım bir ömür..

nasıl oldunuz hatunlar? Ameliyattan sonra ciddi anlamda gözle görülen bir incelme var mı? Sanırım ben de lipödemliyim.İşin maddi kısmını halledip,ameliyat olacağım günü iple çekiyorum.Sağlık açısından olmak zorunda olduğumuz bir ameliyatın bu kadar maliyetli olması da tuz biber hayatımıza..Sağlıkla kalalım bir ömür..

Benim tam 1 ay oldu daha iyiyim ağrılarım azaldı ve çok fazla incelme var özellikle bileğim baya inceldi,size de geçmiş olsun

I ipkvys

Merhabalar bende 11 ekimde başka bir dr ameliyat oldum benimde çok fazla ödemin var 1 ayı geçti. korse giyiyorum xxxs beden beni aman aman sıkmıyor, sizin korselerinizde öyle mi? sanırım senin 3. ayın doldu ne gibi gelişmeler oldu. bana sanki hiç düzelmeyecek gibi geliyor. birde şekilsiz gibi geliyor şuan bacaklarım sizlerde de öyle mi?

Merhabalar bende 11 ekimde başka bir dr ameliyat oldum benimde çok fazla ödemin var 1 ayı geçti. korse giyiyorum xxxs beden beni aman aman sıkmıyor, sizin korselerinizde öyle mi? sanırım senin 3. ayın doldu ne gibi gelişmeler oldu. bana sanki hiç düzelmeyecek gibi geliyor. birde şekilsiz gibi geliyor şuan bacaklarım sizlerde de öyle mi?

Merhabalar
Ne kadar yağ alındı sizden
Benim sekil anlamında bir sıkıntım olmadı su anda da yok, ödemlerimin artık neredeyse yüzde 70i gecti
Gayet iyi durumdayım, spor da yaptıgım icin sıkılaşmaya başladım
Tabii yağ alındıktan sonra derim biraz gevşedi, onu toparlamaya çalışıyorum pilates ile. Geçen gün elbise giydim hatta, sonuçtan çok memnunum

çoraplar da epey pahalı..Doktordan mı aldınız?her medikalcide var mı?

ameliyattan sonra hastaneye doktorun beraber çalıştığı bi medikalci geliyo ondan alıyosunuz,ölçülerinizi bilemiceğiniz için başka medikalciden alma şansınız yok, ameliyattan çıkıyosunuz o kadın geliyo ölçüyo bacakları ve ona göre çorabı o giydiriyo

Merhabalar
Ne kadar yağ alındı sizden
Benim sekil anlamında bir sıkıntım olmadı su anda da yok, ödemlerimin artık neredeyse yüzde 70i gecti
Gayet iyi durumdayım, spor da yaptıgım icin sıkılaşmaya başladım
Tabii yağ alındıktan sonra derim biraz gevşedi, onu toparlamaya çalışıyorum pilates ile. Geçen gün elbise giydim hatta, sonuçtan çok memnunum

Maşallah size. 3.50 - 4 lt kadar alındı. korseni çıkardın mı peki? 45 gün oldu olalı, diz çevrem ve alt bacaklarım kalın hala tabi eski haline göre iyi. bir de deride sarkmalar var senin de dediğin gibi yağlar çekildiği için. doktor bana pilates veya spor yap diye bir şey demedi, 2.ay kontrolünde der belki sen ne zaman başladın spor yapmaya. ya acaba spor yaptığın için mi şekilli senin ki yoksa benim ameliyatım da mı bir sıkıntı var da mı şekilsiz :KK43:( birde yediklerine dikkat ediyor musun, ben arada tatlı vs yiyiyorum çok katı diyet yapmıyorum.

