• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aytun Hocam,eşimin sperm tahlilini yorumlayıp bize de yarımcı olurmusunuz?Teşekkürler

nazarboncug

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
0
Yer
Adana
Görünüm : Şeffaf
Volüm: 3.1 ml
Viskozite: -
Likefikasyon Süresi: 20 dk.
Konsantrasyon: 0,577x 10/ml
Total Sperm Sayısı:1,791x10
Motilite: 6%
Progressif Motilite: 0%
Yavaş Progressif Motilite: 2%
Non progressif Motilite: 4%
İmmotil:%94
Total Progressif Motil Sperm Sayısı: 0,0358x10
Morfoloji:0%

Sonuçlarımıza göre tüp bebek tedavisi öneriliyor sadece.2 kez deneme yaptık fakat negatıf oldu.Pozıtıf olup devam etme şansı olacak bır gebelık olusurmu sızce tedavıye devam etsek.Tesekkurler

Bır de hocam pgt yontemını onerıyorlar bıze.Sızce basarıya faydası olur mu?Cevap yazar mısınız lutfen!!!

merhaba evet bu sonuçlara göre tüp bebek tedavisi tek seçenek gibi duruyor. pgd önerisine gelince belli durumlarda önerdiğim bir yöntemdir. yani tıbbi anlamda gereklilik durumunda yapılmalı. çünkü diğer türlü gebelik oranını arttıran bir yöntem olarak düşünülmememli. istanbulda iseniz kliniğe gelin sizi göreyim. sevgiler.

Görünüm : Şeffaf
Volüm: 3.1 ml
Viskozite: -
Likefikasyon Süresi: 20 dk.
Konsantrasyon: 0,577x 10/ml
Total Sperm Sayısı:1,791x10
Motilite: 6%
Progressif Motilite: 0%
Yavaş Progressif Motilite: 2%
Non progressif Motilite: 4%
İmmotil:%94
Total Progressif Motil Sperm Sayısı: 0,0358x10
Morfoloji:0%

Sonuçlarımıza göre tüp bebek tedavisi öneriliyor sadece.2 kez deneme yaptık fakat negatıf oldu.Pozıtıf olup devam etme şansı olacak bır gebelık olusurmu sızce tedavıye devam etsek.Tesekkurler

aytun hanım merhaba
eşim çapa araştırma hastanesinde semen analizi yaptırdı yorumlayabilir misiniz?
perhiz süresi :3 gün

volüm: 2,6 ml

renk:sarımtrak

ph:8,5

vizkozite: +

likefaksiyon: 20 dk

fruktoz: +

spermatozoa sayısı :18.000.000 ml

total spermatozoa sayısı : 46.800.000

ileri hareketli: %34

yerinde hareketli:%9

hareketsiz:%57

toplam ileri hareketli sperm sayısı : 15.912.000

yuvarlak hücre sayısı:400.000 ml

vitalite: %57

morfoloji: %3 anormal: %97

merhaba evet bu sonuçlara göre tüp bebek tedavisi tek seçenek gibi duruyor. pgd önerisine gelince belli durumlarda önerdiğim bir yöntemdir. yani tıbbi anlamda gereklilik durumunda yapılmalı. çünkü diğer türlü gebelik oranını arttıran bir yöntem olarak düşünülmememli. istanbulda iseniz kliniğe gelin sizi göreyim. sevgiler.

Hocam verdıgınız bılgıler ıcın cok tesekkur ederım.Ne yazık ki Istanbul da degılız.Adana da yasıyorum o yuzden mesaj yoluyla sıze ulasma yolunu sectım.Insallah ılerleyen zamanlarda bır Istanbul zıyaretınde sızlerle tanısıp enıne boyuna konusmak ısterım.Tesekkurler

görüşmek dileğiyle, sevgiler.

