• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrışmak/Ayrıştırılmak hakkında

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.323
298
İstanbul
TÜRK KÜRT KARDEŞTİR!' sloganı atanlar için:

Türk milleti deyince içinde yaşayan tüm unsurlarıyla bir kültür etrafında birleşmiş bir millet anlaşılır. O nedenle kültürel soykırım yaparak ne olduğumuzu unutturmaya çalışıyorlar. Her yerde kendimden örnek veriyorum: Annem Balkan göçmeni, Babam Çerkez, Kürtlerle evlenmişiz, Kırım'dan da Trablusgarp'tan da Araplardan da aile bireyleri var. Alevi de var Sünni de var. Nereye koyacaklar beni?! Herkes evlenmiş birbiriyle neye göre ayırıp sınıflandıracaklar bizi?

Biz Türküz! Hangi kökenden gelirsek gelelim, kendimize Türk diyoruz. Hangi ‘etnik federe’ birimin halkı yapacaklar bizi?! Bu düşünce şekli faşizmin ta kendisidir. Bir millete kazılan en büyük tuzaktır. Hep denenmiştir. Tüm bu ihanet çetelerinin önünde duracak olan milletin önüne Türklüğü koyanlar olacaktır! O nedenle 'TÜRK-KÜRT kardeştir!' ya da 'TÜRK- ÇERKEZ kardeştir!' sloganları yanlıştır, bölücüdür! TÜM ALT UNSURLARIYLA BU MİLLETİN BİR ADI VARDIR..

Bu ad TÜRK'tür.. O nedenle Atamız 'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!' demiştir!

Banu AVAR

Bugünün gazete manşetlerinden biri... Önce insanları etnik kimliklerini sürekli gözümüze sokarak ayrıştıran başbakan şimdi ise kendince bütünlüğümüzü göstermeye çalışıyor... Buna ne demeli? Habere göz atalım. :31:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da inşa edilen Vialand Eğlence ve Alışveriş merkezinin açılışında konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Birbirimizi Allah için seveceğiz. Biz, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü, Abaza'sı... Çünkü biz yaradılanı yaratandan ötürü seven bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizde dinsel milliyetçilik olmayacak. Müslümanı, Hristiyanı, Musevisi, Sünnisi, Alevisi... Böyle bir ayrım olmayacak." dedi. Erdoğan, VIALAND Tema Parkı ve Eğlence Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, VIALAND'ın İstanbul'a, Türkiye'ye ve millete hayırlı olmasını temenni etti.

Valla artık çok geç, ayrıştık ayrışacağımız kadar. Ben bu kadar olduğunu bilmiyordum, okullarda İstiklal Marşı'mızı Andımızı söylemek bile işkence geliyormuş Kürt kökenli vatandaşlarımıza. Kürdistan forması yapmışlar, hatta bugün terör örgütünün adını yazıp yanına da bir adet kalp konduran birini gördüm Facebookta. Bu kadar çok Kürt kökenli bakanı, sanatçısı, iş adamı olan bir ülkede hala ezildiklerini düşünüyorlarsa, hala kendi ülkelerini kurmak istiyorlarsa diyecek sözüm yok. Hem her şeyi geçtim, kökene ineceksek ohooo en az 10 ülke çıkar bu ülkeden.

Valla artık çok geç, ayrıştık ayrışacağımız kadar. Ben bu kadar olduğunu bilmiyordum, okullarda İstiklal Marşı'mızı Andımızı söylemek bile işkence geliyormuş Kürt kökenli vatandaşlarımıza. Kürdistan forması yapmışlar, hatta bugün terör örgütünün adını yazıp yanına da bir adet kalp konduran birini gördüm Facebookta. Bu kadar çok Kürt kökenli bakanı, sanatçısı, iş adamı olan bir ülkede hala ezildiklerini düşünüyorlarsa, hala kendi ülkelerini kurmak istiyorlarsa diyecek sözüm yok. Hem her şeyi geçtim, kökene ineceksek ohooo en az 10 ülke çıkar bu ülkeden.

Aslında ayrışmak değil asıl önemli olan. Biz kardeşiz diyerek daha da bölmek amaç...
Türk Kürt kardeştir derken kime göre neye göre?
Abdullah Öcalan bile Kürt olduğunu savunurken annesinin Türk bir kadın olduğunu kayıtlardan görüyoruz.
O zaman neyin Türklüğü, Kürtlüğü veya diğer etnik kökeni?
Bu yazı bunun için yazılmış aslında...