Maşallah size. 3.50 - 4 lt kadar alındı. korseni çıkardın mı peki? 45 gün oldu olalı, diz çevrem ve alt bacaklarım kalın hala tabi eski haline göre iyi. bir de deride sarkmalar var senin de dediğin gibi yağlar çekildiği için. doktor bana pilates veya spor yap diye bir şey demedi, 2.ay kontrolünde der belki sen ne zaman başladın spor yapmaya. ya acaba spor yaptığın için mi şekilli senin ki yoksa benim ameliyatım da mı bir sıkıntı var da mı şekilsiz :KK43:( birde yediklerine dikkat ediyor musun, ben arada tatlı vs yiyiyorum çok katı diyet yapmıyorum.
Öncelikle çok geçmiş olsun. 3 ay geçti ama 3. Ay kontrolüme hala gidemedim ama 3 ay kontrolünden sonra korsemi daha az giyeceğim, sadece çok yoğun tempoda geçecek günlerde. Ameliyattan 40 gün kadar sonra pilatese başladım, doktor 1 Aydan sonra baslayabilirsin demişti. Pilatese çok düzenli gidiyorum haftada 5 bazen 6, hatta eve de pilates çemberi aldım akşamları öğrendiğim hareketleri tekrarlıyorum, diyete çok kati bir şekilde devam ediyorum, sonuç olarak gem ağır bir operasyon geçirdik hem de maliyetli, elimden geldiği kadar tekrarlamamasi için uğraşıyorum, tatli ihtiyacımı da olabildiğince doğal yollardan karşılamaya çalışıyorum. Tabii ki nadiren kaçamak yaptığım oluyor ama kendim evde yaptığım unsuz şekersiz tariflerle daha mutlu oluyorum. Şeker yerine hurma özü kullanıyorum tatlı yaptigim zaman. Diyet olarak Karatay diyeti yapıyorum, kitaplarını okudum ve olabildiğince hayatıma soktum, beslenme şeklim artık Karataya döndü ameliyattan sonra. Bu ameliyattan sonra önlemli olan ideal kiloya ulaşıp kilo kontrolünü sağlıklı bir şekilde korumak olarak görüyorum, o sebepten olabildiğince yağ oranımı düşürüp kas oranımı arttırmaya çalışıyorum. Siz kime ameliyat olmustunuz acaba ?

Öncelikle çok geçmiş olsun. 3 ay geçti ama 3. Ay kontrolüme hala gidemedim ama 3 ay kontrolünden sonra korsemi daha az giyeceğim, sadece çok yoğun tempoda geçecek günlerde. Ameliyattan 40 gün kadar sonra pilatese başladım, doktor 1 Aydan sonra baslayabilirsin demişti. Pilatese çok düzenli gidiyorum haftada 5 bazen 6, hatta eve de pilates çemberi aldım akşamları öğrendiğim hareketleri tekrarlıyorum, diyete çok kati bir şekilde devam ediyorum, sonuç olarak gem ağır bir operasyon geçirdik hem de maliyetli, elimden geldiği kadar tekrarlamamasi için uğraşıyorum, tatli ihtiyacımı da olabildiğince doğal yollardan karşılamaya çalışıyorum. Tabii ki nadiren kaçamak yaptığım oluyor ama kendim evde yaptığım unsuz şekersiz tariflerle daha mutlu oluyorum. Şeker yerine hurma özü kullanıyorum tatlı yaptigim zaman. Diyet olarak Karatay diyeti yapıyorum, kitaplarını okudum ve olabildiğince hayatıma soktum, beslenme şeklim artık Karataya döndü ameliyattan sonra. Bu ameliyattan sonra önlemli olan ideal kiloya ulaşıp kilo kontrolünü sağlıklı bir şekilde korumak olarak görüyorum, o sebepten olabildiğince yağ oranımı düşürüp kas oranımı arttırmaya çalışıyorum. Siz kime ameliyat olmustunuz acaba ?

Bu arada yazmamışım her gün lenf drenaj masaj aleti ile yarım saat masaj yapıyorum günde, onun da ödemi atmada çok faydası var diye düşünüyorum

Bu arada yazmamışım her gün lenf drenaj masaj aleti ile yarım saat masaj yapıyorum günde, onun da ödemi atmada çok faydası var diye düşünüyorum
dr.reşat beye ameliyat oldum benim 45. günüm 2. ay kontrolümde belki bana pilates yapabilirsin der diye düşünüyorum. benim kilom 56 idi, şuan 52,5 boyum 1.58 özetle alt bedenim 38 olmuştu üst bedenim 36 idi. tebrik ederim sizi istikrar çok önemli sağlık beslenmekte. diyetten ziyede yaşam biçimi haline getirmeyi bende çok istiyorum karbonhidratı, şekeri vs.. çıkarmayı. yukarıda yazılanları okudum şekersiz tarifler yapan sayfası ziyeret ettim tariflere baktım yapımı kolay ama sanki onların da maddi boyutu var gibi geldi. birde evliyim eşime ayrı bana ayrı tatlı yapmam zaman kaybı oluyor, belkide bahanesi :)
ben 6 seans lenf drenaj masajına gittim aletini almadım baya faydası oldu bana da. ödemlerimin gitmesini çok istiyorum nasıl bir sonuç çıkacak karşıma çok merak ediyorum. sizden kaç lt alındı, kaç kiloydunuz birde kaçıncı evreydi. benim 1.evreydi. benim hormonel mi genetik mi tespit edemedik, siz edebildiniz mi, evli misiniz çocuk var mı? çocuktan sonra çok hızlı ilerlediğini söyledi dr bey. ayrıca doğum esnasında tekrarlama riski varmış bundan haberiniz var mı?