Hocam verdıgınız bılgıler ıcın cok tesekkur ederım.Ne yazık ki Istanbul da degılız.Adana da yasıyorum o yuzden mesaj yoluyla sıze ulasma yolunu sectım.Insallah ılerleyen zamanlarda bır Istanbul zıyaretınde sızlerle tanısıp enıne boyuna konusmak ısterım.Tesekkurler

merhaba sonuçlarınız sınırda ama kötü sayılmaz. eğer sigara alkol gibi alışkanlıklar var ise bunlardan mutlaka uzak durulması gerekir. sevgiler.

aytun hanım merhaba
eşim çapa araştırma hastanesinde semen analizi yaptırdı yorumlayabilir misiniz?
perhiz süresi :3 gün

volüm: 2,6 ml

renk:sarımtrak

ph:8,5

vizkozite: +

likefaksiyon: 20 dk

fruktoz: +

spermatozoa sayısı :18.000.000 ml

total spermatozoa sayısı : 46.800.000

ileri hareketli: %34

yerinde hareketli:%9

hareketsiz:%57

toplam ileri hareketli sperm sayısı : 15.912.000

yuvarlak hücre sayısı:400.000 ml

vitalite: %57

morfoloji: %3 anormal: %97

hacim (ml) 5cc
görünüm : normal
vizkozite : normal
Likefaksiyon süresi :25 dk
Abstinans süresi 4 gün

sperm konsantrasyonu 57 mil.
total motilite : 77
hızlı hareketli : -
yavaş hareketli :63
yerinde hareketli: 14
hareketsiz : 23

yuvarlak hücre kons.(mil/ml) 0,1
aglütinasyon : yok

sperm morfolojisi (KRUGER)

NORMAL :%3
Baş anomalisi %65
Boyun anomalisi %28
kuyruk anomalisi %4

SPERM KONSANTRASYONU 11,8 MİL
Total molilite %83

hızlı hareketli %2
yavaş hareketli %68
yerinde hareketli %13
hareketsiz % 17

HOCAM SONUÇLARIMIZ BUNLAR..YORUMLARINIZI BEKLİYORUM..TEŞEKKÜRLER...

Son düzenleme:
merhaba sonuçlarınız normal. sevgiler.

hacim (ml) 5cc
vizkozite : normal
Likefaksiyon süresi :25 dk
Abstinans süresi 4 gün

sperm konsantrasyonu 57 mil.
total motilite : 77
hızlı hareketli : -
yavaş hareketli :63
yerinde hareketli: 14
hareketsiz : 23

yuvarlak hücre kons.(mil/ml) 0,1
aglütinasyon : yok

sperm morfolojisi (KRUGER)

NORMAL :%3
Baş anomalisi %65
Boyun anomalisi %28
kuyruk anomalisi %4

SPERM KONSANTRASYONU 11,8 MİL
Total molilite %83

hızlı hareketli %2
yavaş hareketli %68
yerinde hareketli %13
hareketsiz % 17

HOCAM SONUÇLARIMIZ BUNLAR..YORUMLARINIZI BEKLİYORUM..TEŞEKKÜRLER...

merhaba sonuçlarınız normal. sevgiler.

hocam bu sonuçlarla bizi tüp bebeğe yönlendirdiler..aşılama bile olmaz dedi doktorum..2 yıldır bebeğimiz olmuyor..benim yumurta takibim,hsg filmim çekildi 30 ila 35 gün arası adet oluyorum..
neden tüp dedi doktorumuz sizce??olur ama ne zaman olacağı belli olmaz dedi..

hocam lütfen yardımcı olurmusunuz??
kafam karıştı iyice..ne bakımdan normal?sayı olarak belki normal ama normal hücre %3 olduğu için bizi tüpe yönlendirdiler..

ssadece morfolojiye bakarak hiç bir hasta tüp bebeğe yönlendirilmez. altta başka sebeplerde olabilir, eğer detaylı bilgi almak ve doğru bir yol seçmek için sizi bahceci kliniğine davet edebilirim. sevgiiler.

hocam lütfen yardımcı olurmusunuz??
kafam karıştı iyice..ne bakımdan normal?sayı olarak belki normal ama normal hücre %3 olduğu için bizi tüpe yönlendirdiler..

ssadece morfolojiye bakarak hiç bir hasta tüp bebeğe yönlendirilmez. altta başka sebeplerde olabilir, eğer detaylı bilgi almak ve doğru bir yol seçmek için sizi bahceci kliniğine davet edebilirim. sevgiiler.

doktorumuz bu sayılar olduğu zaman direkt tüp bebeğe yönlendiriyoruz dedi bize..aşılamayı es geçti..

teşekkürlerr

Eşimin sonuçlarıda dün çıktı ama iç açıcı değil anladığım kadarıyla yorumlar mısınız?

