• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam annemi aldatıyor..

sirineceren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2010
170
96
73
İzmir
Merhaba. Bir gün buraya başlık açacağımı hiç düşünmezdim. 17 yaşındayım. 13 yaşında bir erkek, 11 yaşında ve 4 aylık iki kız kardeşim var. Dört kardeşiz yani. Annem ve kardeşlerim şehir dışına anneannemlere gittiler. Bir haftadır oradalar, iki hafta daha kalacaklar. Biz babamla kalıyoruz. Babamın kendi işi var, 7-8 gibi eve geliyor.Geçen gün "ver telefonunu annemi arayayım" dedim, "sonra ararsın" diye geçiştirdi. Israr edince "telefon arabada kaldı" dedi. Halbuki telefon cebinde. "Cebinde işte ne yalan söylüyosun" dedim saçma sapan şeyler söyleyerek konuyu değiştirdi. Zaten ona hiçbir zaman güvenmedim. Ben küçükken de böyle mesajlar görmüştüm ama çocukluk işte. Birkaç kere de annemle bu konular hakkında kavga ettiklerini ama hep üste çıktığını hatırlıyorum. Unuttum ama onu hiç affetmedim. Hiç güvenmedim, güldüm yanında ama yalnız kalınca ondan nefret ettiğimi düşündüm. Her neyse. Dediğim gibi yalnız kalıyoruz. Bilgisayarda film izliyorduk. Telefonu benim yan tarafımdaki yataktaydı. Mesaj geldi, ışık yandı.Ben gördüm, o görmedi. Beş dakika sonra tuvalete gitti. Aldım telefonu, "ayşe sekreter" die kayıtlı bir numara. Açtım mesajı "bugün yanında olmayı çok isterdim. Bu özel günümde ama olamadım. Seni çok özledim" yazıyordu. Benim lanet bir huyum var ki sinirlenince konuşamıyorum, düşünemiyorum. Babam geldi hemen. Mesajlar bölümü açık bir şekilde telefonu eline verdim. Eli ayağına dolaştı. Yalanı ortaya çıkan herkes gibi hem çok tedirgin hem de hiçbir şey olmamış gibi davrandı. "Aaa çaldı mı" falan dedi, sonra şaklabanlıklar yapmaya benle konuşmaya çalıştı, görüp görmediğimi anlamak için sanırım. Ondan nefret ediyorum. Çocukluğumdan beri güvensizliğimin tek sebebi o. Hiç güvenmedim, hep o mesajları atan kadını düşündüm. Küçücük bir çocukken. Şimdi çok mu büyüdüm sanki? Ne yapacağım ben? Anneme söylesem mi, şimdi söylersem yılda bir gittiği annesinin ailesinin yanında ne hale düşer.. Gelince mi söylesem, hiç mi söylemesem? Ama ben bu sefer içimde tutamam. Hemen geldim buraya yazdım işte. Benim daha 4 aylık bir kardeşim var. Bu çocuğun olmasını da hiç istememiştim çünkü babamın nasıl bir adam olduğunu biliyordum. Ben ne yapacağım?

babanla oturup ciddi bir konuşma yap bence. Bu durumu annene anlatacağını söyle. Ki gerçekten de annene anlat. Kadıncağız saf gibi aldatıldığını bilmeden yaşamasın. maddi durumunuz da elverişliyse anneni boşanmaya ikna et.

babanla oturup ciddi bir konuşma yap bence. Bu durumu annene anlatacağını söyle. Ki gerçekten de annene anlat. Kadıncağız saf gibi aldatıldığını bilmeden yaşamasın. maddi durumunuz da elverişliyse anneni boşanmaya ikna et.

Korkuyorum. Dediğim gibi evde yalnızız. Ya döverse, ya bir şey yaparsa? Çok zor sinirlenir ama sinirlenince deliye göner gözü hiçbir şey görmez. Üste çıkmak için dellenirse ben ne yaparım tek başıma..

