Babamın pasaklılığı

Roza30

Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2023
597
441
Merhaba hanımlar, artık sinir hastası olabilecek boyuta geldim. O yüzden konu açıp fikir almak içimi dökmek istiyorum.
Babam çok pasaklı eline sabunu sürdüğünü görmedim. Dişlerini hiç bir zaman fırçalamaz. Üst baş temizliğine dikkat etmez. Lavabodan çıkar afedersiniz ama elini yıkamaz. Dışardan gelir elini yıkamaz. Sabun kullandığını görmedim. Artık kullandığı eşyaları aynı lavaboyu bile kullanamıyorum. Diyemiyorum da elini sabunla yıka diye. Anca sinirleniyorum. Normal mi bu kadar sinirlenmem siz olsaydınız ne yapardınız

Anne hayatta mı?O nasıl tahammül ediyor?
Galiba ellerini yıkayana kadar başında beklerdim
Annem hayatta ama o çok umursamaz uyarır sadece. Babamda takmaz hiç. Birkaç kez söylendiğimi duymuş benim evim evimden mi gideyim demiş. Ne alakaysa

Merhaba hanımlar, artık sinir hastası olabilecek boyuta geldim. O yüzden konu açıp fikir almak içimi dökmek istiyorum.
Babam çok pasaklı eline sabunu sürdüğünü görmedim. Dişlerini hiç bir zaman fırçalamaz. Üst baş temizliğine dikkat etmez. Lavabodan çıkar afedersiniz ama elini yıkamaz. Dışardan gelir elini yıkamaz. Sabun kullandığını görmedim. Artık kullandığı eşyaları aynı lavaboyu bile kullanamıyorum. Diyemiyorum da elini sabunla yıka diye. Anca sinirleniyorum. Normal mi bu kadar sinirlenmem siz olsaydınız ne yapardınız
Tanıyorum böyle adamlar. Sinir krizi geçirmelik cidden. Söyleyin bence.

Babanla annen değil sen konuşmalısın. Her pisliğini söyleme 1 tanesi ile başla mesela dışarıdan gelince çok mikrop geliyor her gün hastayız gibi.....
Aile içini sen bildiğin için daha iyi bir konuşma hazırlarsın.
Elinde sihirli değnek yoksa hepsi bir anda değişmez. O yüzden tek tek zamana yayarak yapmalısın bu işi.
Okula ya da işe gidiyorsan 'orada temizlik cizelgesi oluşturduk 1 tane de eve getirdim kuralları asıyorum, yaptığınızı işaretleyin, deneye sizi de yazacağım' gibi oyunlar da oluşturabilirsiniz.

Konuyu okurken kaşınmaya başladım:KK57:
Galiba hijyen benim yumuşak karnım, kırmızı çizgim, deal breakerim, ay ne diyeceğimi bilemedim.
Ben galiba elimde ıslak mendille gezerdim, çünkü konuşmak fayda eder mi bilemiyorum.
Ya da bir an evvel kendi evimi kurmak için en büyük motivasyonum bu olurdu muhtemelen.
Allah yardımcınız olsun.

Ay bi tanidigim boyleydi, ailesi adamin kokusundan kurtulmak icin resmen ayri eve yerlesmisti. Bunun cozumu utandirmak sanirim ama siz degil saydığı biri utandiracak.

Ben bu hayatta insanları değiştireceğimizi düşünmüyorum. İnsanları oldukları gibi kabul etmek gerekiyor.
Bu senin için problemse, vakti zamanı gelince ayrı eve çıkabilirsin. Kendi hayatını düzenini kurarsın.

Türkiyenin özeti babanız.

Valla ben de bu yorumum neden bu kadar beğenilmedi anlamadım, güya temizlik imandan gelirdi ama elini doğru düzgün yıkamayı çoğu kişi covid salgınıyla birlikte öğrendi. Daha doğrusu öğrendi sanıyordum, ama her seferinde bu konudaki gibi örnekler duyuyorum. Konu sahibi çevremde değil mesela. Çevremde çok mu pis insanlar var diyen olmuş, hayır çevrem değil çok şükür ama toplu taşımaya bir kez binen biri, herkes için demiyorum elbette ama kötü kokan çok kişi olduğunu yaşıyoruz görüyoruz, veyahut haberlerde görüyoruz toplu taşımada eli pantalonunun içinden çıkmayan erkekleri. Ya da size hiç trafikte yan araçta burnunu karıştıran erkek denk gelmedi mi ? Yolda yürürken önünüzdeki erkek, tam adım atacağınız yere tükürmedi mi? Caddede kaldırım taşlarına sümküren dayılar var. Kaç kişi rastgele bir evden içine sinerek bir yemek yiyebilir sormak lazım :) Bu arada Ankara'nın göbeğinde yaşıyorum. Çok da kuytu köşeden değilim yani, o yüzden de Türkiye'nin özeti dedim.

acaba psikolojık olabilir mi? Netten biraz baktım da önceden de mi bu huyları vardı sonradan mı oldu babanızın ? Ben karşıma alıp konuşurum yani dayanamam

Cok igreti edici size katiliyorum abartmiyorsunuz ama kisisel temizlik ve ozveri cok kucuk yaslarda baslar ve nasil baslarsa da oyle gider. Bu durumu degistirebiliceginizi sanmiyorum malesef 😟

Üzücü, içinden gelmesi lazım. O da yok muhtemelen. Böyle olduğunu kabul etmiyordur normal geliyordur.
Camiye cumaya giden biri ise belki temizlikte ilgili bir sohbetle bi ihtimal. O da yine düşük

Bu tarz bir durumda ben olsam zorlamayla yaptırmaya çalışırım. Yorucu da olsa o an müdahale edersen belki alışır. Lavabodan çıktığını görünce hemen geri girip elini yıkamasını istersen nasıl tepki verir?

X