• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam beni niye hiç sevmiyor

landly

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2010
105
0
46
Ankara
Herkeze merhaba.
Benim sorunum babamla.Babamın beni sevmediğini düşünüyorm.Size garip gelebilir nasıl sevmez bir baba evladını diyebilirsiniz.Ama yinede sevmediğini düşünüyorm.
Küçüklüğümden beri bu böyle.2 tanede abim var bize hiç baba sevgisi göstermedi.Ben baba sevgisi nedir bilmem.Arkadaşlarım babalarından para isterlerdi , ben isteyemezdm sanki o bir yabancıymış gibi.
Lise 3.sınıf öğrencisiyim.Seneye zorunlu stajımı yapcam.Babama baba bugun şuraya gidelim başvuralarım diyence yok işyerindeki adama söz verdm gelemem,yok 1 saatte işimiz bitermiki işyerindeki adama öyle söz verdm yada hanım sen git ben gitmicem demeler fln.Bizim komşumuzda onu bunlardan dolayı çok azarladı.Senin burda evladın var sen nasıl diğer şeyleri düşünürsün yok sözmüş yok 1 saatlik izin almaymış fln diye.Babamda hiçbişey demedi.Geçenlerdede telefonum şarzdaydı benimde elimden fırlardı yere düştü.Ben onu daha yeni aldımda dikkatli olsana diye bi anda başladı bağırmaya.Bende dayanamadm sesimi yükselttim biraz.En son dedim tmm baba sus tartışmayalım uzatma dedim.Oda üstüme yürüdü annem tuttu sinirini alamayınca elindeki kumandayı gözüme fırlattı ve gözüm mosmor şuan.Ama özür fln dilemedi sanki ben suçluymuşum gibi davranıyor.
Çok zoruma gitti aklıma geldikçe ağlıyorm hiç tereddüt etmeden o kumandayı kafama fırlattı hemde nasıl bi hızla küt diye sesi geldi gözüm çıkcaktı resmen ama hala özür fln dilememesi fln.Aklıma geldikçe ağlıyorm.
Babam niye beni sevmiyor anlamıyorm.Sizle paylaşmak istedm yoksa içime ata ata patlamak üzereyim.

evladına kumanda fırlatacak karakterde bir babaysa sana şunu söyleyebilirim ki babanın kalbinde tüm insanlara karşı sevgi merhamet yok.bir insanın bunu yapabilmesi için kalbinin mühürlenmiş olması gerek.babanın bu ilgi ve sevgisizliği senin ya da kardeşlerinin yüzünden değil.bence babanın hayatla bi alıp veremediği var.sen ona sesini hiç yükseltme.bi dahaki sefer kumandayı kafana yemek canını o kadar acıtmaz ama yüreğinin yarası asla geçmez.okuluna git,derslerine çalış,anneni çoook sev hayatına bakmaya çalış.üniversiteni bitirip bir işe gir ve hayatını kuratar.baban seni sevsin ya da sevmesin.kimsenin karakterini değiştiremezsin.
o da bi gün hatasını anlar ama o gün senin için bişey değiştirir mi bilemem.kafana takmamaya çalış..zamanında bizim babamız da bizi hafiften okşardı
:57:ama bizi severdi sevgisini de gösterirdi.bazen okşandığımız zamanlar aklıma gelir hüzünlenirim ama hemen kendime gelirim.geçti gitti.kendi hayatına bak derim.sende öyle yap.hayat güzel:34:

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım..
Annen baban öz mü, başka kardeşin var mı, varsa babanın onlara yaklaşımı nasıl?

Ben bu konuda gerçek hissiyatımı yazarsam, belki sana kötülük etmiş olurum. Çünkü ben bir annenin dğeil ama, bir babanın kimi durumlarda evladını gerçekten sevmemek gibi bir statüde olabileceğini düşünüyorum. Yani hakikaten baban seni sevmiyor olabilir. Veya onun için sevgi böyle bişeydir. Yani senin staj görüşmene gelmese bile, gözüne kumanda fırlatsa bile bunlar onun gözünde sevgisizlik olmayabilir.
Ama bu durumda senin ve babanın sevgi algısı çok farklı demektir.Netice olarak babanın seni sevmemesi ile aynı kapıya çıkar.

Babanla bu konuyu bir konuşmayı denesen? Konuşulabilir biri midir kendisi?

