Tatlım baban ilaçlarını düzenli olarak almıyor mu? Ne zamandan beri bipolar ve ve hastalığından önce de sana karşı davranışları bu şekilde miydi? Benim erkek arkadaşım bipolar ve ben eğer kendisi söylemeseydi asla anlamazdım. Benden daha normal davranışları. Fakat tek bir ilacını almayı unuttuğunda bile değişebiliyor. O yüzden ilaçlar çok önemli.
Açıkçası üzüldüm ama ne iyi ki ilaçlarla bir yere kadar da olsa tedavisi mümkün. Maalesef hayatta neyin kimi bulacağı hiç belli olmuyor. En kötüsü de sevdiklerimizi o halde görmek olsa gerek. Sonuç olarak o senin baban tatlım atsan atamazsın satsan satamazsın. Sen ilerde bir gün ayrı bir yuva kurup zaten ordan ayrılacaksın. Anneni düşün ve olabildiğince birbirinize destek olun. Psikolojini bozmasına izin verme ve onu böyle kabullenmeye çalış.
Babamın bipolar rahatsızlığı var ve ben ona nasıl davranacağımı bilmiyorum. Evde iletişim kuramıyoruz.
Tüm kararlarıma, tercihlerime, seçimlerime karşı çıkıyor, hayallerimi engelliyor.
Bu rahatsızlığı yüzünden benim hayatım hep zehir mi olacak?
Ben ne yapmalıyım?
Bipolar bi babaya karşı nasıl davranmalıyım?
İyi değilim.
Babanın tüm bu halleri için '' ya halim'' esmasını sık sık zikret. Kalbi bana ve isteklerime karşı yumuşasın diye niyet et. Hergün sabah akşam zikret. Sakinleşir, uyumlu olur, istediklerine olumlu yanıt verir... Allah' ın isimlerinden biridir korkmadan abdestli abdestsiz tuvalet banyo hariç heryerde oku. Hayatta başarılar dilerim.
benim babam 10 yıldır bipolar hastası ve ömür boyu kullanması gereken 2 ilaç var.onları da hiç aksatmaz, aksatmaması gerekiyor zaten aksi halde hemen tetiklenebiliyor.bir dönem yaşadı çünkü babam.bu ilacın kullanımıyla ilgili bir şey zaten ama bence sizin babanızdaki durum, babanızın mizacıyla ilgili bir durum.dediğim gibi benim babam 10 yıldır bu hastalığa sahip ama daha bir kere bana kızdığını, karşı çıktığını vs. hatırlamam.tabii biraz agresif ama bu babamın özelliği, hep ve herkese karşı öyle, hastalıkla ya da ilaçlarla ilgili bir şey değil.onun haricinde sizin babanıza ait özelliklerin bir tanesi bile yok.bu durum kesinlikle bipolarlıkla ilgili bir şey değil.zaten babanız ilaçlarını kullandığı sürece, inanın sizden daha sağlıklı bir duygusal zekaya zahip olacaktır.onun için ben 10 yıldır bu hastalıkla ilgili bir şeyler öğrendiysem, bu da babanızın durumunun hastalıkla alakalı olmamasıdır.çünkü çevremde de bu rahatsızlığa sahip insanlar var,gaayet de mutlu ve başarılılar aile hayatında.
yani sanırım sen şu şekilde yanlış anladın canım beni.ben babanın durumunun bu hastalıkla ilgisi olmadığını düşünüyorum dedim ya, sen de öyleyse, baban bipolar değil dedim gibi düşündün ama değil.baban bipolardır, tamam ama her bipolar hastası senin babanın yaptığı davranışları yapmaz.haa bu davranışları yapıyorsa o zaman ......... hastalığı vardır, bipolar değildir, demiyorum.yani demek istediğim babanın böyle davranmasının bu hastalığıyla ilgisi yok.o onun yapısı ya da ilaçlara alışma döneminde yan etki mi diyeyim, bilemiyorum.
ayyy anlatabilmişimdir umarım.biz de inanın ailece çok sıkıntılı dönemler geçirdik ama hamdolsun, allah sağlık verdiği sürece hepsi atlatılıyor.
inşallah siz de en kısa sürede atlatırsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?