babamın yaptığı adaletsizlik :(

Peki nişanında bulunmalı mıyım sizce? Aile arasında olacak gibi bi şey zaten. Bense ortamda bulunmak istemiyorum gerçekten.
tabiki katıl.kardeş nişanına ktılmamak nasıl çiğliktir.biz kardeşimle saç baş birbirimize girip 10 dk sonra konuşuruz.bu kadar kin sizide hasta eder

Burnunu kaldırmak değilde dışarıya karşı bi sikintin olduğunda yine kardeşin korur diye düşünüyorum... Bizde ablama çok kavga ederdik küçükken saç baş annemize birbirimizin sakladığı mız küçük kusurlarimizi ispiyonlardik kavga ettiğimizde sonra Özür filan olmazdı ama barısırdık bir iki saat sonra.. ama okulda filanda korurduk birbirimizi başkalarına karşı... Kavga ettiğimizde annem babam onu tutsa ben hemen onun sağladığını ispiyonlardiklm oda benimkini şimdi hatırlayıp guleriz... Anne babayı paylasamama kiskancligi çoğu kardes arasında oluyo... büyütülup kin tutulacak birsey degil.. Yarın birgün kara günde yine destek olursunuz birbirinize... bence senin kardesine kıskançlığin babandan dolayı... Aslında baban ona daha iyi anlayışlı olduğu için bana neden ona davrandığı gibi davranmiyo... Onu benden daha mı çok seviyo acaba diye dusunuyon... Burda hata babanda evlatlar arasında ayrım yapmamak lazım

Çünkü vasıflı bi işim yok. İşe başlasam asgari ücret ya da 1500 tl ile başlarım. O parayla evin depozitosu, kirası, suyu, elektriği, yemeği nasıl olur ki?

En azından işe başlayıp babanızın ağzına laf vermeyebilirsiniz. Kendi ihtiyaçlarınızı karşılayıp kenara üç beş kuruş koyarsınız. Böyle evde nereye kadar oturacaksınız?

Hani hep derle ya evlat ayrımı olmaz anne baba arasında. Bu ne şimdi bildiğin evlat ayrımı ! Sende ikisini de görnemezlikten gel , yokmus gibi hatalarını anlayana kadar en azından konusma

oldu canım sen çalışmıyorsun diye laf ye, kardeşin prenses gibi büyütülsün. sen çalıştığın zaman paranı kardeşine yedireceksin o zaman babanın gözünde.

öncelikle ne öğretmenliği mezunusun?
27 yaşına kadar kpss ile falan mı uğraştın? çünkü 27 yaşına kadar insan işiyle alakalı olumlu bazı gelişmelere sahip olur genelde. ekstrem bir durum mu oldu?
bence artık zamanı gelmiş. sen en kısa zamanda iyi kötü, alakalı alakasız demeden bir işe gireceksin, asgari ücret olması hiç fark etmez. kenara para koyacaksın, 1 sene ya da 1 seneye yakın bir zaman içinde belli bi miktar para birikecek orada. o biriken para ile senin mevcut işin asgari ücret bile olsa başka bir eve taşınmana yeter. bence gözde büyütülecek birşey değil sadece ilk başta depozito şu bu o derken ve alışık olmadığın için biraz masraflı olabilir ama ona da köşedeki birikmiş paran yetişecek diye düşünüyorum. 27 yaşında birinin ayrı evine çıkması son derece normal, evlenmek şart değil bunun için. anneymiş babaymış boş işler bunlar, bak nasıl ayrımcılık yapılıyor...

ya ücretli öğretmenlik yapacaksın, ya branşına yakın birşeyler mesela edebiyat öğretmeni falansan metin yazarlığı, içerik yazarlığı gibi basın, reklam gibi sektörlere girebilirsin neden olmasın? yani her şeyi geçtim öğretmensin, özel ders vermeye bak. bunlar olmuyorsa son çare işinden alakasız işler yapacaksın sırf para için. yine de bunlarla uğraşmaktan iyidir.

sen iş bulduğunda paranın çoğunu kenara at, hiçbir lüks harcama yapma, sık dişini, eve de ya çok az ver ya da hiç verme. param yok der geçersin biraz sesin çıksın. ayrı eve çıkma işi birikimsiz olmuyor.

Çünkü vasıflı bi işim yok. İşe başlasam asgari ücret ya da 1500 tl ile başlarım. O parayla evin depozitosu, kirası, suyu, elektriği, yemeği nasıl olur ki?
Eve çıkma,ama işe mutlaka başla.O zaman ailenin sana bakışı da değişecek,çok üzücü ama ne yazıkki böyle aileler var...

Sanırım siz atanamadiginiz için babanız kardesiniz için tek umudum sensin demiş. Çünkü atanamayan öğretmenlere karşı aile ve çevrenin bı baskısı oluyor genellikle.

