• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bacağımdaki morlukların sebebi nedir?

gve

Meriç Ege
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
2.113
3.363
208
istanbul
:43:Merhaba arkadaşlar. 2 yıldır bacaklarımda morarmalar oluyor.varis dediler doktora gittim variz değil dedi. kanın yavaş akması kan değerleriyle alakalı bişeyler olabilir diye dahiliye doktoruna gittim bütün kan testlerini yaptı birşey cıkmadı.ama beni başka bir bölüme yönlendirmedi.iş yerimdeki doktora sordum hemotolojiye git orada daha detaylı test yaparlar iliklerine bile bakarlar dedi. kısacası vücutta kanser arayacaklar.varis için gittiğim doktorda kalp damara git dedi.iş yerimden izinde alamıyorum. hangi doktora gideceğimi şaşırdım. bacaklarımda zaman zaman ağrı oluyor ağrı gecince bir bakıyorum bacaklarımın her yeri mosmor etek giyemez duruma geldi.karaciğerden kaynaklanır diyen var kalp yetmezliği diyen var en korktuğumda kanser belirtisi olması. böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar varsa beni yönlendirebilirmi acaba. herkeze teşekkürler.

:43:Merhaba arkadaşlar. 2 yıldır bacaklarımda morarmalar oluyor.varis dediler doktora gittim variz değil dedi. kanın yavaş akması kan değerleriyle alakalı bişeyler olabilir diye dahiliye doktoruna gittim bütün kan testlerini yaptı birşey cıkmadı.ama beni başka bir bölüme yönlendirmedi.iş yerimdeki doktora sordum hemotolojiye git orada daha detaylı test yaparlar iliklerine bile bakarlar dedi. kısacası vücutta kanser arayacaklar.varis için gittiğim doktorda kalp damara git dedi.iş yerimden izinde alamıyorum. hangi doktora gideceğimi şaşırdım. bacaklarımda zaman zaman ağrı oluyor ağrı gecince bir bakıyorum bacaklarımın her yeri mosmor etek giyemez duruma geldi.karaciğerden kaynaklanır diyen var kalp yetmezliği diyen var en korktuğumda kanser belirtisi olması. böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar varsa beni yönlendirebilirmi acaba. herkeze teşekkürler.

Hemen en kötüsünü düşünme lütfen. Hiç ummadığın bir nedenden oluyor olabilir. Benim de bacaklarımda sık sık morarmalar oluyordu. Her türlü doktora gittim. Aynı senin gibi hiçbir şey bulamadılar. Sonradan ortaya çıktı ki geceleri stres yüzünden çok dönerek uyuyormuşum ve sürekli bacaklarımı birbirine çarpıyormuşum, cildim de hassas olunca morarmalar ortaya çıkıyormuş. Ama bunu dedim diye sakın kontrollerini ihmal etme. Dediğim gibi her türlü kontrolü her ihtimale karşı yaptır ama en kötüsü olacak diye de düşünme.

Hemen en kötüsünü düşünme lütfen. Hiç ummadığın bir nedenden oluyor olabilir. Benim de bacaklarımda sık sık morarmalar oluyordu. Her türlü doktora gittim. Aynı senin gibi hiçbir şey bulamadılar. Sonradan ortaya çıktı ki geceleri stres yüzünden çok dönerek uyuyormuşum ve sürekli bacaklarımı birbirine çarpıyormuşum, cildim de hassas olunca morarmalar ortaya çıkıyormuş. Ama bunu dedim diye sakın kontrollerini ihmal etme. Dediğim gibi her türlü kontrolü her ihtimale karşı yaptır ama en kötüsü olacak diye de düşünme.

teşekkür ederim. bilmiyorum 2 yıldır sebebini bulamıyorum ya sinir oldum.ciddi bişey varsa erken tanı çok önemli. :53:

:KK43:Merhaba arkadaşlar. 2 yıldır bacaklarımda morarmalar oluyor.varis dediler doktora gittim variz değil dedi. kanın yavaş akması kan değerleriyle alakalı bişeyler olabilir diye dahiliye doktoruna gittim bütün kan testlerini yaptı birşey cıkmadı.ama beni başka bir bölüme yönlendirmedi.iş yerimdeki doktora sordum hemotolojiye git orada daha detaylı test yaparlar iliklerine bile bakarlar dedi. kısacası vücutta kanser arayacaklar.varis için gittiğim doktorda kalp damara git dedi.iş yerimden izinde alamıyorum. hangi doktora gideceğimi şaşırdım. bacaklarımda zaman zaman ağrı oluyor ağrı gecince bir bakıyorum bacaklarımın her yeri mosmor etek giyemez duruma geldi.karaciğerden kaynaklanır diyen var kalp yetmezliği diyen var en korktuğumda kanser belirtisi olması. böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar varsa beni yönlendirebilirmi acaba. herkeze teşekkürler.