Sen sakın bu işe girme canım benim.
Korktuğuna göre babanın şiddete eğilimi var veya daha önce yaşadın.
Lütfen 17 yaşında bir genç kız olabilirsin ama bu mevzu tamamen anne ve babanı ilgilendirir.
Anneciğin gelince uygun bir zaman olursa konuyu münasip bir şekilde anlat,şüphelerinden bahset ve
babanı gözlemlemesini söyle.Ayrıca erkeklere güzensizliğinde babanı rol model olarak benimseme lütfen.
O senin baban.Onu sadece baban olarak kabullen,ilişki biçimleri,özel hayatları annenle onun arasında..

Sen sakın bu işe girme canım benim.
Korktuğuna göre babanın şiddete eğilimi var veya daha önce yaşadın.
Lütfen 17 yaşında bir genç kız olabilirsin ama bu mevzu tamamen anne ve babanı ilgilendirir.
Anneciğin gelince uygun bir zaman olursa konuyu münasip bir şekilde anlat,şüphelerinden bahset ve
babanı gözlemlemesini söyle.Ayrıca erkeklere güzensizliğinde babanı rol model olarak benimseme lütfen.
O senin baban.Onu sadece baban olarak kabullen,ilişki biçimleri,özel hayatları annenle onun arasında..

Beni değil de erkek kardeşimi az dövmedi.. Teşekkür ederim öneriler için ama annemi kandırmış gibi hissediyorum kendimi. Aptal yerine koymuş gibi..

bence anlat annene canım bu iğrençliğe sende ortak olma ne gördüysen söyle sadece fikirlerini söyleme doldurma anneni ne düşündüğünü de anlatma sadece olanı anlat gerisine annen karar versin ömür boyu böyle bişeyin yükünü taşıma hem annene de yazık öğrenmesi gerek

bence anlat annene canım bu iğrençliğe sende ortak olma ne gördüysen söyle sadece fikirlerini söyleme doldurma anneni ne düşündüğünü de anlatma sadece olanı anlat gerisine annen karar versin ömür boyu böyle bişeyin yükünü taşıma hem annene de yazık öğrenmesi gerek

teşekkürler cevap için.. ben de böyle yapmayı düşünüyorum ama anneme nasıl söylerim bunu da hiç bilmiyorum..

canım babana bildiğini ve rahatsız olduğunu açıkça belli et. hatta konuşma saygı gösterme ben öyle yapmıştım. karşısına oturup sinirli sinirli bakıyodum ödü kopuyodu anneme söylicem diye. sempatik davranmaya çalışıyodu ama ben hiç yüz vermiyodum. annemin maddi geliri olmadığı için söyleyemedim ama eğer çalışan bi kadın olsa kesin söylerdim. nefret ediyorum böyle erkeklerden ya hepsi aynı bunların demek ki.

Arkadaşa kalıtılıyorum boşanmayacaksa hiç anlatma daha iyi en azından gülmeye devam eder.Birde üzüntüden sütü kesilebilir bu açıdan da hiç doğru bir dönem değil.

Geçen bir komşumuz kocasının kendisini aldattığını anlatıyor. Kocasıda çek git demiş ama 3 çocuk gidemiyor kadıncağız. Tehdit telefonları falan alıyormuş karısına sende alıyormusun bile demiş.Akşam bir baktık bahçede gayet rahat bir şekilde oturup muhabbet ediyorlar. Kadının bilmesi her zaman iyi değil işte. Gidemediği gibi derdini içinede atamıyor herkese anlatıyor artık. Rezillik üstüne rezillik.

canım babana bildiğini ve rahatsız olduğunu açıkça belli et. hatta konuşma saygı gösterme ben öyle yapmıştım. karşısına oturup sinirli sinirli bakıyodum ödü kopuyodu anneme söylicem diye. sempatik davranmaya çalışıyodu ama ben hiç yüz vermiyodum. annemin maddi geliri olmadığı için söyleyemedim ama eğer çalışan bi kadın olsa kesin söylerdim. nefret ediyorum böyle erkeklerden ya hepsi aynı bunların demek ki.

benim annem de çalışmıyor. canım benim bilse nasıl üzülür..

benim annem de çalışmıyor. canım benim bilse nasıl üzülür..

eğer boşanamayacaksa söyleme en iyisi boşanmaya kalksa parasız napıcak ki husursuz olucak boş yere. en azından baban senin bildiğini biliyo o da huzursuzdur heralde. çok zor bi durum ya ben psikolojim boulmuştu sağlığımı bile etkiliyodu. o yüzden mecburen unutmak zorunda kalmıştım bu olayı. kadınların bu parasızlık yüzünden katlanmak zorunda kaldıkları durumlar çok kötü. maddi gücün olmadan evlenmiyceksin ben bunu anladım.

