babayı yabancı biriyle evlenmek için ikna etmek

dertlidoktor

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2015
38
7
1
34
Merhaba,
Ben yeni üye oldum. 25 yaşındayım. Yardım bulamadım hiç bir yerden. Allah herhangi bir şekilde yardımını göndercek diye ümid ediyorum. Belki aradığım buradadır. Ben yaklaşık 1,-5-2 yıldır okulumdan bir çocukla görüşüyorum. O 5. sınıfta şu anda ben 4. Yurtdşında yaşıyorum bu arada. Ve erkek arkadaşım Suriye kökenli avusturya vatandaşı. Babamla iki defa konuştum. İlk konuştuğumda çok ağladım. Babam beni rahatlatmaya çalıştı ve yaşımın okulumun sorun olmadığını söyledi, ama onunla nerede yaşayacaksın diye sordu. Eğer yurtdşında yaşarsan koparız dedi. Onun İstanbul'da yaşamak istediğini söyledim. Bunu önce görmek istediğini sonra düşüneceğini söyledi. Annem hiç yardımcı olmuyor. ufak tefek konuya girmeye çalışıyorum bunu anlayınca hemen konuyu değiştiriyor. o da babamdan korktuğu için "ben karışmam" diyor. çok dokunuyor bu sözler bana. ben ailenin ilk çocuğuyum benden önce evlenen olmadı hiç. ailem için ilk evlilik meselesi. şimdi erkek arkadaşım 1 ay sonra babamla tanışmaya gidecek. babam onlarla telefonda konuşmayı kabul etmediği için arkadaşıyla gidecek. arkadaşının biletini de o ödedi. Ailesini getirmek istemedi. çünkü anne babası yaşlı ve gelip benim babamı bulamazsa bunun kendi ailesi için kötü bir durum olacağını söyledi. çok korkuyorum neler olacak bilmiyorum.... lütfen bir şeyler söyleyinn? ne yapmam gerekir?? :KK61::KK61::KK61:kafayı yicem her gece ağlıyorum.. çok stresli bir durum. lütfen yardımcı olunn.... :KK61::KK61::KK61:

Ağlanacak bir durum yok. Her baba önce hayır der. Daha adamı görmeden git kızım tamam diyecek değil. Ama arkadaşıyla gelmek yerine bir aile büyüğüyle gelmesi daha iyi olurdu. Baban şimdi çoluk çocuk bunlar gözüyle de bakabilir, ya da ciddiyetsiz bakıldığıni düşünebilir. Bari gelince söylesin neden ailesiyle gelemediğini.

Annenizi -babanizi niye bulamayacamis onu anlamadim ben ???
Kirmizi karanfil diye bisi var dimi :KK53: saka saka ,hakketen merak ettim ;)

Ay yabanci diyince ben de bir italyan bir ispanyol bekledim :KK30:

Saka bir yana aslinda Suriye'li olunca cok tepki gostermezler diye dusulunuyor ama sizinkiler irksal anlamda karsilar galiba. Erkek arkadasin yalniz mi gidecek? Bence oyle olmaz sen de git. Cikar babanin karsisina, baba tanimadan neden yargiliyorsun, dogu sinirimizin otesinde dogdugu icin mi de. Ben bu adamla mutluyum hayatimi paylasmak istiyorum, siz buna engel olursaniz ve ben mutlu bir hayat kuramazsam bunun vicdan yukunu nasil tasiyacaksiniz de. Yani iste de bunlari. Ben Turk filmi klisesine baglamadan kacayim:p

Teşekkürler herkese cevaplarınız için.
Müslüman tabi ki sünnetli :oops: 5 vakit namazını kılıyor. Türkçe kursuna gidiyor 1,5 yıldır. Çok süper değil ama az çok türkçe konuşuyor. zaten Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Babam Avrupa'nın durumunu beğenmediği için İslamofobi vs. ve kendisinden uzak olduğum için bir an önce beni Türkiye'ye geri almak istiyor. Ama biz erkek arkadaşımla uzmanlığımızı burada bitirip ondan sonra Türkiye'ye gitmek istiyoruz. Uzmanlığı Türkiye'de yapmak çok zor. TUS sınavı ile yurtdışından gidip başarmak neredeyse imkansız. Burada istediğimiz bölüme başlayabiliyoruz.

