Babam haklı mı?Haksızsa nasıl başa çıkabilirim?Hiçbir şey olmamış gibi devam mı etmeliyim?

fascinatingjasminne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
278
76
Daha önce hikayemi anlatmıştım.Şimdi farklı bir yönünden bahsedeceğim.21 yaşındayım.17(erkek) ve 10(erkek) yaşında kardeşlerim var.Annem vefat etti.1 buçuk ay oluyor.Acımız çok büyük.Ama sürekli mücadele etmem gereken bir şeyler daha çıkıyor karşıma.Şimdi sorun şu ki:babamın şöyle bir huyu var.Elimizdeki tüm paraları alır.Çünkü borçlarını ödüyormuş.Zaten size gidiyor bir şekilde diyor.Ama ne ben,ne kardeşlerim öyle para harcayan tipler değiliz.Mesela bu zamana kadar bu hususta neler oldu onları anlatayım.7.sınıfta bursluluk sınavına girip kazanmıştım,3 ayda 300 tl kadar burs alıyordum.Lise sona kadar yani 6 yıl boyunca almaya devam ettim.Ama ben harcamadım.Babam kartı aldı,şifresini aldı,babam çekiyordu.O zamanlar zoruma gitmiyordu bu durum.Ama yırtık çantayla okula gittiğim oldu babamın ertelemeleri yüzünden.İkinci bir olay:babam annemin tüm bileziklerini altınlarını verdiği evi,amcamın borçları için fada etti.Amcam müteahhit,800 milyar borcu var.Borçlarını ödeyeceğine dair bizim evimiz anneme sorulmadan ipotek ettirilmiş.Babam evlatlarını ve eşini hiçe saymış olmuyor mu?Bunu da kardeşim dedemle olan konuşmasını ses kaydına almıştı,ordan duyduk.Üçüncü bir olay.babam hiç samimi olmadığı bir asker arkadaşına arabasını alması için kefil olmuş.Asker arkadaşı arabanın masraflarını ödemeyince babam da yıllarca o adamın masraflarını ödedi.Tabi bunları bize hiç söylemiyor.Taşınırken vitrinde kağıtları karıştırırken buldum.Dördüncü bir olay:bu olayı yazdım sonra sildim,o derece.Beşinci bir olay:üniversiteye giderken devletten kredi alıyorum,geri ödeme yapacağım devlete.Babam sıkıştığı zamanlar benim kredimden almak istedi ama artık akıllanmıştım,vermedim.Altıncı bir olay:babamın aldığı araba çin malıymış,onu da bir arkadaşından almıştı.Ne hikmetse 10-15 milyarlık araba yıllardır öde öde bitmiyor.Şimdi anneannemler babamın bu huyunu bildikleri için ve bu olaylar bizim hayatımızı ciddi anlamda etkiliyordu.Çok maddi sıkıntılar yaşıyorduk.Babamın aldığı maaşlar ona buna kefil olmakla,ipotek ettirmekle harcanıp gidiyordu.Şimdi hala ödediği bir şey var.Onu anlatamayacağım burada.Uygun olmayabilir.Annem de çok üzülüyordu babamın bu davranışlarına.Anneannemler annemin maaşını benim almamı istiyorlar.Çünkü annem vefat etmeden önce öyle söylemiş.Kızım devletten kredi alıyor,o alsın demiş.Anneannemler de sen babana söyle dedi.Babama söyleyince aşırı yüksek sesle bağırdı babam bana.Aslında babam,kardeşlerim ve bana düşüyor.Babam biraz daha fazla alıyor.Neyse benim gözüm parada değil.Şunu anlatmaya çalışıyorum.Ben de herkesin almasını istiyorum,kardeşlerimin,babamın da.17 yaşındaki kardeşime düşeni vermiyor babam.Onun hakkını vermesi için güzel bir şekilde konuştum.Sana verdiğime şükret diyor.Biz kardeşinle anlaşırız,borçlarıma gidiyor zaten diyor.Biraz önce bana kükredi.Ben de bir şey demedim.Benim kartım ayrı zaten,bir sorun yok.17 yaşındaki kardeşim de üstüne gitmiyor bu konunun.ben de gitmemiştim zamanında.ama babam hakkında o kadar kötü konuşuluyor ki,demek ki var bi sebebi diye ben de durumu düzeltmeye çalışıyorum.Ama artık üstelemeyeceğim,nasıl biliyorlarsa öyle yapsınlar mı desem bilmiyorum.Bir de babamın tayini çıkıyor Tekirdağa.ben de gideceğim babam ve kardeşlerimle ama derslerimden geçmek için ve de küçük kardeşimin her zaman yanında olmak için.(orda yaz okulu var,şu an okuduğum okulda yok.)Babam aslında o kadar kötü biri değil gibi geliyor.Onu babam olduğu için seviyorum.Annemiz olmadığından babam hakkında konuşulduğunda bileiçim parçalanıyor.Çünkü babam neticede.Ama böyle sorunlar var işte.Bir de bana kardeşlerini sen okutacaksın diyor.Babamı hiçe sayamam.Annemin tarafı baban burdan gitse bile,sen gitme,kal falan diyor.Biz şu anda anneannemlerin anneme verdiği evde kalıyoruz.Babam konusunda nasıl davranmalıyım?Sanırım sesimi hiç çıkartmamam gerekiyor.Kendi hakkımı ya da kardeşlerimin hakkını savunduğumda dışarıda sessiz sakin gibi görünen babam öyle bir hal alıyor ki sesimi çıkaramıyorum.Bağıramadığı tek kişi annesi ve babası.Haksız olsalar dahi.Anneanneme ve dedemle tartıştığı zamanlar oldu ve annemle de.Düşünceleriniz benim için çok değerli.Çok teşekkür ederim

