• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılık kaygısı mı bu?

siyahibiri

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2020
395
22
18
Merhaba 8 aylık bebeğim her şeyi benle yapmak istiyor devamlı yanında oturayım yada o benim kucağımda olsun ne yapacaksak beraber yapalım istiyor doğduğu ilk 2-3 ay göğsümden ayrılmadı ağladı durdu şimdi de böyle napacağım gücüm kalmadı artık..

Daha çok küçük bebeğiniz tabiki de sizi isteyecek herşeyi beraber paylaşmak isteyecek..benim kızım 3 yaşına kadar göğsümde uyuyor du ve emiyordu..8 aylık minicik bir yavru tabiki de annesini isteyecek ..bu çok dogal

Yalnız değilsiniz çok normal be biraz daha bu böyle devam eder bence güzel bir durum ama bazen zorlayıcı oluyor ev işleri bitmiyor doğru düzgün.

Merhaba 8 aylık bebeğim her şeyi benle yapmak istiyor devamlı yanında oturayım yada o benim kucağımda olsun ne yapacaksak beraber yapalım istiyor doğduğu ilk 2-3 ay göğsümden ayrılmadı ağladı durdu şimdi de böyle napacağım gücüm kalmadı artık..
Evet ayrılık kaygısı. 6. Ayda başlıyor diye hatırlıyorum. Doktorumuz 3. Ayda odamızı ayirmamizi yoksa ayrılık kaygısı yüzünden geceleri çok sık uyanacagini söyledi ben yapamadım doktor haklı çıktı insallah siz yapabilmissinizdir. Ve bu durum çok ilgili annelerde oluyor. Ben sabah uyandığından gece yatana kadar hiçbir şey yapmaz bebeğimle ilgilenirdim tabi o zamanlar küçüktü talep yoktu şu an 11 aylık hâlâ benden aynı şeyi bekliyor. Bir ortamda kimsenin benimle konuşmasına izin vermiyor tüm ilgiyi kendi istiyor. Yeni kuşak fazla ilgiyle büyüyünce böyle oluyor 😕

Evet ayrılık kaygısı. 6. Ayda başlıyor diye hatırlıyorum. Doktorumuz 3. Ayda odamızı ayirmamizi yoksa ayrılık kaygısı yüzünden geceleri çok sık uyanacagini söyledi ben yapamadım doktor haklı çıktı insallah siz yapabilmissinizdir. Ve bu durum çok ilgili annelerde oluyor. Ben sabah uyandığından gece yatana kadar hiçbir şey yapmaz bebeğimle ilgilenirdim tabi o zamanlar küçüktü talep yoktu şu an 11 aylık hâlâ benden aynı şeyi bekliyor. Bir ortamda kimsenin benimle konuşmasına izin vermiyor tüm ilgiyi kendi istiyor. Yeni kuşak fazla ilgiyle büyüyünce böyle oluyor 😕
Bir doktorun böyle bir tavsiye vermesine inanamıyorum gerçekten. Ülkemizde pedagoji bilgisi resmen yerlerde.
Bebeğin güvenli bağlanması için ihtiyaçlarının zamanında ve yeterince karşılanması ve bakımverenle 1,5 yaşına kadar mümkünse aynı yatakta mümkün değilse yatağa bitişik bir şekilde beşikte -bunun kriteri çocuğunun elini uzattığında ya da yanına gitmek istediğinde annesine ulaşabilmesidir- yatmak zorundadır. Aksi takdirde bebeğin yaşamla olan bağlantısı anne üzerinden zarar görür bu ne demek biliyor musunuz ömür boyu içinde yaşayacağı dünyaya ait temel güven duygusunun zarar görmesidir, bunun maddi bir karşılığı yoktur. Evliliğinden okul başarısına kendine yetebilmekten depresyon gibi ruhsal yatkınlıklara kadar yaşama dair her şeyi etkiler. Evet siz ilk etapta odaları ayırdığınızda veya desteksiz yatmaya alıştırdığınızda 8. Günü bu rutine uyum sağlamış size bağımlı olmamış gibi görürsünüz. Birçok anne iyi bir şey yaptığını düşünerek vicdanını susturur. Ama çocuğun o aylarda hatta 4 yaşına kadar anneyi aramaması, annenin yokluğuna tepki vermemesi çok ağır bir duygusal darbenin göstergesidir. Pedagojik olarak kaçınan bağlantı kurmasının adıdır. Çocuk anneden ümidi kesmeyi öğrenmiştir bağımlı olmamayı değil…

İlk 3 yıl anne ve çocuk arasında güvenli bağlanma oluşması için çok önemli. Bebeğiniz daha 8 aylık , her şeyi sizinle yapmak istemesi normal

Back