Miktar:2,8 ml
Renk: Gri beyaz
Görünüm: Opak
PH: 7,7 (Kalevi)
Sıvılaşma: 30 dakikada akışkan
Fruktoz:272 mg/dl
Sayım(/ml) 8.200.000

Hareketlilik (30 dakikada)
Hızlı:%34
Orta: %5
Yavaş: %7
Hareketsiz: %54
Hareket şekli: Hareketli spermatozoaların %60'ı hızlı düzgün ve doğrusal hareketli. Ortalama hız 37 mic7sn

Hareketlilik (120 dakikada)
Hızlı: %28
Orta: %2
Yavaş: %5
Hareketsiz:%65
Hareket şekli: Hareketli spermatozoaların %56'ı hızlı düzgün ve doğrusal hareketli. Ortalama hız 34 mic7sn

Mikroskopi: 1-2 lökosit ve prostatik hücre görüldü.

Morfoloji

Normal

42 adet (%65)

Anormal

14 Adet (%35)

merhaba eşinizin sperm sayımında sayısal sorun var, hareketlilik de sıkıntılı. evlilik süreniz yaşınız tülerin durumu göz önünde tutularak ve bir kez daha sperm testi tekrarlanarak 1-2 kez uygun ise aşılama yapılabilir ama tüp bebek tedavisi sizin için daha iyi sonuçlanacak bir tedavidir. daha detaylı görüşme yapmak isterseniz beni klinikten 02123103100 numaralı telefondan arayabilirsiniz. sevgiler.

Eşimin sonuçlarıda dün çıktı ama iç açıcı değil anladığım kadarıyla yorumlar mısınız?

Miktar:2,8 ml
Renk: Gri beyaz
Görünüm: Opak
PH: 7,7 (Kalevi)
Sıvılaşma: 30 dakikada akışkan
Fruktoz:272 mg/dl
Sayım(/ml) 8.200.000

Hareketlilik (30 dakikada)
Hızlı:%34
Orta: %5
Yavaş: %7
Hareketsiz: %54
Hareket şekli: Hareketli spermatozoaların %60'ı hızlı düzgün ve doğrusal hareketli. Ortalama hız 37 mic7sn

Hareketlilik (120 dakikada)
Hızlı: %28
Orta: %2
Yavaş: %5
Hareketsiz:%65
Hareket şekli: Hareketli spermatozoaların %56'ı hızlı düzgün ve doğrusal hareketli. Ortalama hız 34 mic7sn

Mikroskopi: 1-2 lökosit ve prostatik hücre görüldü.

Morfoloji

Normal

42 adet (%65)

Anormal

14 Adet (%35)

hocam mrb,sonuçlarımız çokk kötü ama doktorumuz hersey normal diyo sayı düşüklüğünün sebebi herhangi bir ilaç kullanmışsındır ondan olabilir diyo.hormon testinde testestoron hormonu düşük çıktı.onun dışında yapılan muayenelerde hersey normal dedi doktor.bende hiç birşey anlamış değilim doğrusu sabırla bir iki ay geçmesini bekliyorum.testi yenilemek içinn.
degerler
likefikasyon : normal
hacim :2 ml
viskozite :normal
wbc konsantrasyonu:_
sperm konsantrasyonu:3.000.000 m/ml
hızlı ileri hareketli:_
yavaş ileri hareketli:_
yerinde hareketli:_
hareketsizlik:_

HOCAM YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM İNANIN NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK.BİDE BU TİRELERİN ANLAMI NEDİRR?

merhaba sperm sonucunuzda sayı oldukça düşük bu tür durumlarda ilaç tedavilerinden ya da varikosel var ise bunların ameliyatından çok mucizevi düelmeler beklenmez. bence zaman kaybetmeden 2. bir sperm testini başka bir merkezde yaptırdıktan sonra tüp bebek tedavisi için iyi bir yere başvurmanızdır. yardımcı olmamı isterseniz lütfen beni klinikten arayınız. 02123103100 sevgiler.