Babanız daha universite öğrencisi 19 yaşındaki kızını evlendirerek çok büyük bir hata yapıyor. Nişanlısı da üniversite mezunu mu. Kardesiniz bu rahatlıktan sonra evlilikle gelen yükü kaldiramaz. Kardesinizi pek iyi bir gelecek beklemiyor.

Bir de nisana ne kadar süre var. Annenize citlatsaniz. Çok kırıldığınızi ve kardeşinizin özür dilememesi halinde nişana katılmayı düşünmediğinizi. Belki anneniz kardeşimize konusur.

Üniversite okumuşsunuz hem de bursla.
Ama öyle bi anlatıyorsunuz ki sanki ilkokul mezunu gibi.
Ben de öğretmenim atanamadim ama yıllardır çalışıyorum ücretli öğretmenlik,marketcilik,kolejde çalışmak ne bileyim lcw de bile gidip çalıştım.
Şu an vasıfsız biri zaten gidip bi fabrika da 1500 liraya başlıyor ise.
Evet başlangıçta maasiniz düşük olabilir ama kendinizi gösterirseniz zamanla artar mutlaka.
Ogretmenlikte tecrübe önemli evde oturmayin mutlaka iş bulun iyi kötü demeden.
Babanız neden tek umudum sensin demiş mesela bunu bi sorgulayin alın babanizi karşınıza konuşun bana neden böyle dedin ne bekliyorsun benden diye ?

ALLAH yardımcınız olsun çok üzülüyorum böyle okuyunca Rabbim sizi çook mutlu etsin. Insan üzülmeden yapamıyo ama yinede kafanıza takmayın ölümlü dünya babasını kaybetmiş biri olarak söylüyorum bir gün bu halini bile özlersiniz

O kadar kizdim ki kendimi sizin yerinize koydum Allah sabir versin. Siddete karsi olsamda oyle kardesin saci basi yolunur vallahi..

Babaniz bir guzel şimartmis tepenize bindirmiş... Son umutmuş , okuttu evlenecek ne faydasi olacak ki.kardesinizin umut oluyor onu anlamadim.
Allah karsiniza isi gucu yerinde durust bir adam cikarsin mutlu bir yuvaniz olsun hepsi imrenerek baksin size insallah..

Önce işe başla ve para biriktir. Asgari ücretle ev tutmak , eşya almak zor . Hem çalış hem kpss kursuna gitti. Memur olduğun zaman zaten ayrı bir eve çıkarsın . Ailenin de çocuk ayırımı yapmamaları lazım. Anlattıklarına istinaden soruyorum Öz evlat olduğuna emin misin ? Doğum kaydın falan var mı bir bak bence veya anne , babana benziyor musun ? Çok saçma geliyor bana benim 2 çocuğum var , hiç birini birine değişmem eşimde aynı ....

Ayrı eve çıkmasan bile çalış sende. Kasiyerlik işi bulursun hiç bulamazsan evde oturmakdan iyidir. Biriktir paranı çık ayrı eve. Yada biriktirme gez toz kafanı dağıt. Yani bi zahmet bişeyler yap sende madem böyle muamele görüyorsun ne oturuyorsun ki daha evde

Konuya hakim olmadan yorum yapmak istemiyorum ama siz bu kadar mazlum kardeşiniz bu kadar zalim olamaz gibi geliyor. Yani illa ki bir şey olmuştur,oluyordur. İlla ki sizden kaynaklanan hatalar da vardır. Detay vermeniz lazım,neden böyle oldu ilişkiniz ?

Okurken sıkıldım gerçekten çok uzun olmuş. Düzenleyip biraz daha özet yapsan iyi olabilir.

Neyse sen farkında değilsin ama kardeşini de babanı da kıskanıyorsun. Evet sana zamanında bazı haksızlıklar yapılmış ama kardeşini dinlesek ona da başka başka noktalarda sana yapılan yapılmamıştır. Yani aynı ev için de farklı yaşlarda 2 çocuk farklı ihtiyaçları var. Her zaman eşit şekilde ihtiyaçları karşılamaya çalışmak mümkün değil zaten.

Ama bence kardeşin de seni kıskanıyor.

Benim de kardeşim var biz böyle saçma sapan kavgaları ortaokulda bıraktık. Sana da önerim kardeşin ile kıskançlıkları bir kenara bırakmanız. Sana yapılmadi diye üzülüeken kardeşine yapılıyor olmana sevinmen lazım. Çünkü kardeş olmak böyle birşey.

Geçen sene çalıştım bu sene sınava hazırlanmak için ücretli öğretmenliğe falan başvurmak için bekliyorum. Çıkmazsa normal bi işe gireceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…