baba adayının xanax kullanımı ile bebek arasında bir ilişki var mı??

gulizelif

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
164
23
318
Edirne
Selam arkadaşlar,

Aslında hepimizi ilgilendiren bir konuyu burada paylaşalım istedim. Eşim evliliğimizden önce panik atak hastası olduğu için 5 yıl süresince xanax kullanmış ve şuan hastalığı hafiflemesine rağmen hala psikolojik bağımlılık devam ediyor. Bazen haftada bir, bazen 10 günde bir, bazen de iki gün üst üste alabiliyor. Bunu sıkıntı duyduğu anlarda yapmak zorunda olduğunu söylüyor ve beni anla diyor. Bende üzerine gitmemeye çalışıyorum. Sizce bunun bebek üzerinde etkisi olabilir mi? Benzer soruları olan bayanlar buyrun burda paylaşalım.. Baba adaylarının ilaç, antidepresan, antibiyotik kullanımı sperm kalitesini nasıl etkiler ve gebelik hazırlık sürecinde nasıl bir etkisi olur???

Ben varm galiba
eşimde depresyon nedeni ile çeşitli zamanlarda çeşitli ilaçlar kullanıyor, ve ben şu anda 4 aylık hamileyim, bir zararı varmıdır yokmdur bilmiyorum, bir yerlerde bulamadım ama en büyük endişem şimdi bebeğime bir şey olurmu sorusu? Sen bir cevap bulabildinmi?

canım hayırlısıyla, sağlıkla al bebeğini kucağına inşallah. 2 hafta önce doktora gittim. doğum hazırlığı kontrolleri için. hiç kafana takma, eşin sigara kullanıyorsa o aldığı ilaçtan çok daha fazla zarar veriyordur kendisine ve sperm kalitesine dedi. çalıştığı ortam, ortamın ısısı, stres.. bunlar çok daha önemliymiş ve antidepresif kullanımının önündeymiş etkileyen faktörler arasında. annede etkili olduğunu söyleyebilirim ama baba adayı için böyle bir durum söz konusu değil dedi. sigara kullanıyorsa, herşeyi kullanabilir, daha fazla zarar veremez kendisine dedi :26:

teşekkürler ilgin için, içim rahatladı epey, umarım ikimizde sağlıklı bir çocuk sahibi olabiliriz, bu arada ben ovülasyon testlerini kullanmıştım, işime yaramıştı, sanada önerebilirim, bol şans...:))

pardon, doğum hazırlığını bebek hazırlığı olarak okudum, kusura bakma, acısız, sancısız bir solukta inşallah...

tatlım yeni yeni başladık daha, ama ben de çok yatkınım depresife. çok düşünüyorum, gereksiz takıntılar yaratıyorum kendime. burada hamile kalmak isteyip de olmayanları okuyunca hep içime korku giriyor ya ben de olamazsam diye. doktor herşeyin normal, başla, ilk 6 ay zaten düşük ihtimal dedi ama şimdi ben korkuyorum ya kalamazsam diye inşallah böyle bi takıntı bana mani olmaz.. şimdilik başlamadım ovulasyon testine bakalım bu ay ne olucak, olması ben de deneyeceğim. tavsiyen için çok sağol

eşim böbrek nakli oldu 8 yıl önce,ve bir sürü ilaç kullanıyor.
peki sizce bu ilaaçlar sperm kalitesini etkilermi arkadaşlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…