hocam mrb,sonuçlarımız çokk kötü ama doktorumuz hersey normal diyo sayı düşüklüğünün sebebi herhangi bir ilaç kullanmışsındır ondan olabilir diyo.hormon testinde testestoron hormonu düşük çıktı.onun dışında yapılan muayenelerde hersey normal dedi doktor.bende hiç birşey anlamış değilim doğrusu sabırla bir iki ay geçmesini bekliyorum.testi yenilemek içinn.
degerler
likefikasyon : normal
hacim :2 ml
viskozite :normal
wbc konsantrasyonu:_
sperm konsantrasyonu:3.000.000 m/ml
hızlı ileri hareketli:_
yavaş ileri hareketli:_
yerinde hareketli:_
hareketsizlik:_

HOCAM YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM İNANIN NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK.BİDE BU TİRELERİN ANLAMI NEDİRR?

Selamlar hocam.17 aylık evliyim.Eşim 41 ben 43 yaşımdayım.Evliliğimizin 6.ayında aşılama yaptık sonuç negatif.Geçtiğimiz temmuz ve ekim aylarında 2 tüp bebek denememiz oldu.İkisinde de kısa protokol denendi.İlk tedavide 3.gün başlanarak günde 2 doz bir su menogon 300ml gonal f,6.günde citrodite ve 13.günde çatlatma iğnsi vurularak 2 yumurtam toplandı.yumurtalardan birisi 20 diğeri 18 e ulaştı ama döllenme olmadı.Aynı merkezde 2 ay sonra yeniden tedaviye başladım.Bu sefer günde 4 doz 2 su menogo 150 gonal f 7.günden sonra citrodite(setrotayt) kullandım.13.gün çatlatma ve 15 gün toplandı 2 yumurta aynı ölçülerde büyümüş.Birisi döllenmemiş diğeri ise 4 lü olarak anomali bir şekilde döllenmiş.Transfer yapılamadı.Hocam ben 2 ay sonra merkezinize gelerek 3.tedavime başlayacağım.Aslında bu adetimden sonraki ay başlamayı düşünüyordum ama adetin 3.günü yaptırdığım kan testinde değerlerim çok kötü çıktı.Sanıyorum yumurtalıkta kist meydana gelmiş.çÜnkü ilk tedaviden sonra da estradiol yüksek çıkmıştı ve kist olmuştu bekledik ilk adette kendiliğinden gitti.Tüp bebek tedavilerimde fsh 12 ve 13 idi.Tedaviden sonra fsh 8 e e2 ise 60 a düşmüş ve geçen ay kendiliğinden bir yumurtam 20 mm ulaşmış,rahim kalınlığı ise 12 ye yakıNDI.Sayın hocam bu ay fsh
folliküler faz 2.12
siklüsfaz 19.18
estradiol 639
Lh 4.50
Değerler bana bir kistin oluştuğu bilgisini verdiği için merkezinize gelmeyi erteledim.Doktorumu da arayamadım çünkü gel görüşelim diyecek ve kıramayıp onunla devam etmek zorunda kalacağım.Artık devam etmeyi düşünmüyorum çünkü kullanılan yüksek dozlu tedavinin yumurta kalitemi bozduğu kanısına vardım.Eşimin sperm testleri ve benim rahim filmimiz çok normal.
sizden öğrenmek istediğim şu cevaplarsanız çok sevinirim.İstanbul dışında yaşıyoruz.Merkezinize gelmeden önce yaptırmamız gereken testler varmı,biz çoğunu zaten yaptırmıştık ama döllenme olmaması ile ilgili bizden istenen hiç bir test olmadı.Genetik kromozom vs.testleri varmı yapılması gerekir mi bilmiyorum.Aydınlatırsanız sevinirim.Görüşmek dileğimle.saygılar...

merhaba tedavilerinizle ilgili bilgileri aldım. bence önümüzdeki ay geldiğinizde yumurtalıklarınızdaki durumun değerlendirmesini yapıp uygun ise tedavinize başlarız. ana problem yaşa bağlı yumurta sayı ve kalitesindeki sorun olunca genetik testler çok anlam taşımaz. amacımız zaman kaybetmeden sizin için yapabileceklerimizi konuşmaktır. böyle durumlarda beklenen gebelik oranları maalesef %5lerden fazla olamıyor. sizin bu konudaki düşünceleriniz bizim deneyimlerimiz ve önerilerimizle konuşmamız akılcı yollar bulmamamız gerekecektir. en kısa sürede görüşmek dileğiyle. sevgiler.

