• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Azulen Sir Ağda Ne Demek?

Calma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2007
861
5
96
İstanbul
Kızlar azulen ne oluyorrr?Kartuş sir ağda aldım yeşil olanın üzerinde azulen diyor nedir bu çok merak ettim?bilen varmdırıki acabaa internette araştırdım ama bulamadım=((

canım o tür sir ağdaların birde kremleri var kremini de aldın mı _? bir uyarayım dedim bende kullandım yeşil olanından ama ne anlama geldiğini bilmiyorum çeşidinin ismi büyük ihtimal ağdayı yaptıktan sonra kremini uygulamazsan ağda vücudundan kolay kolay çıkmaz cildin tahriş olur... kolay gelsin :)

canım o tür sir ağdaların birde kremleri var kremini de aldın mı _? bir uyarayım dedim bende kullandım yeşil olanından ama ne anlama geldiğini bilmiyorum çeşidinin ismi büyük ihtimal ağdayı yaptıktan sonra kremini uygulamazsan ağda vücudundan kolay kolay çıkmaz cildin tahriş olur... kolay gelsin :)

yani sir ağdayı zaten yağla çıkarıyorum ama bu ağdada şöyle bir sorun oldu.Aynı bezle birkaç kez ağdayı çekiyorum normalde ama bu ağdayla yaptığımda bezdeki bütün ağda bacağımda kaldı...e tabi kabus gbiydi onu çıkarmak!!!Onun için merak ettim acaba bu azulenin özelliğimidir nedir diye

canım benim bildiğim azulen marka.ben azulenin soft derm olan sirini kullanıyorum çok memnunum kırılma falan olmuyor ve hemen donmuyor.ayrıca siri ıslak mendillede rahatlıkla çıkarabilirsiniz hafif hafif sürünce döküyo yapışan sir parçalarını a.s.

yani sir ağdayı zaten yağla çıkarıyorum ama bu ağdada şöyle bir sorun oldu.Aynı bezle birkaç kez ağdayı çekiyorum normalde ama bu ağdayla yaptığımda bezdeki bütün ağda bacağımda kaldı...e tabi kabus gbiydi onu çıkarmak!!!Onun için merak ettim acaba bu azulenin özelliğimidir nedir diye

canım ben sürdüğüm her bölge için ayrı bi bez kullandım bacağımda kalma gibi bir durum olmadı muhtemelen bu yüzden o sorunu yaşamışsındır.

Pudralı Ağdamızın özelliği
Sürülürken parlak ve kadifemsidir.Hat yapmaz ve tortu bırakmaz.Deride ipeksi bir his bırakır.

Özellikle çok hassas ve ince derilere uygulanan özel ve yeni ağdalardır. Formülü denenmiş ve sıhhi olması nedeniyle deriyi tahriş etmeden yumuşacık ve ipek gibi yapar.

NATUREL Ağdalarımızın özelliği

sert ve kalın tüyleri sorun çıkartmadan alır, deride ipeksi bir his bırakır

AZULEN Ağdalarımızın özelliği

her cilde uygulanır, deriyi tahriş etmeden tüyleri alır.
( çok hassas cilt tipleri için uygun değildir )

ya bu azülen hiç iyi bir çeşit deil ben vivet natural kullandım iyiydi şimdi makine aldım yanında azülen kartuşla geldi çok kötü markadanmı bilemicem ama bi daha vivol azülen almam vivet en iyisi gibi geldi bana :)daha 2 marka kullandım ama örencem :)

bu agda cok hassas ve kirmizi leke birakan ciltlere uygulaniyor kizlar yerimseniben

Azulen hakkında şöyle bir bilgi buldum işe yarar.

Özellikle papatya esansında bulunan mavi bir maddedir.
- Özellikle, kan hücumunu ve yanmayı engelleyen bir gücü vardır. Yüzdeki her çeşit kızarıklıkla, ergenliklerle, gülümsü kızarıklarla, derideki tahrişlerle savaşır ki, bunların gerçek nedeni içte de olabilir, (örneğin, karaciğerden gelebilir), dışta da (bozuk veya deriye uymayan maddeler nedeniyle) olabilir.
- Dolayısıyla dezenfekte edici bir gücü vardır. Kozmetikte kullanıldığında yüzeydeki pislikleri de gözeneklerdeki pisliklere kadar iyi eriten bir aspiratör gibi etki yapar.
- Kasları gerici bir rol oynar.
- Derideki dolaşımını hızlandırır.
Bilim adamlarına göre, yalnız papatya azuleninin tedavi edici bir etkisi vardır.
Zaten Dioscorid, papatyadan çok bahsetmiş, yararlarını kimyagerler bu akıcı ve mavi maddeyi ayırabilmişler ve bu madde 1863'' de azulen olarak adlandırılmıştır.

İki terpenoid, vetivazulen ve guaiazulen , bu özelliklere sahip azulen iskeletli maddeler, doğal olarak mantar pigmentlerinde, Peygamber ağacı (guaiac wood) yağında ve bazı deniz omugasızlarında bulunabilir.
Azulenin 15. yüzyılda Alman papatyasının buhar damıtımıyla azur-mavisi renkveren (kromofor) elde edilmesine dayanan uzun bir tarihi vardır. Renkveren ilk olarak civanperçemi ve acı pelinde keşfedildi ve 1863'te Septimus Piesse tarafından adlandırıldı. Yapısı ilk olarak Lavoslav Ružička tarafından keşfedildi, ardından 1937'de Placidus Plattner tarafından organik sentezi yapıldı.

Back