- Konu Sahibi athenenoctua
-
Aynı şekilde çocuk kıtapları haftasından emekli öğretmen babamda Aziz nesinin çocuk kıtabını sergıledıgı için 1402 yle sürülmüştü.
Turgut Özakman'ın ''Diriliş'' kitabını okumalarını tavsiye eden öğretmene de sorusturma açılmıştı.
Bu nasıl bir paranoya ?Zihniyet 30 yıldır değişmez mi? Hala kapkaranlık hala.
aman kimse uyanmasın!
okunmasından, ogrenilmesinden nasıl korkuyorlar ki aydınlıga karşı karanlıgı/karartmayı tercih ediyorlar...
sakıncalı kitaplar, sakıncalı ogretmenler...
30yıla aşkın karanlıgımız oldugu dogru olmasına dogru da, köy enstitülerini de aynı düşünceyle kapatmadılar mı zaten.
Aslında bence korktukları falan yok okumayı sevmediğimizi okuyamayacağımızı biliyorlar. Sadece zihniyet meselesi. Yani hangi bakış açısından bakıp da böyle düşündüklerine kesinlikle anlam veremiyorum. ve emin ol Turgut Ö.'nın kitabını eleştiren bir sürü insan hatta bunun soruşturmasını yapan bir sürü insanın dahi okumadığına eminim. ya çevreden duymuştur, ya önemli birisinin eleştirisini dikkate alır ya da açar netten eleştirileri okur. ha okuyan da vardır ama genel çoğunluk bu şekilde.
al işte bir haber daha... bu sefer de korkulan evrim teorisi.
"Adana'da din kültürü öğretmeni olan Zeki Coşkunsu hakkında, evrim teorisiyle ilgili kitap yazdığı için soruşturma başlatıldı.
Coşkunsu dini değerleri aşağıladığı iddia edilen kitabında Kuranın doğal bilimler, matematik, mantık gibi bilimleri onayladığını belirterek "çamurdan heykel gibi yaratılan insanı", "paraşütle dünyaya gönderilen insanı" değil, "milyonlarca yılda tek hücreden başlayarak günümüz insanına kadar devam eden evrim süreci"ni savunuyor. "
helal olsun o din öğretmenine çok taktir ettim kendisini, hani nerde düşünce özgürlüğü, kitap yazdı diye soruşturma mı açılır, sanki adam ülkesine suikast düzenlemiş
okumayı sevmiyorlar zaten diyip korkmuyorlar ama soruşturma açabiliyorlar... öyleyse burda eleştirdikleri ne? neden rahatsız oluyorlar bu kitabın okunmasından? ya da kitaplar bahanesiyle kimin hangi dusuncede oldugunu bulup ayıklamaya mı calısıyorlar diyorsun anlamadım :26:
eger kitapta gecen dusuncelerin yayılmasından korkmuyorlarsa neden bunu tesvik edecek ogretmenler olmasın diye dusunsunler... ?
Aslında bence bir çeşit göz dağı. Çünkü bizim ülkemiz hep bu tür saçma çıkışlar yapmıştır. Bu da onlara atalarından bir miras gibi. Diyorum ya çok fazla eminim bir çoğu yasakladıkları ya da eleştirdikleri kitapları okumamıştır, birileri onların yerine okumuştur. Onların da kafasında kalıp yasaklı kitaplar ve işlerini icra etmeleri için denekler lazım. Saçma insanların, saçma işleri..
Aziz Nesin'in 'Şimdiki Çocuklar Harika' kitabını okutan öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı...
Nesinin 47 yıl önce yazdığı Şimdiki Çocuklar Harika kitabını öğrencilerine tavsiye eden İstanbul Bahçelievler Kumport Ortaokulunda 13 Türkçe öğretmeni hakkında soruşturma başlatıldı. Gerekçe: Küfürlü ve Türk aile yapısına uygun olmayan içerik.
Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre okulun 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin Türkçe öğretmenleri 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrencilerine kitap tavsiye listesi hazırladı. Liste içinde, Aziz Nesinin Salt çocuklar için değil, anababalarla öğretmenler için de yazdım dediği, tanıtımında ise Bu roman, çocukların büyüklerine karşı haklarını ve kendilerini savunmalarıdır. Bu roman, çocuk eğitiminde gerekli sanılan, günümüzde geçerli birtakım değer yargılarının yanlışlığını anlatıyor ifadelerinin yer aldığı, iki öğrenci arasında eğitim öğretim yaşamına ilişkin mektupları içeren 1967 tarihli, bugüne kadar yüz binlerce baskısı yapılan Şimdiki Çocuklar Harika adlı kitabı da yer aldı.
Ancak okul yönetimi 13 Türkçe öğretmeni hakkında inceleme başlattı. MEBin Alo 147 şikâyet/ihbar hattı üzerinden velilerin şikâyetleri üzerine başlatıldığı belirtilen soruşturmaya kitapta Türk aile yapısına uygun olmayan ve küfürlü içerik bulunması gerekçe gösterildi. Bugün, 13 Türkçe öğretmeni adına okulun Türkçe Zümre Öğretmenler Kurulu Başkanının ifadesinin alınacağı öğrenildi.
Tavsiyesi de var!
Eğitim Sen İstanbul 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu üyesi Barış Uluocak, Kitap, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkçe öğretmenleri için hazırlanan kılavuz kitapta 5. ve 6. sınıf öğrencileri için tavsiye edilen bir kitap. Tavsiye edilmese de Aziz Nesin kitabı bu değerlendirmesini yaptı.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/aziz_nesin_kitabi_oneren_ogretmenlere_sorusturma-1187328
Ay hanımlar kusura bakmayın çok güldüm.Türk aile yapısına uygun olmayan içerik ha.
Televizyonda başlangıç aşamasından son hamleye kadar sevişme sahneleri yapımıza çok uygun değil mi ?
İkiyüzlülüğün bu kadarı.Edepten,ahlaktan bahsetme bari bunu yaparken.
İlkokulda bebeydim o kitabı okuduğumda.Korkacak bir şey yok,çocuklar sizin gibi pis düşünmez.
Ay hanımlar kusura bakmayın çok güldüm.Türk aile yapısına uygun olmayan içerik ha.
Televizyonda başlangıç aşamasından son hamleye kadar sevişme sahneleri yapımıza çok uygun değil mi ?
İkiyüzlülüğün bu kadarı.Edepten,ahlaktan bahsetme bari bunu yaparken.
İlkokulda bebeydim o kitabı okuduğumda.Korkacak bir şey yok,çocuklar sizin gibi pis düşünmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?