Bacaklardaki kılcal damar sorunu? :(

icepeak

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2023
126
17
25
arkadaşlar aşırı hareketsiz bir hayata sahibim yıllardır. 24 yaşımdayım ve 6 yıldır ders çalışmak ve bilgisayara bakmaktan sürekli oturuyorum ve spor yapmıyorum. bacaklarım aşırı hareketsizlikten kılcal damar doldu, çok kötü görünüyor, mavi-mor damarlar da belirginleşti.
sizce düzenli spor yapsam her gün 1.5 saat, bu damarlar zaman içinde geçer mi? lazer yaptırmak istemiyorum param yok

etkisi olur muhakkak ama genetikse pek yapacak bi çözümü kalmıyo

Ya o oturmaktan değil bence ya... Ben de öğretmenim evde okulda her yerde sürekli ayaktayım düzenli yürüyüş yaparım. Ama ciddi anlamda kılcal varis sorunu yaşıyorum 😔 acaba sigaradan mi ya.. siz kullanıyor musunuz?

arkadaşlar aşırı hareketsiz bir hayata sahibim yıllardır. 24 yaşımdayım ve 6 yıldır ders çalışmak ve bilgisayara bakmaktan sürekli oturuyorum ve spor yapmıyorum. bacaklarım aşırı hareketsizlikten kılcal damar doldu, çok kötü görünüyor, mavi-mor damarlar da belirginleşti.
sizce düzenli spor yapsam her gün 1.5 saat, bu damarlar zaman içinde geçer mi? lazer yaptırmak istemiyorum param yok

Ya o oturmaktan değil bence ya... Ben de öğretmenim evde okulda her yerde sürekli ayaktayım düzenli yürüyüş yaparım. Ama ciddi anlamda kılcal varis sorunu yaşıyorum 😔 acaba sigaradan mi ya.. siz kullanıyor musunuz?
Uzun süreli ayakta kalmaktan yada uzun süreli oturmaktan yuksek kilo artislarindan oluşuyor sonra onemsenmedigi takdirde son evre venoz yetmezligine sebep oluyor ben hamilelikte çok kilo aldığım için varis olusmustu sonrasında onemsemedigim için uzun zaman içerisinde son evre venoz yetmezligine dönüştü ve radyofrekans ablasyon ameliyatı oldum 2 sene önce olk evrelerinde iseniz köpük yapıyorlar son evrede köpük uygun olmuyor ameliyat oluyorsunuz benimkisi kılcal damar azdı diz kapagimin yan tarafında Tomurcuklar vardı bacaklarimda dolaşım bozuklugundan dolayı daha fazla kilo birikmesi oluyordu şuan ameliyattan sonra bacaklarim çok inceldi (diyet yaparak da destekledim) görüntü de kayboldu doğal yolla kesin çözüm bulan hiç duymadım keten tohumu çok iyi geliyormuş düzenli yürüyüş bol su bir saat oturuyorsak bir saat ayakta durmak gerekiyormuş tekrar oluşmaması icin doktorum bana bunları önerdi bildiklerim bunlar umarım yardımcı olur sevgiler 🥰

Genetik mi peki durumun çünkü bende de var ve genetik o yüzden saldım gitti yani takmıyorum pek yapacak bi şey yok ileride sorun olursa düşünürüm diye

Genetik mi peki durumun çünkü bende de var ve genetik o yüzden saldım gitti yani takmıyorum pek yapacak bi şey yok ileride sorun olursa düşünürüm diye
35-40 yaşlarındaki 2 ablamda ve 60 yaşındaki annemde bile yok. sadece bende var kılcal damar ve çatlak

X