Selamlar hocam.17 aylık evliyim.Eşim 41 ben 43 yaşımdayım.Evliliğimizin 6.ayında aşılama yaptık sonuç negatif.Geçtiğimiz temmuz ve ekim aylarında 2 tüp bebek denememiz oldu.İkisinde de kısa protokol denendi.İlk tedavide 3.gün başlanarak günde 2 doz bir su menogon 300ml gonal f,6.günde citrodite ve 13.günde çatlatma iğnsi vurularak 2 yumurtam toplandı.yumurtalardan birisi 20 diğeri 18 e ulaştı ama döllenme olmadı.Aynı merkezde 2 ay sonra yeniden tedaviye başladım.Bu sefer günde 4 doz 2 su menogo 150 gonal f 7.günden sonra citrodite(setrotayt) kullandım.13.gün çatlatma ve 15 gün toplandı 2 yumurta aynı ölçülerde büyümüş.Birisi döllenmemiş diğeri ise 4 lü olarak anomali bir şekilde döllenmiş.Transfer yapılamadı.Hocam ben 2 ay sonra merkezinize gelerek 3.tedavime başlayacağım.Aslında bu adetimden sonraki ay başlamayı düşünüyordum ama adetin 3.günü yaptırdığım kan testinde değerlerim çok kötü çıktı.Sanıyorum yumurtalıkta kist meydana gelmiş.çÜnkü ilk tedaviden sonra da estradiol yüksek çıkmıştı ve kist olmuştu bekledik ilk adette kendiliğinden gitti.Tüp bebek tedavilerimde fsh 12 ve 13 idi.Tedaviden sonra fsh 8 e e2 ise 60 a düşmüş ve geçen ay kendiliğinden bir yumurtam 20 mm ulaşmış,rahim kalınlığı ise 12 ye yakıNDI.Sayın hocam bu ay fsh
folliküler faz 2.12
siklüsfaz 19.18
estradiol 639
Lh 4.50
Değerler bana bir kistin oluştuğu bilgisini verdiği için merkezinize gelmeyi erteledim.Doktorumu da arayamadım çünkü gel görüşelim diyecek ve kıramayıp onunla devam etmek zorunda kalacağım.Artık devam etmeyi düşünmüyorum çünkü kullanılan yüksek dozlu tedavinin yumurta kalitemi bozduğu kanısına vardım.Eşimin sperm testleri ve benim rahim filmimiz çok normal.
sizden öğrenmek istediğim şu cevaplarsanız çok sevinirim.İstanbul dışında yaşıyoruz.Merkezinize gelmeden önce yaptırmamız gereken testler varmı,biz çoğunu zaten yaptırmıştık ama döllenme olmaması ile ilgili bizden istenen hiç bir test olmadı.Genetik kromozom vs.testleri varmı yapılması gerekir mi bilmiyorum.Aydınlatırsanız sevinirim.Görüşmek dileğimle.saygılar...

merhaba tedavilerinizle ilgili bilgileri aldım. bence önümüzdeki ay geldiğinizde yumurtalıklarınızdaki durumun değerlendirmesini yapıp uygun ise tedavinize başlarız. ana problem yaşa bağlı yumurta sayı ve kalitesindeki sorun olunca genetik testler çok anlam taşımaz. amacımız zaman kaybetmeden sizin için yapabileceklerimizi konuşmaktır. böyle durumlarda beklenen gebelik oranları maalesef %5lerden fazla olamıyor. sizin bu konudaki düşünceleriniz bizim deneyimlerimiz ve önerilerimizle konuşmamız akılcı yollar bulmamamız gerekecektir. en kısa sürede görüşmek dileğiyle. sevgiler.

Yanıtınız için teşekkür ederim.Görüşmek dileğimle iyi çalışmalar

Back