Aslında ayrışmak değil asıl önemli olan. Biz kardeşiz diyerek daha da bölmek amaç...
Türk Kürt kardeştir derken kime göre neye göre?
Abdullah Öcalan bile Kürt olduğunu savunurken annesinin Türk bir kadın olduğunu kayıtlardan görüyoruz.
O zaman neyin Türklüğü, Kürtlüğü veya diğer etnik kökeni?
Bu yazı bunun için yazılmış aslında...

Yok yazıya karşı görüşte değilim zaten, ama diyorum ki birilerinin ayrıştırması değil gerçekten ayrı olmak isteyenler de var. Görüyorum, duyuyorum. Bir insana zorla ben Türk'üm dedirtemezsiniz ki. Anlamı ne olursa olsun. Ama "Kürdistan" olayını aklım almıyor. Neticede ben de ülkenin durumundan memnun değilim. Hizmetse bana da hizmet gelmiyor, işsizlikse ben de işsizim. Herkes saraylarda yaşamıyor ki. Nedir ayrılmak istemekteki amaç? Onları da bir dinlemek isterdim doğrusu.

kürtlerin kendileriyle alakalı sorunları var bunları kendilerin çözmelere gerek mesela töre,3 kadınla evlilik,berdel, ve kız çocuklarını evlatlarından saymıyorlar sadece erkekleri
sayıyorlar tabi içlerinde böyle olmayanlar var ama azınlıkta

,

Bugünün gazete manşetlerinden biri... Önce insanları etnik kimliklerini sürekli gözümüze sokarak ayrıştıran başbakan şimdi ise kendince bütünlüğümüzü göstermeye çalışıyor... Buna ne demeli? Habere göz atalım. :31:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da inşa edilen Vialand Eğlence ve Alışveriş merkezinin açılışında konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Birbirimizi Allah için seveceğiz. Biz, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü, Abaza'sı... Çünkü biz yaradılanı yaratandan ötürü seven bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizde dinsel milliyetçilik olmayacak. Müslümanı, Hristiyanı, Musevisi, Sünnisi, Alevisi... Böyle bir ayrım olmayacak." dedi. Erdoğan, VIALAND Tema Parkı ve Eğlence Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, VIALAND'ın İstanbul'a, Türkiye'ye ve millete hayırlı olmasını temenni etti.

başbakanın söylediğiyle yaptığı çok farklı zaten, adamın içinden adamdan habersiz bi başbakan daha yaşıyor gibi adeta. bugün çıkar ben bop eşbaşkanıyım, görevlerim var der. yarın çıkar ben öyle bişey demedim, bunu kim diyorsa şerefsizdir der. dedi yani.

şimdi yukardaki yazıda ne kadar birleştirici bir konuşma yapmış, ne güzel ama kazın ayağı öyle değil işte. iktidara geldiklerinden beri ailevileri dışladılar, hatta kendi atadıkları kamu personeli alevinin elinden yemek yenmez dedi. ben ailevi falan da değilim. ama sonuçta onları ayrıştırdıkları ayan beyan görünen bir gerçek.

kürtleri ayrıştırdılar, daha da ayrıştıracaklarının temiantlarını da verdiler, yeni anasayayla ve güneydoğuyu eyalet yapacaklarını açıklayarak falan.

çerkezleri, lazları, gürcüleri yumuşak yumuşak kaşıyorlar. lazları selma koçiva denen kadın üzerinden ayrıştırıyorlar. gürcüleri gürcistan üzerinden.

sadece din ve etnik kimliğe göre de değil. laik-laik olmayanlar, alkol alan-almayanlar, başı kapalı-açık.

kavramların içini boşalttılar, değiştirdiler. milliyetciler faşist oldu, pkklılar hümanist oldu, askerler terörist oldu.

olan bu memlekete oldu.

'' ne yahudiliğimiz ne ermeniliğimiz ne de afedersiniz (!) rumluğumuz kaldı ''

'' biliyorsunuz sayın kılıçdaroğlu alevi '' ( mitingde söylerken bir yandan da yükselen yuhh sesleri alevilerin yuhalanması )

'' kökleri zerdüştlük olanlar ne anlarlar '' ( bdp ile başörtüsü tartışmaları )

Back