ayrıntılı ultrasonda gebelik haftasıyla bebeğinin gelişimi arasında 2 hafta geri olan

filizerdem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2008
190
1
96
Ankara
merhaba 25 haftalık gebeyim ayrıntılı ultrasonda bebeğin femur kemikleri yani bacakları 2 hafta geri 23 haftalık hamile olduğumu gösteriyor böyle bi durum yaşayan oldumu sonucu ne oldu peki? lütfen cevap.......:teselli:

canım inşlh seninki benimki gibi deildir ama benim bebeimdede gelişme geriliği diyolardı seni telaşlandırmak istemem belki durum farklıdır ama sekiz aylıkken karnımda öldü malesef hareketlerini takip etmelisin benimki son zamanlarda çok az hareket ediyordu günde mesele iki kere bende hareket ediyor diyordum ama daha çok etmeliymiş onkere falan buna dikkat et hareket çok etmesi ii yani belkide iki hafta geride olması normaldir geç döllenme olmuştur inşlh salıkla kucana:Saruboceq: alırsın canım

canım biz ayrıntılı ultrasona hiç girmedik .drum gerek görmedi,bu konu hakkında da bir bilgim yok,umarım bir sorun oluşturmaz güzelim,dr.un en iyi açıklamayı yapar sana,bence dr.unla tekrar konuş
,sonuçlarının neler olabileceğini,nelere dikkat etmen gerektiğini sor bakalım

doktorum şimdilik bi problem olmadığını 2 haftalık geriliğin sözkonusu olduğunu çoktea önemli olmadığını eğer öbür ay ayrıntılı ultrasonda bu 2 haftalık süre artarsa o zaman gelişme geriliği sözkonusu dedi her bebeğin aynı doğmadığını boy kilo falan işte . öyle açıkladı bana bilmiyorum ya bende stres yapıyorum bunu. çok teşekkür ederim.

içinizi ferah tutun benim bebğimde bir hafta geriye düşmüştü..

şimdi bebeğim beşbuçuk aylık gayet sağlıklı ve doğduğunda dr bile şaşırmıştı ne iri bebek diye:)

peki seninki kaçıncı aydaydın ve ne kadar gerilik olduğunu öğrendin hangi hastaneye gidiodun ve doktoorun kimdi(özele falan gidiormuydun) biraz bilgilendirirsen çok sevinirim.aslında 11 güne kadar normalmiş ama lüttfen cvp yaz olur mu

Bence korkmanı gerektirecek bir durum yok. ıçini rahat tut iyi düşün iyiyi yaşa. Benim kuzucum da ayrıntılı ultrasona girdiğimizde 22 haftalıktı 21 hafta ile uyumlu çıktı o oluyor. Şimdi haftası ile uyumlu. Beslenmene dikkat et.

Bence korkmanı gerektirecek bir durum yok. İçini rahat tut iyi düşün iyiyi yaşa. Benim kuzucum da ayrıntılı ultrasona girdiğimizde 22 haftalıktı 21 hafta ile uyumlu çıktı o oluyor. Şimdi haftası ile uyumlu. Beslenmene dikkat et.

canım benimde sata göre 1 hafta geriden geliyor ama her ultrasonda bazen 1 hafta bazende 3-4 gün geri geldiği gözüküyor geç döllenme yada geç yumurtalamadan olabilceğini söyledi 3 dr a birden sordum en son girdiğim radyoloji uzmanının ölçümüne göre 10+3 çıktık sat a göre 11 hafta çıkması gerekirken ama onun bana dediği herşey normal pipiriklenme :Saruboceq: hep dua et Allaha o herşeyin hayırlısını veriri ve inana sürekli dua okuyorum ve bu banada kuzuma da iyi geliyor.
Rabbim hepimişzin bebeklerini sağlıkla kucaklamayı nasip eder inşallah :Saruboceq:

benim oğluşum hiç haftasıyla uyumlu olmadı..ilk zamanlar bir hafta önde giderken son haftalar bir hafta bazen on gün geriden geldi..benim doktorun bunların normal olduğunu söylemişti.hiç üstünde durmadı iki hafta bili normal demişti. hiç de dert etmedim doğrusu.37 haftalık doğdu.35 haftayla uyumluydu doğduğunda da.küveze bile gerek kalmadı çok şükür.şimdi ise maşallah kapattı arayı gelişimi önde bile gidiyor..hiç dert edipde bebişinin de canını sıkma.hamişliğin keyfini çıkar.süt ürünlerini ihmal

Şöyle bir şey okumuştum ben, bir bebeğin normal aralıkta olması demek, gebelik haftanın 10'da biri kadar ileri ya da geri sınırları içerisinde olması demek. Yani şimdi sen 23. haftadasın ya, 2.3 hafta geri ya da ileri olması problem değil, bebek halen normal sınırlar içerisinde. ınşallah 30. haftaya geldiğinde bu aralık 3 hafta ileri ya da geriye kadar uzayacak. Bir de rahim içi gelişme geriliği denilebilmesi için sadece femurların değil, kafa çevresi, göbek çevresinin de geride kalması gerekiyor.

