Merhaba arkadaşlar eski konularımdan da bildiğiniz üzere 4 senedir evliyim ve bir bebek sahibi olmak isteyen çiftlerden biri iken. Eşimin bu yıl içinde test vermesi ile imtihanımız başladı. İmtihan demek istiyorum çünkü zorlu ve sabırlı bir süreç olması sebebi ile. Arkadaşlar benim eşimin sperm testinde sperm sayısı 2 milyon hareket sayısı ise 0 çıktı. Doktor doğruca
tüp bebek demiş ve tanı bile koymamış. Uzun araştırmalarım sonucu çocukluktan gelen bir sorun stres vs vs sonucu olabilme ihtimali yüksek bir durummuş. Ve arkadaşlar ben yaklaşık iki yıl önce doğal yoldan kimyasal gebelik geçirdim . Bu durum beni çok heyecanlandırdı ve bursa da alternatif tıbba yönelmiş diplomalı bir doktor ile görüştük. Ben istedim ki burda benimle beraber birsuru bu durumda olan arkadaşlar var onlara yol gösterici nacizane tavsiye vermek yapabildiğimiz kadarı ile.
Doktorumuz eşimin ellerine baktı dişlerine baktı gozlerine baktı ayak tirnaklarina baktı baktı da baktı. Gitmeden birsuru testler istedi onlara da baktı uzun uzun.
Ve dedi ki böbrekleriniz çok yorgun özellikle sol böbreğiniz. Kan asidiniz çok yüksek kanınız çok yüksek karacigeriniz çok dolu. Bunlar spermi öldürür eğer hiç sperminiz olmasaydı umutlu konuşmazdim fakat eğer tedavi olursanız olabilir dedi. Eğer kan asidinizi dusurebilirsek karacigerinizi temizlersek spermleriniz canlanabilir dedi. Bize bir reçete yazdi. Ama ne reçete. Hayatımızın tamamı değişmek üzerine.
Domestoslar spermi öldürür dedi evinize bile alamayacaksınız dedi. Koku yasak deodarant yasak şampuan yasak. Bunlar yerine siveno markasının domestosunu koltuk altını diş macununu önerdi. Marka yazmak inşallah yasak değildir. Bunlar sadece yaşamımız için olan şeyler. Yediklerimiz ictiklerimiz herşeyi tek tek yazdı yazdırdı. Ben bunları elimden geldiğince yazacağım belki birileri alternatif tıbba yönelmek istemiş fakat bir bilgiye ulaşamamıştır diye yazmak istiyorum. Sorularınız olursa özel. Cevaplamak isterim. Bu yolda beraberiz ve sağlıklı insanlar olup sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyoruz.
Önerim doktora gidip muayene olmanız. Duyduklarımiz bile bizi motive etti. Şöyle ki eşimin kan grubu sıfir ve bu kan grubu etcilmiş. Haftanin 3 günü kuzu eti verdi. Sabahları aç karna bir limon suyu onun kadar su bir tatlı kaşığı bal bir çay kaşığı çörek otu yağı ve bir çay kaşığı zencefil. Ardına tek çeşit tahin pekmez veya yumurta veya haftada bir gün eski kaşar ile ceviz. Bunların yanında zeytin ve yam buğday ekşi mayalı veya karakılçık ekşi mayalı ekmek verdi. Daha sonra günde tek çeşit meyve verdi. Öğle aralari kavrulmamis kuruyemişler verdi. Eğer kahve içecekse kahve 10 gün içinde öğütülmüş kahve olması gerekiyor. Şeker yok . Akşam da et veya sebze . Etin yanına ekmek yok bol salata. Eğer sebze varsa ekmek var ve yoğurt da var . Et ile yoğurt yemek yasak. Yemekten en az bir saat sonra sıvı tuketilebiliyir. Yemekler sadece zeytinyagi veya kuyruk yağı veya tereyağ ile olmali. Yemekten sonra meyve yok. Meyve yenilecekse veya tatlı yemekten önce yenilebilir. Akşam yatmadan dişler misvaklanacak. Saçlar kemik tarak ile taranacak. Akşamları 2 keçiboynuzu kırılıp bir buçuk suda 10 dk kaynatilip içilecek. Birde bir kür daha var balli sarimsakli limonlu onun tarifini isteyen olursada yazarım. Sabahları aç karna mürrusafi ile çörekotu içiyor eşim. Yastıklarin altına lavanta yağı konulacak. Kasıklara cörek otu yagi sürülecek her gün. Tarama hacamatı yapılıp bitiminde erbezlerine sülük konulacak. O kadar teferruati var ki arkadaşlar buraya yazmak ile bitmez. Ben genel geçer şeyleri yazmak istedim. Ve size canı gonulden yaptiklarimizi yazmak ve güncellemek istiyorum. Bu mübarek günde şifa bulalim hayırlı nesiller yetistirelim inşallah.