Morarmalar nasıl oluyor alacalı şekilde mi? Romatolojiye de gidebilirsiniz.

Morarmalar nasıl oluyor alacalı şekilde mi? Romatolojiye de gidebilirsiniz.
morarmalar bir yere çarpmışım gibi bacağımın çeşitli yerlerinde oluyor. ve 2 gündürde ayak bileklerim ve ayağımda ciddi şişmeler fark ettim. hatta eşim fdark etti ayaklarım sanki iki katına çıkmış gibi görünüyordu.

Geçmiş olsun romatolojiye gidip araştırma yaptir ama streste yapma kendine

morarmalar bir yere çarpmışım gibi bacağımın çeşitli yerlerinde oluyor. ve 2 gündürde ayak bileklerim ve ayağımda ciddi şişmeler fark ettim. hatta eşim fdark etti ayaklarım sanki iki katına çıkmış gibi görünüyordu.

Anlattığınıza göre kalp damara gitmelisiniz öncelikle, eğer kalp ve damarla ilgili degilse doktorunuz romatolojiye sevk edecektir. Allah acil sifalar versin.

Geçmiş olsun romatolojiye gidip araştırma yaptir ama streste yapma kendine
teşekkür ederim kuzum. doktorlar hiç yönlendirme yapmıyor 2 yıldan fazladır bulamıyorum bu morlukların sebebini. gittiğim doktorlar testlerin temiz deyip gönderiyor. şu bölüme git burana baktır demiyor :(

Anlattığınıza göre kalp damara gitmelisiniz öncelikle, eğer kalp ve damarla ilgili degilse doktorunuz romatolojiye sevk edecektir. Allah acil sifalar versin.
evet günlük yaşantımdaki arkadaşlarımda söyledi birde oraya gidelim ağrılarım şiddetle devam ediyor.teşekkürler :KK68::KK68::KK58:

Zaten şuda var ozellikle 25 ten sonra iyibir dahiliye uzmanina endokrin testleri yaptirmakta iyidir

kalp damar doktoru doploor istedi. işin komik yani doploor sırası doluymuş... başka hastaneden çektircez artık ağrılar devam ediyor. ay doplor doluymuş onu da veremiyır verse beklicemde. yani diyolarki sen 2-3 ay bu ağrılara bir dayan biz sonra teşhisi biz koyarız. şikayetlerimin sebebi doploor da çıkarsa oda. boşuna bekliyecekte olabilirim. he şöle bir ihtimalde var özel hastanede de çektirebilirsin. fiyatı beşyüzmilyoncuk.... fakirisen çek ağrını otur diyorlar.....

arkadaşım geçmiş olsun öncelikle... benimde lisedeyken bacaklarımda alacalı şekilde morarmalar oluyodu ve geçmiyodu sanki kılcal damarlarda kanama oluyomuş gibi dahiliyeye gittim olmadı karaciğerden geliyor dediler bir ton ilaç aldım sonrada kalp damar cerrahına göründüm bana dediği romatizmal bir hastalık olduğu idi ve tedavisinin olmadığı romatizmaya karşı dikkat etmem gerektiği idi. ama seninkiler ağrılı ve morarma gibiymiş bence geciktirme öncelikle varis için gözük sonrasında da başka bölümlere yönel geciktirmeyin sağlık sonucunda

arkadaşım geçmiş olsun öncelikle... benimde lisedeyken bacaklarımda alacalı şekilde morarmalar oluyodu ve geçmiyodu sanki kılcal damarlarda kanama oluyomuş gibi dahiliyeye gittim olmadı karaciğerden geliyor dediler bir ton ilaç aldım sonrada kalp damar cerrahına göründüm bana dediği romatizmal bir hastalık olduğu idi ve tedavisinin olmadığı romatizmaya karşı dikkat etmem gerektiği idi. ama seninkiler ağrılı ve morarma gibiymiş bence geciktirme öncelikle varis için gözük sonrasında da başka bölümlere yönel geciktirmeyin sağlık sonucunda
teşekkür ederim yorumunuz için. bu perşembe varis varmı diye doblor çektircem. varis çıkmassa diğer hastalıklara bakıcam :(

hastalıgın ne durumda bilmiyorum ama morarmalar geçmiyorsa lekede olabilir iyi bi hastanede biyopsi vermeyi deneyebilirsin ki inşallah bu zamana geçmiştir

Back