Daha da olmadı, üniversiteyi bitirip il dışında bir yerlere gidip çalışırsın, dert etme.

evladına kumanda fırlatacak karakterde bir babaysa sana şunu söyleyebilirim ki babanın kalbinde tüm insanlara karşı sevgi merhamet yok.bir insanın bunu yapabilmesi için kalbinin mühürlenmiş olması gerek.babanın bu ilgi ve sevgisizliği senin ya da kardeşlerinin yüzünden değil.bence babanın hayatla bi alıp veremediği var.sen ona sesini hiç yükseltme.bi dahaki sefer kumandayı kafana yemek canını o kadar acıtmaz ama yüreğinin yarası asla geçmez.okuluna git,derslerine çalış,anneni çoook sev hayatına bakmaya çalış.üniversiteni bitirip bir işe gir ve hayatını kuratar.baban seni sevsin ya da sevmesin.kimsenin karakterini değiştiremezsin.
o da bi gün hatasını anlar ama o gün senin için bişey değiştirir mi bilemem.kafana takmamaya çalış..zamanında bizim babamız da bizi hafiften okşardı
:57:ama bizi severdi sevgisini de gösterirdi.bazen okşandığımız zamanlar aklıma gelir hüzünlenirim ama hemen kendime gelirim.geçti gitti.kendi hayatına bak derim.sende öyle yap.hayat güzel:34:

Haklısın canım bende saten şuan öyle düşünüyorm.Derslerime çalışıp üniversiteyi kazanmak için çabalıyorm.Aslında ailemin yanında okumayı istiyodm ama gerçekten bu son durum beni ruhen haddinden fazla yaraladı.Sanırım en iyi çare üniversiteyi başka bi yerde kazanıp gitmek.
Şu saatten sonra onu affedebilceğimide sanmıyorum saten.İnsanları deiştiremem.Bilmem kaç yaşında gelmiş adam sonuçta.Neticede dediğin gibi hayat güzel.Umarım birdaha böyle birşey yaşamam

Geçmiş olsun canım..
Annen baban öz mü, başka kardeşin var mı, varsa babanın onlara yaklaşımı nasıl?

Ben bu konuda gerçek hissiyatımı yazarsam, belki sana kötülük etmiş olurum. Çünkü ben bir annenin dğeil ama, bir babanın kimi durumlarda evladını gerçekten sevmemek gibi bir statüde olabileceğini düşünüyorum. Yani hakikaten baban seni sevmiyor olabilir. Veya onun için sevgi böyle bişeydir. Yani senin staj görüşmene gelmese bile, gözüne kumanda fırlatsa bile bunlar onun gözünde sevgisizlik olmayabilir.
Ama bu durumda senin ve babanın sevgi algısı çok farklı demektir.Netice olarak babanın seni sevmemesi ile aynı kapıya çıkar.

Babanla bu konuyu bir konuşmayı denesen? Konuşulabilir biri midir kendisi?

Daha da olmadı, üniversiteyi bitirip il dışında bir yerlere gidip çalışırsın, dert etme.

Çok saol canım.
Annemde babamda öz.İki tanede abim var.Hatta ben bazen derim ben sizin üvey evladınızmıyım diye fln babam acayip derecede sinirlenir ve kızar bu lafıma.
Aslına bakarsan bende şuan senin gibi düşünüyorm.Yani beni gerçekten sevmiyor gibi.Saten kendi babasıda yani dedemde onlara baba sevgisi göstermemiş bir insan.Oda görmediği bir sevgiyi nasıl evlatlarınada göstersin.Ama maalesef yapabileceğim bişey yok.
Babam konuşalabilir biri sayılır.Yani bir konu hakkında tartışmayı fln sever ama yine benim dediğim doğru der.Yani konuşsam bile pek anlıyacağını sanmıyorm

cok kafana takma bende yıllarca bılhassa son 4 yıldır annem ıcın aynı seyı düşünür dururum .. yapacak bırsey yok..ben onun benım sadece bıyolojık annem oldugunu unutup hakkımı arama ısını huzuru divana bıraktım.. yeter kendı canıma yıllarca onun yuzunden ezıyet ettıgım.

cok kafana takma bende yıllarca bılhassa son 4 yıldır annem ıcın aynı seyı düşünür dururum .. yapacak bırsey yok..ben onun benım sadece bıyolojık annem oldugunu unutup hakkımı arama ısını huzuru divana bıraktım.. yeter kendı canıma yıllarca onun yuzunden ezıyet ettıgım.

Bende şuan öyle yapıyorum saten.Elden gelen birşey yok.Olanı böyle kabul etmekten başka çarede yok

Üzüldüm senin adına, bu yaşananlardan dersler edinip, ileride çocuğun olduğunda olması gerektiği gibi bir ebeveyn olman dileğiyle...

Back
X