Daha önce 2'li, 3'lü testlerde sorun olmadığını söylemiştin, o nedenle muhtemelen senin bebeğinin femur kısalığı biraz kısa boylu olacağını gösteriyor sadece. Ama tabii boşverme, beslenmene dikkat et, eğer doktorun da onaylarsa balık yağı vb. gibi destekler alabilirsin, sütü, yoğurdu artırabilirsin.

Bunlar yüreğine su serper umarım.

Ya bilmiorum işte takmayım diyorum ama insan takıo işte ne olacak diye. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

benimde ayırıntılıda 1 hafta geri çıktı şuanda 24+6 ama 23+4 24+4 ken ultrasyonda kilosu 600 gr çıktı canım çok sıkın bu konuda ayrıntılı ulrasyona girene kadar normaldi haftasına uyumluydu önerisi olan varmı bu konuda haftasını yakalaması için bebişlerin

benim bebişte bir kez haftasıyla uyumluydu.3buçuk aylıktı o zaman cuma günü doğumum var ama hala 1 buçuk hafta kadar geride2800 gr ben elimden geleni yaptım inş.bi sorun çıkmaz beslanmeylede düzelmedi benimki doktorum plasentada bi sorun olduğunu düşünüyor inş. sende beslanma ile bu arayı kapatırsın su içmeye çok dikkat tmek lazım.benim suyumda azdı son aya kadar ama şu an iyiymiş.kolay gelsin

Biz de bugun doktora gittik. Bizde zaten tek arter durumu oldugu icin gelisme geriligi riski vardi ve gerceklestigini de ogrenmis olduk. 28 hafta 4 gun itibariyle bas cevresi normal, femur uzunlugu 2 hafta ileri, karin cevresi 2 hafta 4 gun geri cikti. 4 hafta once 1 hafta 6 gun geriydi. Bir ayda nerdeyse 1 hafta daha geri gitmis yani karin cevresi. Sukur ki bebekte hala daha bunun disinda bir sorun gorulmedi. Doktor her hafta NST'ye girmem gerektigini 2 hafta sonra da yeniden ultrasonlu kontrole gelmem gerektigini soyledi. Hergun evde bebegin hareketlerini bir defa saymam gerekiyormus.

Sende onceki kontrollerde de mi 2 hafta geri cikiyordu? Eger oyleyse bir problem yoktur, onemli olan ayni hizda gitmesi. zaten 2 haftaya kadar da tolere edilebiliyor benim bildigim, 2 haftanin uzerinde sorun olabiliyor. Bu arada, femur disindaki olcumler nasil?

baş çevresi için bişey söylemedi ama bacak boyu ve karın çevresinin geri olduğunu söyledi gelişim geriliğinden şüpheleniyor sürekli hareketlerine dikkat et diyor cumaya gelicek bebiş inş.görücez ne olduğunu.doğumdan sonraki risklerde var korkuyorum ama allaha emanet yavrum

bugun bende ayrintili ultrasona girdim,gebelik haftasi disinda hersey yolunda.SATa gore 21+5 olmam gerekiyor ama bebegim 20+1 haftalik gozukuyor,ayrica 347 gram.Bana kucuk geldi ama doktor hersey normal dedi,hafta geriligi icin de gec dollenmedir dedi,ustunde bile durmadi.Can sikici olabiliyor yine de ,insallah acigi en kisa zamanda kapatiriz.

arkadaşlar benimde 8 haftalık olması gerekirken 6 haftalık gözüküyo((((((( moralim çok bozuk acaba sağlıksız bir gebelikmi lütfen cevap

17 haftalık hamileyim dr.um benimde bebeğiminde sağlığının gayet iyi olduğunu söyledi hatta 2'li tarama testi iyi çıktığı için 3'lü yaptırmayacağını da söyledi ama prof.dr. recep has'a göndermek istiyor test sonuçlarına bir de o baksın diyor araştırdım ayrıntını ultrasounda (Sanırım doppler deniyor) bakıyormuş, bunu yaptırmak şart mı aranızda yaptırmayan var mı?

.......
merhaba pengush. bugün doktordaydım ve bebeğimin femur uzunluğunun normal olmadığını ve 2 hafta geri olduğunu öğrendim. biraz internette gezindim ve pek de bişey bulduğum söylenemez. benim de bebeğim tek arterli bu nedenle sağlığı konusunda korkularım var. yazdığınız şeyleri okudum ama baya önce yazmışsınız. sizin bebişiniz de tek arter ve femur kemiğinin kısalığından bahsedilmiş. şimdiye kadar doğum yapmış olmanız gerekiyor. umudum bebişinizin çok sağlıklı bir şekilde doğmuş ve şu an için bütün kaygılarınızın bitmiş olması. Allah herkesin bebişine sağlık versin. umarım bu mesajı okuma şansınız olur. eğer okursanız cevap bekliyorum. bebeğiniz sağlığı nasıl? tek arter olmasından dolayı karşılaştığınız bir sıkıntı var mı? iletişim kurmak isterim. inşllh görüşmek üzere:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…