Aynı dert... Aynı şey bende de var ve aynı yaştayız:( malesef... bence direk babanla konuş konuşabilirsen elimde olsam ben de konuşurum ama çok sinirli biri korkuyorum ondan... annene bir şey anlatma kardeşlerin var küçücükler kardeşlerinin de sana ihtiyacı var.
baba ben mesajını gördüm annemi sevmiyorsan bunu aileye yansıtma kardeşlerimi düşünüyosan falan de? ya da olmamış gibi davran...

Şimdi değil ama gelince muhakkak konuş annenle kararı annene bırak o ne istiyorsa ona karar verecek..Senin başka türlü bir yetkin yok maalesef arkadaşların dediği gibi o senin baban. Ama bir şekilde tepkinle yaptığının onu senin gözünde nasıl küçük düşürdüğünü zaten belli ediyorsundur.Bence hiç sakınma duygularını gizlemek için bilsin hissettiklerini belki bu ona biraz dokunur da düzelmeye çalışır.Çünkü evlat başkadır insan evladı için pek çok şeyi yapar :34:

Sağolun yorumlarınız için. Bugün yine telefonla konuşuyordu. Kim dedim "sanane" falan diye tersledi. Ters ters baktım, gözlerini kaçırdı. Akşam 6 gibi falan iş bitti diye gelmişti, o telefon konuşmasından sonra yine çıktı gitti. Kahveye gidiyormuş, geç gelirmiş. Kahkaha atacaktım, sinirimden atamadım. Bu adam hayatında bir kere bile kahveye gitmemiş, işinde gücünde kültürlü bir adamdı. Ama böyle olmayacak. Ne kadar yüzsüz olduğunu anladım. Ben de onu yaptığından utandıracağım, yanına kalmayacak. En azından telefon çalınca "hayırdır ayşe sekreter mi?" diyeceğim sırf huzursuz olması için. Bizi hiç düşünmeden yaptığı bu iğrençliğin yanına kalması haksızlık. Kızarsa da kızsın, gidecek yerim babaannem amcalarım var çok şükür.

bence annenlerin gelmesini bekle, daha sonra herhangi bir konuda babanla konusurken ima et. biraz zaman sonra da oturup ciddi ciddi konuş. annene karşı suçluluk duyacağını tahmin ediyorum, bu halde de annenin kandırılışına göz yumamazsın, seni çok yıpratır.

Çok fena bir durum, çok akıllıca davranman lazım. Eğer babanın çekindiği ve güvenebileceğin aklı başında bir aile büyüğün varsa (baba tarafından) Önce ona anlat durumu. Annen duymadan babanı bu kadından vazgeçmesi kendine çeki düzen vermesi ve ailesine sahip çıkması için ikna edin birlikte. Tek başına ne annenle ne de babanla konuşma işleri daha berbat edebilirsin. Babanın haberi yokken o kadının numarasını al telefonundan elinde bulunsun ne olur ne olmaz belki kadınla konuşmak gerekir. Ama annen daha yeni bebeği olmuş 4 çocukla babanı kolay kolay boşayamaz. Aldatılan bir kadının durumu kabul etmek zorunda kalması daha kötü bir durum. Bence halan,amcan,babanen gibi babanı yargılamayacak, ikna edip vazgeçirecek en azından utandıracak biri varsa ona söyle. Allah yardımcın olsun.

Allah yardimcin olsun canim, yasinda daha cok genc...ama inan boyle birsey ne senin yasinda ne de bizlerin yasinda normal geliyor insana..babanin anneni aldatmasi dusuncesi bile insani cileden cikariyor. Allah bu kendini bilmez erkeklere insaf ve bu azgin kadinlari ise islah etsin...

Back