- 6 Mart 2012
- 17.739
- 28.000
- 798
- 49
- Konu Sahibi AytenKomurcu
Merhabalar
Hep söylerim 10 - 15 sene önce yapılmış kaş kontürleri dövme boyasıyla ve o zaman kullanılan cihazların çok derinlere etki etmesinden dolayı, cildin derinliklerine yapılan kontürlerdir. Bu gibi çok eski kontürlerin ciltten atılması seans sayısı olarak en iyi ihtimalle, 4 veya 5 seansı gerektirir VE BU SEANS SAYILARI BELİRTİLİR. Silme işlemi sonrası çıkan yerin bir süre kırmızı olması doğaldır.Fakat ne yazık ki bazı kaş kontörü mağdurları sabırsız davranarak elimizde bir silgi varmış gibi hiç pembelik olmasın ve tek seansta çıksın istiyorlar.
Normal kalıcı makyaj pigmentleriyle yapılan kontürlerde, silme işlemleri, 1 - 3 seans arasında çıkar. Dövme boyası cilde tamamen karıştığı ve çok derin tabakaya verildiği için ilk seansla ancak derinin yüzeyine çekilir takibeden seanslarda olabildiğince ciltten kusturulur.
Tekrar tekrar söylüyorum dilimin döndüğü kadar anlatıyorum.Kaş kontörü gerek normal pigmentle yapılsın gerek dövme boyasıyla yapılsın silme işleminde derinin altına inildiği için bir süre kızarıklık olur. Bu şuna benzer kabuğu kopartılmış bir yaranın altı pembemsi bir görüntüdedir, zamanla iyileşir bu iyileşme süreci kişinin doku yapısından dolayı zaman olarak farklılıklar gösterebilir.
Silme işleminde anestezi uygulaması iki şekilde olur anestezik krem ile yada enjeksiyon ile. Enjeksiyon uygulamasında kaş ve göz bölgesinde geçici bir şişme olabilir bu gayet normaldir ki bu söylenir.
Burada bahsi geçen kaş kontürü magduru hanımın, kaşları 15 sene önce yapılmış tam bir dövme, ayrıca bize başvurmadan kısa bir süre önce, üzerine ten rengi pigment ile bir daha uygulama yapıldıktan sonra ayrıca 1 seansda q-switch lazer uygulaması yapılmış, bilinen tüm yöntemler uygulanmış ve hiçbir sonuç alınamamış ! Memnun kalmayınca bize başvurmuş, 1 seans micropunktur ile silinme yapılmış, sonucun hiç değişmediği söylenerek bırakılmış.
15 senelik bir dövme ve ayrıca üzerine çeşitli işlemler yapılmış bir dövmenin tek seansta çıkacağını, kimse iddia edemez ve kimsenin de böyle bir beklentisi olmamalıdır. Keşke biraz sabırlı olunsaydı. Bu konuşmalar, 3 seans yada 4 seans sonrasında yapılsaydı biraz haklılık payı olabilirdi diye düşünüyorum.
Sabredebilmek gerekir birşey söylemeden bir kanıya varmadan önce.Çünkü tıpkı estetik ameliyat olduktan sonra nasıl zamana ihtiyaç var ise sonucu görmek için bundada öyle.Ama sabırsızca davranıp gereksiz eleştirilerde bulunuyorlar..Buda haksızlık oluyor..Birde siz zaten sabırlı olmak gerektiğini söylüyorsunuz buna rağmen tek seansta sonucu görmek istiyorlar göremeyincede şöyle kötü böyle kötü diye yazıyorlar.Oysa bekleseler sonuç istedikleri gibi olacak..Birde genel olarak iyi olanı yazmayız kötü olanı yazarız.Buda haksızlık bana göre..
Ben yaptığınız kontürdende silmedende memnun kaldım.Henüz net sonucu için zamana ihtiyacım olsada.Ben bunun bilincindeyim ve zamanla daha iyi olacağını biliyorum.Bu noktadada gerektiği kadar artık kaç seans sürerse sürsün başladığınız işi bitireceğinizide biliyorum ve bunu sizde söylüyorsunuz...Ben size ilk seansıma 2-3 ay önce geldim ama birşeyler yazabilmek için bekledim çünkü sonucu görmeliydim.Ama şimdi gönül rahatlığı ile yazıyorum.Ellerinize emeğinize sağlık....