Aziz Nesin’lik vaka: ‘Muhtar Akademisi’ ilk mezunlarını verdi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898

Gaziantep’te tam bir Aziz Nesin’lik vaka yaşandı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesinde bulunan ‘Muhtar Akademisi’ ilk mezunlarını verdi. Eğitim sertifikalarını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın elinden alan muhtarlar, kep attılar.

Konu ile ilgili açıklama, üniversitenin Twitter hesabı üzerinden yapıldı. Edinilen bilgilere göre, törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz katıldı.

Tören, Rektör Yılmaz’ın açılış konuşması ile başladı. Törende, Bakan Avcı ve Başkan Şahin de birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalardan sonra muhtarlar cübbe ve kep giyerek eğitim sertifikalarını Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Avcı’nın elinden aldı. Bakan Avcı, akademide verilen liderlik, girişimcilik, arabuluculuk, kamu yönetimi, iletişim becerileri gibi belli başlı derslerin muhtarlarda var olan meziyetler olduğunu, ancak bu sertifika programı sayesinde yeni gelişmeleri de birikimlerine kattıklarını bildirdi. Ama tüm bu derslerin ne işe yarayacağı ise merak konusu.

‘Gaziantep baş muhtarı Fatma Şahin’

Daha sonra, eğitim sertifikasının takdim edildiği Bakan Avcı, cübbe de giydi. Eğitim sertifikasında “Gaziantep Baş Muhtarı” yazan Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Rektör Yılmaz da sertifikalarını alıp cübbe giydi. Muhtarlar Akademisi Mezunları, cübbelerini giyerek coşkulu bir şekilde kep attı. Törene katılan isimler, üniversite girişinde toplu fotoğraf çektirdi.
http://gazetemanifesto.com/2016/05/11/aziz-nesinlik-vaka-muhtar-akademisi-ilk-mezunlarini-verdi/

Son düzenleme:
kurs falan görebilirlerde, görmeleride lazım, cübbe giyip kep atma töreni komik olmuş

linkte hata var.
gerçi bu da önemli bir haber ama şamil tayyar konu olunca haber hep tuhaf oluyor.

yıl olmuş 2016 hala ikametgah almak diye bişey var, iki üç kere mecbur kaldım da hadi dedim nufus müdürlüğü uzak muhtardan alıvereyim, mümkün mü, muhtar efendi yine yok, telefonunu koymuş arayım dedim dolmuştayım gelcem falan bi geldi bu bi afra bi tafra bi öfflemeler bişeyler, ne yapıyosun orda boş boş oturuyorsun günde bi iki tane mühür basıyon o kadar... bi telefonuda susmuyo ha, habire diğer muhtarlarla toplanıp sosyalleşme derdindeler... Muhtarlık güzel iş valla

Herşeyde eğitim olsun minibüs şoförleri bile eğitim alsın derken bu ne perhiz bu ne lahana turşusu....

Neden acaba her meslek dalında ya da her toplulukta eğitim.olsun.diyenler buna hükümet on ayak.olunca iki yüzlü oluyorlar ne var ya kep de atsinlar yureklensin insanlar bi bilinç gelsin nedir yanı günah mı ayıp mı

Yalnız adamların suratında burada ne işim var, bu yaşta madara olduk, bu da nerden çıktı dostuuuum, laanet olsun ifadesi yok mu sizce de?

Hele şu ikinci sıradaki ilk amca, atçaksak atalım kepleri daha gidip il muhaberi verceğim 30 kişi var diyor bakışlarıyla adeta...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…