Annenin maasindan babana kurus vermeyin. Adam baba degil evlat sömürücü. Kusura bakma canin acimasin boyle soyledim diye ama okudukca ben utandim baban yerine. Artik dis gosterme vakti gelmis. Enayi gibi milletin borclarini odemis kuzu kuzu merhum annenizin parasina bari dokunmasin.

Başın sağ olsun öncelikle. Allah sana da kardeşlerine de sabırlar versin.
Babanız kötü biri olmasa da hesap kitap bilmeyen, sorumsuz bir insan. Fazla bel bağlamadan ancak hobi olarak sevilebilecek bi tip.

Keşke gitmeseniz? Anneanneniz bakar size. Zaten koca kızssiniz bakilacak bir yaniniz yok da ufakliga sahip cikar. Gerci anne tarafina da kirgindiniz ama maalesef bazi seyleri sineye cekiyoruz hayat gailesinde. Allah kolaylik versin.

Basin sagolsun. Baban sorumsuz biri. Kendi maasi yok mu niye annenin maasini baban aliyor niye senin ogrenci kredilerini burslarini aliyor? O sizi okutup gecindirecegi yerde yillardir sirtiniza yuk olmus. Yazik kardeslerinin de kendi hakkini da yedirme nereye harcadigi bile belli degil.

Başın sağ olsun öncelikle.

Ben yerinde olsam gitmezdim babanla sende kardeslerinde kalın bence yaşadığınız yerde.Ev varmış annenin maaşı da var sanırım sen de çalışıyosun birazda ananenler destek olur geçinip gidersiniz.Bilmediğin bi ile gidip babanın kahrını çekme.

Ayrıca kardeslerine bakmak zorunda da değilsin onu da bilsin herkes.Yarın öbür gün evlenirsen falan kimse vicdan yaptıramasın sana.Onların ebeveynleri sen değilsin.

Kardeslerini neden sen okutacakmissin? Okutamayacagi cocuklari neden yapmis? Seni uzmek istemiyorum yoksa cok agir konusurdum. Baban evlatlarinin rizkini millete savuruyor. Dis goster babana. Hic bir sey haketmiyor hic bir sey. Benim de evladim var yirtik cantayla okula gitse uyku uyuyamam. Anneni somurdugu yetmemis mi? Kadin vefat etmis bir de insanin ici ciz eder evlatlarim anasiz kaldi ne yapabilirim diye... Ne desem bos boyle babaya. Uzgunum canim. Umarim her sey guzel olur sen ve kardeslerin icin.

Farkindaligi yuksek ayni zamanda hassas bir evlat olarak bir konu acmissiniz. Olumsuz yorumlari kabul etmeyeceksen neden konu açıyorsun mantigi ile muhakkak bakanlar olacaktir . Yazilacak yorumlardan rahatsizlik duyacaginiz hissiyatinada kapildim. yazinizin icinde belirttiginiz gibi bazi haksiz durumlar var ve bunu yapan babaniz. Dusuncelerinizi erkek kardeşlerinizle paylasmanizi onermem.erkek duygusi ruhuyla babaniza bilenebilirler.is biraz size düşüyor. Evin yetişkin cocugu olarak babanizin sakin bir anini kollayip konusun onunla.bagirmayla kizmayla olacak sey degil bunlar. Hayatlarinizi idame ettirebilmek icin gerekli olan paranin hesabini beraber tutmalisiniZ. Borc ne kadar onu ogrenin.

Canim bunlari okumadan önce diger konuya babanla git yazmistim ama keske kardeslerin ve sen kalabilseniz.
Bu babayla gidincede pek hoş seyler yasamazsin gibime geliyor.
Sen yinede onceli okulunu bitirmeye ver. Kardeslerine kol kanat ol.
Keske fazlasi gelse elimden nasil bi cikmazda hissettini anliyorum.

Öncelikle başınız sağolsun
Ne olursa olsun sen ve kardeşlerin babanla yaşamalısınız.
Annenizi kaybetmişken neden bir de baba özlemi çekeceksiniz ki?
Kardeşlerinin aile düzenine çok daha fazla ihtiyaçları var.
Tekirdağa gitmezseniz biraz bencillik yapmış olmaz mısınız?
Ben daha üniversite öğrencisiyim onca sorumluluk bana fazla diyorsan eğer Allah'ın sana verdiği kutsal bir görev olduğunu düşün özellikle 10 taşındaki kardeşin için.
Babanız için maddi istikrarsızlık dışında iyi biri diyorsun.
Sizi de çok seviyordur eminim

Kendi maaşı var ama hukuken annemin maaşı babama da düşüyor.Ben ve kardeşlerim eşit şekilde,babam da bşzden biraz daha fazla alıyor.

borcunun ne kadar olduğunu öğrenmeye çalıştığımda sen,bana hesap soramazsın diyor

evet ,seviyor bizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…