Valla artık çok geç, ayrıştık ayrışacağımız kadar. Ben bu kadar olduğunu bilmiyordum, okullarda İstiklal Marşı'mızı Andımızı söylemek bile işkence geliyormuş Kürt kökenli vatandaşlarımıza. Kürdistan forması yapmışlar, hatta bugün terör örgütünün adını yazıp yanına da bir adet kalp konduran birini gördüm Facebookta. Bu kadar çok Kürt kökenli bakanı, sanatçısı, iş adamı olan bir ülkede hala ezildiklerini düşünüyorlarsa, hala kendi ülkelerini kurmak istiyorlarsa diyecek sözüm yok. Hem her şeyi geçtim, kökene ineceksek ohooo en az 10 ülke çıkar bu ülkeden.
Aslında ayrışmak değil asıl önemli olan. Biz kardeşiz diyerek daha da bölmek amaç...
Türk Kürt kardeştir derken kime göre neye göre?
Abdullah Öcalan bile Kürt olduğunu savunurken annesinin Türk bir kadın olduğunu kayıtlardan görüyoruz.
O zaman neyin Türklüğü, Kürtlüğü veya diğer etnik kökeni?
Bu yazı bunun için yazılmış aslında...
Bugünün gazete manşetlerinden biri... Önce insanları etnik kimliklerini sürekli gözümüze sokarak ayrıştıran başbakan şimdi ise kendince bütünlüğümüzü göstermeye çalışıyor... Buna ne demeli? Habere göz atalım.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da inşa edilen Vialand Eğlence ve Alışveriş merkezinin açılışında konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Birbirimizi Allah için seveceğiz. Biz, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü, Abaza'sı... Çünkü biz yaradılanı yaratandan ötürü seven bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizde dinsel milliyetçilik olmayacak. Müslümanı, Hristiyanı, Musevisi, Sünnisi, Alevisi... Böyle bir ayrım olmayacak." dedi. Erdoğan, VIALAND Tema Parkı ve Eğlence Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, VIALAND'ın İstanbul'a, Türkiye'ye ve millete hayırlı olmasını temenni etti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?