dr.reşat beye ameliyat oldum benim 45. günüm 2. ay kontrolümde belki bana pilates yapabilirsin der diye düşünüyorum. benim kilom 56 idi, şuan 52,5 boyum 1.58 özetle alt bedenim 38 olmuştu üst bedenim 36 idi. tebrik ederim sizi istikrar çok önemli sağlık beslenmekte. diyetten ziyede yaşam biçimi haline getirmeyi bende çok istiyorum karbonhidratı, şekeri vs.. çıkarmayı. yukarıda yazılanları okudum şekersiz tarifler yapan sayfası ziyeret ettim tariflere baktım yapımı kolay ama sanki onların da maddi boyutu var gibi geldi. birde evliyim eşime ayrı bana ayrı tatlı yapmam zaman kaybı oluyor, belkide bahanesi :)
ben 6 seans lenf drenaj masajına gittim aletini almadım baya faydası oldu bana da. ödemlerimin gitmesini çok istiyorum nasıl bir sonuç çıkacak karşıma çok merak ediyorum. sizden kaç lt alındı, kaç kiloydunuz birde kaçıncı evreydi. benim 1.evreydi. benim hormonel mi genetik mi tespit edemedik, siz edebildiniz mi, evli misiniz çocuk var mı? çocuktan sonra çok hızlı ilerlediğini söyledi dr bey. ayrıca doğum esnasında tekrarlama riski varmış bundan haberiniz var mı?
Ozellikle yüzme, pilates ve günlük yürüyüş tavsiye etti Ahmet bey, sanırım Reşat bey de superdry liposuction yapıyor değil mi?
Aslında sadece bizim değil herkesin beslenme şekli Karatay olmalı çünkü maalesef çağımızın işlenmiş yiyecekleri beraberinde bir çok hastalığa temel hazırlıyor. O sebepten bence esiniz ile birlikte Karatayi okuyup hayatınıza sokun derim, ben öyle yaptım, evde ne pişirirsem o yeniyor, eşim de benimle birlikte benim yaptıklarımı yiyor tatlılar dahil, zaten bence size destek olup yanınızda yememesi lazim çünkü insan önüne gelince reddetmekte zorlanıyor.
Fiyat konusuna gelince, evet dediğiniz gibi pahalı gibi gözüküyor fakat söyle düşünün, hayatınızdan gereksiz yiyecekleri çıkarttığınızda, un şeker, hazır yiyecekler vs gibi, bütçede zaten bir boşluk oluşuyor, ben ameliyat sonrası alışveriş yaptım hala malzemelerim bitmedi, bazıları azaldı yeniden almam lazım ama 9agustosta ameliyat oldum düşünün kasıma geldik. Aslında daha ekonomik bile oluyor hesaba vurunca. Sadece biraz mutfağınızı değiştirmek başlangıçta zor oluyor ama dediğim gibi zaten almayacağınız yemeyeceginiz seyler çıkınca bütçe daha müsait hale geliyor.
Evet hamilelikte artabileceğini biliyorum o yüzden düzenli spora gidiyorum, çocuğum yok, 1 sene kadar en azından bu şekilde spor yapayım diyorum, Karatayin hamileler için olan kitabını aldim onu okuyorum şimdi, seneye hem vücut olarak hem bilgi olarak hazır olmak istiyorum, ayrıca hamileyken de pilates yapabilmek için en az altı ay öncesinden başlamış olmak gerekiyormuş, hamilelikte de hamile pilatesi ve yüzme yapacağım bir aksilik olmazsa ve olabildiğince korumaya çalışacağım. Sonuçta tekrarlarsa da ben elimden geleni yapmış olacağım. Gerisi benim elimde olan bir şey değil. Özellikle hamilelik öncesinde ameliyat oldum, çünkü hamilelikte evre atlarsa tedavi daha uzun ve zorlu olacaktı, o yüzden önünü kesmek istedim.
Benim 1. Evreydi. Boyum 170 kilom 69 olarak girdim ameliyata, su an kilom 60. Aslında kilom boyuma göre ideal gözüküyor ama yağ kas oranımı düzenlemeye çalışıyorum, kilo vermem 1 aydır durdu. O da muhtemelen kas yağ oranım değişiyor ona bağlıyorum ama kontrolden sonra ölçtüreceğim ve oranlarımı kontrol ettireceğim. Toplamda benden 3.1 litre yağ alındı. Bileklerim 34 cm geliyordu su an 21 cm geliyor.
Lenf Masajını kendiniz de yapabilirsiniz rahatlama olur bana makina kolay cozum geldi ama sonuçta maliyetli, Ahmet bey bu videodaki masajı yollamıştı bana uygulamam icin isterseniz bir bakın

X