babamın yaptığı adaletsizlik :(

Ailenin yetiştiriliş biçiminden kaynaklanıyor. Beni daha tecrübesiz ve biraz da korku dayakla büyüttükleri için genelde içime atan öfkelerimi içimde yaşayan bi insanım. Kardeşim isi tam tersi bi insan. Kardeşimi zalim gibi anlatmıyorum çünkü karakteri gerçekten öyle, fazlasıyla yırtık, üste çıkan, dediğini yaptıran bi insan. Buna göz yuman da babam.

Hatta öyle ki annem bile babama "ben miyim senin karın, o mu?" diye laf söyler. Oradan hesaplayın işte...

Babanla konuştun mu hiç sebebi neymiş bu ayrımcılığın?

Babama sordum tabii ki, hatta kavga ettiğimizde ağlayarak anlattım ama hiçbir şey demedi. Sadece ben öyle demiyorum, ben öyle yapmıyorum... Ama bir şekilde ona battığımı hissediyorum. Kardeşim bile bunu kavga anında bi anda diye getirdiyse doğrudur. Kardeşim ve babam çok yakın arkadaş gibi oldukları için. Benim babamla ilişkim onunki gibi değil. Daha fazla çekingenim...

ah şu insanlıktan nasibini alamamış ebeveynler ah... Nasıl verecekler bunların hesabını? anlamış değilim, bir insan öz kızına nası böyle konuşur dertleri ne? evlatlık mı aldılar seni de böyle davranıyorlar.
çok çirkin bir şey, kardeşin de çok terbiyesizmiş. hadsiz, ne kadar da ayıp. ama ona bu yüzü verenler utanmalı. al karşına konuş, neymiş umutları o kardeşinden merak ettim.

ah şu insanlıktan nasibini alamamış ebeveynler ah... Nasıl verecekler bunların hesabını? anlamış değilim, bir insan öz kızına nası böyle konuşur dertleri ne? evlatlık mı aldılar seni de böyle davranıyorlar.
çok çirkin bir şey, kardeşin de çok terbiyesizmiş. hadsiz, ne kadar da ayıp. ama ona bu yüzü verenler utanmalı. al karşına konuş, neymiş umutları o kardeşinden merak ettim.

Kardesi. 3 5 gune kendi derdine düşecek merak etme.
Evlilik kolaydi okul bitmeden iş sahibi olmadan boyindan büyük ışe girişmiş.

Yakında düğün derdi kv kp derdi derken görür gününü

Sen de kendine yeni bi hayay kur. Birak millet ne derse desin kiskaniyor desin cekemiyor desin. İstemiyorsan gitme nisana da dugune de

yazını okudum ve üzüldüm,geçmiş olsun.
benim de kendimden 7 yaş küçük bir erkek kardeşim var ve ben de öğretmenim ,senin hikayene benzer yanı ailemin onun için harcadığı paranın dörtte birini bana harcanmamıştır,ama bu kız erkek ,büyük küçük değil de kişiliğimizle ve ailemin kardeşimin zamanında daha iyi gelire sahip olmasıyla alakalı.Bu yüzden hiç de zoruma gitmez bu durum .Eminim senin de zoruna giden asıl şey ayrımcılık yapılması,çünkü öğretmenim demişsin eğitimin iyi ve meslek sahibisin yani kardeşinden geri kalır yanın yok.
Sen kafanı kardeşinle yorup kendi zamanını ziyan etme onu ve anne babanı yaptıkları için haklı gösterme ,nacizane fikrim nişana katıl düğüne katıl ama kendini hırpalamadan yormadan olabildiğince işten kaç, keyfine bak bakabildiğince.
Ama herşeyden önce şunu düşün atanırsan bütün bu sorunların bitecek ,ailenden ayrı bir yerde iyi bir işte başlayacaksın ve daha da önemlisi kardeşin ne yaparsa yapsın artık ailenin gözünde sen de değerli olacaksın,çünkü herkes ayakları yere basan kadınlara saygı duyar. baban ve annen bile .o yüzden kendine plan yap gerek dershane talep et, alamıyorsan da kitaplarla evde çalış ne yap et atan ,inan sonra herşey çok güzel olacak ,ama olmuyor ben bu dersi yapamıyorum deme ,zaten az alım var deme, kendini zorla ve sadece buna odaklan ,isterse kardeşin ingiltere prensiyle evlensin güler geçersin sonrasında çok da tın :)

Kardeşin biraz fazla şımarık gibi, ben de çeşitli sebeplerle küçüklüğümden beri kardeşimle geçinemem. Bizi de babam ayırır, üstüne annem de ayırır. Ona daha bir yumuşak, samimi, sevecen davranırlar. Onun için seni çok iyi anlıyorum. Hatta biraz fazla iyi anlıyorum, çünkü bende işsizim ve atama bekliyorum. Ben bu sorunu şu şekilde şu şekilde çözüm, atanınca zaten gideceğim o zamana kadar onu görmezden gelmeye başladım. Orada yokmuş gibi davranıyorum. Bir nebze daha rahatım. Allah sana da sabır versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…