Annesi babamdan telefon numarasını istedi. Ben de babama söyleyince babam kızdı bana. "Ne konuşayım ben onlarla telefonda" dedi. O kızınca ben üzerine bir şey diyemedim. Bir de "sen neden onlardan çok çabalıyorsun" dedi bana. Sanırım telefonda beni isteyeceklerini zannetti. Halbu ki annesi sadece ne zaman müsaitsiniz gelmek istiyoruz gibi şeyler söyleyecekti. Öyle işte .... O yüzden o da annesini ve babasını getirmek istemiyor, gelip de babamı bulamazsa burada diye. Ailesi için kötü bir durum olur bu.. Bilmiyorum :KK61::KK61: :KK34::KK34:

Ay yabanci diyince ben de bir italyan bir ispanyol bekledim :KK30:

Saka bir yana aslinda Suriye'li olunca cok tepki gostermezler diye dusulunuyor ama sizinkiler irksal anlamda karsilar galiba. Erkek arkadasin yalniz mi gidecek? Bence oyle olmaz sen de git. Cikar babanin karsisina, baba tanimadan neden yargiliyorsun, dogu sinirimizin otesinde dogdugu icin mi de. Ben bu adamla mutluyum hayatimi paylasmak istiyorum, siz buna engel olursaniz ve ben mutlu bir hayat kuramazsam bunun vicdan yukunu nasil tasiyacaksiniz de. Yani iste de bunlari. Ben Turk filmi klisesine baglamadan kacayim:p

Avusturya'da doğmuş büyümüş.. Yani aslında bence güzel bir şey. Avrupa'da doğup büyüyen Araplar kültürlü oluyorlar.

Erkek arkadaşın ailesini getirmemekte haklı ama baban tarafından yanlış anlaşılabilir.
Görüşmede neden tek gelmeyi seçtiğini açıklasın bari.
Aslında ailem telefonda gelmek için izin isteyecekti sizden ama görüşmek istemediniz desin.
Ben büyük bir problem göremedim.
Din farkı yok, Türkiye'de yaşamak istiyor.
Sorun da kalmıyor geriye.
Kendini sevdirsin yeter.

baban agAç kogugundami buyudun nerde anan baban diyebilir
sen babana deki evlensemde evlenmesemde uzman olup gelicem baba, de bosuna kin gutmesin çocuga

bu arada islamofobi ne demek?

Avusturya'da doğmuş büyümüş.. Yani aslında bence güzel bir şey. Avrupa'da doğup büyüyen Araplar kültürlü oluyorlar.

Yani ayni dine sahip olmaniza ragmen tepkililerse irksal bir durumdur. Ben sizin yerinizde olsam habersizce gelirdim, elini tutarak ailemin kapisina dayanirdim. Hayat sizin hayatiniz, o adamla omur gecirmek istiyorsaniz gecirirsiniz, ailenizin bunu anlamasi lazim. Bence ciddi anlamda oturup konusun oyle laf acmaya filan calisarak degil, ciddi sekilde, oyle yanlis bir sey yapiyormus gibi sinerek degil. Yani nasil konustunuz ailenizle bilemiyorum ama bana sanki biraz ilimli yaklasiyorsunuz gibi geldi o yuzden ciddi gerekirse sert olmalisiniz dedim :) Tabi restleserek degil, isin ciddiyetini anlasinlar yeter.

babam dedi ki madem türkiye'de yaşamak istiyorlar, gelsin yaşasınlar görelim.. ondan sonra düşünürüz. ama şimdi neden türkiye'de yaşasın ki ben türkiye'de değilim :KK17:
Babam ciddi bir adım görmek istiyor. Türkiye'de yaşayacağından emin olmak istiyor.
Bana da kızdı en son. annem de ben karışmam diyor.
bana kim yardım edecek.
çocuk 1,5 yıldır türkçe kursuna gidiyor. Yanında getireceği arkadaşının bilet parasını da kendisi ödedi. Babama da diyecek ben paramı size bırakacağım sizde biriktireceğim. O parayla Türkiye'den ev alacağım. Türkiye'ye her geldiğinde para getirecekmiş. Ama babam bunlara ikna olur mu bimiyorum.
Gelmesine çok az kaldı. anneme söyleyemedim bile geleceğini. söylesem kızacak ben karışmam diyecek. :KK61::KK61::KK61:

baban agAç kogugundami buyudun nerde anan baban diyebilir
sen babana deki evlensemde evlenmesemde uzman olup gelicem baba, de bosuna kin gutmesin çocuga

bu arada islamofobi ne demek?
Batı'daki islam düşmanlığı. Müslümanlara saldırılar vs oluyor ya. Paris'te oldu. Irkçı saldırılar.. onlar da korkutuyor babamı. başörtülüyüm ben. birisi bana saldırır falan diye.

Batı'daki islam düşmanlığı. Müslümanlara saldırılar vs oluyor ya. Paris'te oldu. Irkçı saldırılar.. onlar da korkutuyor babamı. başörtülüyüm ben. birisi bana saldırır falan diye.
anladim
korkutma beni doktorcum
bende kapaliyim ve fransadayim nedem gidip eyfel jkulesinden atlasammi :)
$aka $akaaa
hayirlisini versin rabbim ..

Back