Babamın pasaklılığı

Neden acaba sıcak buhar nefes almalarını mı güçleştiriyor
Yakin bir akrabamda koah var ve kendisi titizlik hastasi okb duzeyinde, her temizlikten sonra gidip oksijen tupuyle nefes alir, banyoya girdiginde dusakabini de banyo kapisini da kapatmaz yoksa yikanamiyorum, nefes alamiyorum der, ara sira kontrol etmemizi ister, dusup bayilabiliyor çünkü.

Yakin bir akrabamda koah var ve kendisi titizlik hastasi okb duzeyinde, her temizlikten sonra gidip oksijen tupuyle nefes alir, banyoya girdiginde dusakabini de banyo kapisini da kapatmaz yoksa yikanamiyorum, nefes alamiyorum der, ara sira kontrol etmemizi ister, dusup bayilabiliyor çünkü.
Anladım çok geçmiş olsun😞

Babam da sigaradan çok öksürüyor koah tanısı yok ama o da banyoda nefesi zor aldığını söylüyor 😔

Merhaba hanımlar, artık sinir hastası olabilecek boyuta geldim. O yüzden konu açıp fikir almak içimi dökmek istiyorum.
Babam çok pasaklı eline sabunu sürdüğünü görmedim. Dişlerini hiç bir zaman fırçalamaz. Üst baş temizliğine dikkat etmez. Lavabodan çıkar afedersiniz ama elini yıkamaz. Dışardan gelir elini yıkamaz. Sabun kullandığını görmedim. Artık kullandığı eşyaları aynı lavaboyu bile kullanamıyorum. Diyemiyorum da elini sabunla yıka diye. Anca sinirleniyorum. Normal mi bu kadar sinirlenmem siz olsaydınız ne yapardınız
aynı evde mi yaşıyorsunuz

Bu durum benim için çok travmatik olurdu.Evde neye dokunsam gidip elimi yıkamaktan,derim soyulurdu.Kaldi ki ilk çalıştığım okulda bir idarecinin pisliginden,igrencliginden dolayı ben 20 yıldır hiçbir okulda kapı kollarına dokunamiyorum.Bilgisayarlarin klavyesine,faresine dokunayim,ellerim yağ fıçısından çıkmış gibi lavaboya koşuyorum.Valla çok zor durum.Laftan da anlamiyormuş babanız, üzgünüm 😔

Hijyen benim kırmızı çizgimdir. Bende bazen bununla çok sınanıyorum ama mutlaka babam da olsa annem de olsa konuşurum bugün ben bunu görmezden gelirim ama yarın öbür gün bir yabancı bunu bilse iyice utanacaklar ben bu şekilde anlatırım hep

Merhaba hanımlar, artık sinir hastası olabilecek boyuta geldim. O yüzden konu açıp fikir almak içimi dökmek istiyorum.
Babam çok pasaklı eline sabunu sürdüğünü görmedim. Dişlerini hiç bir zaman fırçalamaz. Üst baş temizliğine dikkat etmez. Lavabodan çıkar afedersiniz ama elini yıkamaz. Dışardan gelir elini yıkamaz. Sabun kullandığını görmedim. Artık kullandığı eşyaları aynı lavaboyu bile kullanamıyorum. Diyemiyorum da elini sabunla yıka diye. Anca sinirleniyorum. Normal mi bu kadar sinirlenmem siz olsaydınız ne yapardınız
ne demek diyemiyorum. söyleyin açıkça. baba bu şekilde hasta olacaksın, bizi de edeceksin diyin. z kuşağı hiç çekinmeden söylüyor böyle şeyleri pat pat. o yönlerini seviyorum. siz de çekinmeyin söyleyin. bu arada babanız belki utanıp yanınızda yapsa da bu saatten sonra devamını getirmeyecektir.

Üst baş temizliği hariç benim babamın aynısı. Kendimi geçtim çocuklarımı babamdan nasıl koruyacağımı şaşırmış durumdayım. Eliyle çocuklarıma yiyecek birşeyler verdiğinde tuylerim diken gibi oluyor. Bizim eve gelince de kapı kollarını falan deterjanla siliyorum. Anneme kaç kez dedim konuş kendisiyle diye ama annemde bıkmış durumda her uyarması kavgayla sonuçlaniyor.

X