• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

B12 İğne Problemi

TheKnack

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2016
1.992
6.152
63
Merhabalar! Bu aralar beni çok düşündüren bir konu var yardımcı olursanız sevinirim. Baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik, unutkanlık, konsantrasyon bozukluğu sebebiyle doktora gittim. B12 eksikliği çıktı. İğne olmak gerekiyor. Bu iğne nereden yapılıyor? Bu beni tedirgin ediyor açıkçası kalçadan iğne vurdurmaktan korkuyorum. Yani tam korku da değil tarif edemiyorum... Kolumdan yapsalar problem yok ama. Bir de ağrısı oluyor mu? Daha önce kullanan varsa benimle paylaşabilir mi tecrübelerini? Şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
hapı da var damlası da var. ama onların yeterli gelmeyeceği durumlarda aşı kullanılıyor diye biliyorum. iğneyi sağlık ocakları yapar (aile hekimliği) ayrıca kalça deyince aklınıza komple soyunmak gelmesin. yüz üstü uzanıp kenarını sıyırıyorsunuz.

Evet ben hamileyim haftada bir b12 iğnesi vuruyorum. Kalçadan vuruyorlar. Hiç acımıyor. 2 dakikada yapıyorlar bu kadar. Sonrasında bir şey de hissetmiyorsunuz.
Neden o kadar korktunuz anlamadım?

Evet ben hamileyim haftada bir b12 iğnesi vuruyorum. Kalçadan vuruyorlar. Hiç acımıyor. 2 dakikada yapıyorlar bu kadar. Sonrasında bir şey de hissetmiyorsunuz.
Neden o kadar korktunuz anlamadım?
Sanırım biraz da çevrenin etkisi... Teşekkür ederim.

Yaşınız küçük sanırım
En son kalçadan iğne olmaktan utandığımda 17 yaşındaydım
Kalçanın sadece çok azıcık bir yerini açıyolar

Geçmiş olsun bende b12 iğnesi olmuştum yazın 10 tane her gün bi taneydi hiç acı olmadı iğne ilaç yakmıyorda hiç anlamıyosun yani. sağlık ocağında yaptırmıştım tekrar geçmiş olsun içinizi ferah tutun bu arada evet kalçadan yapıyolar iğneyi

Yaşınız küçük sanırım
En son kalçadan iğne olmaktan utandığımda 17 yaşındaydım
Kalçanın sadece çok azıcık bir yerini açıyolar
Aslında böyle bir korkum yoktu çevrenin etkisiyle oluşan bir şey. Nasıl böyle oldu ben de anlamadım. Çok teşekkür ederim. Ve bebişiniz hayırlı olsun, Allah anneli babalı büyütsün...

Geçmiş olsun bende b12 iğnesi olmuştum yazın 10 tane her gün bi taneydi hiç acı olmadı iğne ilaç yakmıyorda hiç anlamıyosun yani. sağlık ocağında yaptırmıştım tekrar geçmiş olsun içinizi ferah tutun
Çok teşekkür ederim normalde böyle korkularım pek yoktur ben de her ay alerji aşısı oluyorum ama birden çevrenin etkisiyle ortaya çıktı. Ben de anlamadım. Çok teşekkür ederim...

Kalçadan şıp. Korkmayın, doktorlar hemşiler akşama kadar beden görmekten beziyorlardır

Aslında böyle bir korkum yoktu çevrenin etkisiyle oluşan bir şey. Nasıl böyle oldu ben de anlamadım. Çok teşekkür ederim. Ve bebişiniz hayırlı olsun, Allah anneli babalı büyütsün...

Teşekkür ederim :)
B12 önemli ben de yaptırmıştım
Kendine getiriyor insanı, ihmal etmeyin ;)
Bi kere yapıldığında hemşirenin nereye yaptığına dikkat edin diğer gittiğinizde önceden kendiniz en az şekilde görülecek kadar açarsınız öyle yaptırırsınız

İnsan alışıyor zamanla her şeye.
Geçen akşam bi iğne yaptırmam gerekti hemşire de erkekti sağ tarafa yaparken sorun oldu hadi bi de sola geçti artık her yerim Allaha emanet :D

Kismetse bende yarin vurduracagim bakalim, korkmayin ya alti ustu igne :)

Teşekkür ederim :)
B12 önemli ben de yaptırmıştım
Kendine getiriyor insanı, ihmal etmeyin :KK66:
Bi kere yapıldığında hemşirenin nereye yaptığına dikkat edin diğer gittiğinizde önceden kendiniz en az şekilde görülecek kadar açarsınız öyle yaptırırsınız

İnsan alışıyor zamanla her şeye.
Geçen akşam bi iğne yaptırmam gerekti hemşire de erkekti sağ tarafa yaparken sorun oldu hadi bi de sola geçti artık her yerim Allaha emanet :KK70:
Geçmiş olsun :)

Teşekkür ederim korkudan biraz farklı yani tam ifade edemiyorum aslında

Yok anladim tedirginlik.. ben de kan alinirken kas’a gelmesine aklim cikardi, gecen hafta minnos hemsire masallah kasi deldi gecti, uc gun felc oldum diye diye gezdim :27: neyden korkuyorsak o buluyor saka gibi :27:

Kalçadan oluyor iğne ve rica ederseniz ayakta da vururlar, hiç korkmayın. Uzanıp vurdurmak bana zor geldiği için ayakta vurduruyorum. Tamamen sıyırmıyorsunuz. Mahremiyet çekinceniz varsa yanınızda birisi olsun, rahat edersiniz. Ayrıca iğneyle daha çabuk toparlarsınız.
Geçmiş olsun.

Yok anladim tedirginlik.. ben de kan alinirken kas’a gelmesine aklim cikardi, gecen hafta minnos hemsire masallah kasi deldi gecti, uc gun felc oldum diye diye gezdim :KK53: neyden korkuyorsak o buluyor saka gibi :KK53:
Aynen, benim de damarlarım çok ince her kan almada morarır iki üç gün öyle gezerim. Ya da hemşirenin marifetine göre bazen patlar kanar. Gerçekten bazen insan elinde olmadan çicukcç davranabiliyor

Merhabalar! Bu aralar beni çok düşündüren bir konu var yardımcı olursanız sevinirim. Baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik, unutkanlık, konsantrasyon bozukluğu sebebiyle doktora gittim. B12 eksikliği çıktı. İğne olmak gerekiyor. Bu iğne nereden yapılıyor? Bu beni tedirgin ediyor açıkçası kalçadan iğne vurdurmaktan korkuyorum. Yani birilerinin önünde kalçamı açıp yatmak beni tedirgin ediyor. Kolumdan yapsalar problem yok ama. Bir de ağrısı oluyor mu? Daha önce kullanan varsa benimle paylaşabilir mi tecrübelerini? Şimdiden teşekkürler...
Şuan arkadaşım yaptırıyor koldan, kol ya da kalça farketmez sonuçta bu sağlık.

Kalçadan oluyor iğne ve rica ederseniz ayakta da vururlar, hiç korkmayın. Uzanıp vurdurmak bana zor geldiği için ayakta vurduruyorum. Tamamen sıyırmıyorsunuz. Mahremiyet çekinceniz varsa yanınızda birisi olsun, rahat edersiniz. Ayrıca iğneyle daha çabuk toparlarsınız.
Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim Aslında korkudan çok daha farklı bir şey tarif edemiyorum

Back