Arkadaşlarım demişti, aynı şehirde ailenle üniveristede rahat olamazsın sevinme o kadar demişlerdi.. Haklılarmış... Babaminin ögrencilerle çok fazla muhatap olmasi gereken mesleği var. Ve haliyle yaşadığımız ilçede herkes beni ve babamı tanıyor.. Herkesle ve herkesle muhatap olur kendisi, yani seviyeli bi şekilde tabiki ama herkesi sever sayar konuşur. Üniversiteye başladım, aman yarabbi.! Kızlar yemin ediyorum bölümünden 5 6 kişiyi önceden taniyomusum. Kimisi benim sinifta kimisi öteki sınıfta. Inandirici değil ama keşke yalan olsaydı.. Okulda geziyorum dershanedeki stajyerleri görüyorum. Bana Lisede derlerdi "aaaa sen x abinin kızı değil misin" diye, ayni sahneleri universite de yaşıyorum. Geçen Facebook'a "bende ygs gircem" yazmıştım, birisi gitmiş babama demiş kızın bidaha girecek sınava facede gördük diye.. Dün de kızın biri babamin calistigi yeri ziyarete gelmiş, (aynı bölümde farkli siniflardayiz) x abi benim ortalamam 3.50 kizininki kaç diye sormuş. Babam bana dedi ki; seni sevmiyo o kız her halinden belli.. Beni sevmiyosan neden babamla konusuyosun???
Ben rahatça üniversite hayati yasayamiycak miyim? Ilerde benim bi sevgilim olmuycak mı? Elele okulda gezemiycek miyim? Hepsi bana bakacak biliyorum.. X abinin kızına bak pehh diycekler, belki de babamın kulagina gidecek (daha önce başıma geldi).. ""Yaptığım şeyleri ben değil X abilerinin kızı yapıyor""
Ben de ayni sehirde başka üniversiteye yatay geçiş düşünüyorum. Arkadaşlarım değer mi kal diyor, ama inanin ben rahat edemiyorum. Hic hoş değil çünkü, hele dün aglayasim geldi. Bir de şöyle birşey var okuduğum universite TC nin en iyi eğitim fakultesi unvanina sahip ve ben ordayım.. Napsam bilmiyorum.. Umarim anlatabilmişimdir, sizce yatay geçiş mi yapiyim yoksa kalıyım mı.. Babama söylemedim daha, korkuyorum tepkisinden.. Bilirsiniz insanların agzi torba değil.. Teşekkürler