Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar bebeğime oda takımı almayı düşünüyorum ama korkuyorum gece bu ara sürekli yanımda ayrı odaya koydugumda gece düşer mi diye sizler nasıl geçiş yaptınız ayrı odaya halen gece beni emior sürekli erken mi acaba 11 aylık kızım
canım benimki 18 aylık odası olduğu halde ayıramıyorum kalkar düşer diye sanki onu ayırmışım odadan atmışım gibi geliyor yanımızda salıncağı var onda uyuyor zaten denemelere başlıyolar 15 aydan sonra tırmanma falan 11 kattayım sanırım 3 4 yaşına kadar ayıramıycam çok düşündüğüm bir konu benimde allah korusu kalkar koltuklara tırmanır ben uyurken bazen kalkıyor bulunduğumuz odanın kapısını bile kapatıyorum çokmu pipirikliyim:95::95:
kızımı 7 aylıkke kendi yatağında yatırmaya başladım.şuan 15 aylık kendi odasında uykusu geldiğinde yatağında uyumayı öğrendi.bence sizde bir an önce odasına alıştırın zaman ilerledikçe sizinle uyumaya alışabilir ve ileride yatağında yatırmak zor oabilir.merak etmeyin bebek yatakları çok korunaklıdır.siz yanında yokken yatağında sarkıp tırmanıp düşemez zaten 11 aylıkmış bu ayda daha tırmanma nedir bilmez ki.boyuda henüz çok uzun olmadığı için sarkma ihtimaide yok.bende kızımı ilkkez tek başına yatağında yatırdığımda huzursuz olmuştum ama anladım ki benim huzursuzluğum bebeğimle aynı ortamda uyumaya alışmış olmamdan kaynaklanıyormuş.kızımı 12 ay emzirdim geceleri yatak odamızın ve kızımın odasının kapısını açık bırakıyordum ki halen bırakıyorum ağladığında kalkıp emzirip yerine koyuyordum.şuan uykuyla ilgili hiç bir sorunumuz yok çok şükür kendi başına uykuya dalmayı öğrendi bu süreçte.sizde güzel içinize sinen korunaklı bir yatak alıp bebeğinizi ayrı yatırmaya alıştırın derim.
Ben 2 aylık oldugunda oğlumla odamı ayırdım..hemen yan odaydı zaten..En ufacık sesini bile duyabiliyordum..Birde her ihtimale karşı kamera koymustum..Oğlumda bende çok rahat ettik..Şimdi anca hasta oldugunda yanımda yatmak istiyor ,onun dısında beraber asla yatmıyoruz..
odasında rahat bir koltugu vardı,gece emeceği vakit orda emzirip ,yatırıyordum..
Sonrası oda ayırmak tam bir işkence oluyor..Beebek alışıyor ve anne ayıramıyor vs.. gibi..
En sağlıklısı 4-5 aylıkken ayırmak..
Benim erken ayırmamın bir sebebide sallanan beşiği geceleri en ufak bir hareketnde sallanıyordu ve oğlumun uyukusunu kaçırıyordu..Odayı ayırınca deliksiz uyukulara başladı..
ben 3 aylık kızımın odasını ayırdım. ilk gün çok tedirgindim aslında sabaha kadar uyumadım diyebilirim. kameralı telsizimiz var sabaha kadar ordan izledim.ayırmaya mecburdum kızımın uykusu çok hafif en ufak seste uyanıyor çünkü. böyle çok iyi oldu. hem sonradan ayırmasıda zor oluyormuş...çok büyümeden ayırmak en iisi bence..
bende oğlumu 7 aylıkken ayırdım şu an 11 aylık ayırdığımdan beri oda rahat bizde çünkü beşiğine sığamıyordu ve gece çok uyanıyordu şimdi yatağında rahat rahat uyuyor. gece zırt pırt emmeye kalkan çocuk imdi 2 kere anca kalkıyor ikimizde uykumuzu aldığımız için sabahları çok keyifli oluyoruz. Eltimin 2,5 yaşında oğlu var ama hala beraber yatıyorlar çünkü gece yerine yatırsalarda ağlayarak kalkıp onların yatağına gidiyormuş hiç rahat değiller ve çok pişman yanına aldığı için sadece kendini değil eşinide düşünmelisin. Sabahın köründe kalkıp işe gidiyorlar gece rahat uyumak onlarında hakkı :)))
Benim oğlum 5.aya girdi.
Tereddüt ediyorum ayırıp ayırmama konusunda ben de.
Uyuyamam aklım onda kalır sanırım.
Yatak odamın yanındaki değil onun yanındaki oda çocuk odası. Girişimiz de uzun hol şeklinde değil dikdörtgen biçimde ordan gözünüzün önüne getirin kızlar.Szice erken mi uyanırsa duymam mı bilemiyorum.
hep ayri yatakta yatti ama ayni odada uyuduk odasi evin kuzey tarafinda kaldigi icin. ev degistirdimizden beri - 1.5 yasindan beri- ayri odalardayiz. bir kez kendini yataktan atma olayimiz oldugu icin yatagin etrafina yastik takviyesi yapiyorum. oda kapilarimiz da acik. sabah olunca uyandiriyor bizi..
kendi odasında beşiğinde yatıyor odasında bir de çekyat var o gün kü durumuza göre orda yatıyoruz.sütüm bol olduğu için babası biberonla doyuruyo.yatak konusunda hiç sıkıntı çekmedim.
18 aylıkken kendi odasında yatmaya başladı oğlum.. oda takımı vardı zaten..karyolası büyüktü ve yüksek parmaklıkları vardı.o yüzden düşme gibi risk olmadı..ayağa kalkıyordu yatakta ve yatak parmaklığı göğüs hizasını biraz aşıyordu.. içim çok rahattı benim(yan odamızda yatıyordu zaten, en ufak sesini bile duyuyordum ,ağlamasına fırsat vermiyordum yani). şimdi büyüdü ve karyolanın başındaki komidinlerini çıkartıp yatağın iki yanına yerleştirdim,parmaklıklarıda çıkarınca genç odası oldu(tek kişilik 1.90lık yatak yani şuanki haliyle).. bu tarz bir karyolayı tavsiye ederim, ileriye dönük düşünülürse de çok kullanışlı.. bu kuzucuklar hep öyle minik kalmıyor kolay gelsin canım sana
bizde de benzer bir yatak var ve bizim cadi ayagiyla kendini kaldirip vucudunu bariyerlerden yuvarlayarak yere dusurmeyi 'basarmisti' bir keresinde..o gunden sonra - cok aglamisti - bir daha atmadi kendini, ama o gun bu gundur yastiklari mutlaka dosuyorum yatagin dibine..biz de aldik, ve kullaniyoruz ama, yerden cok yuksek yataklari tavsiye etmiyorum o yuzden.
oğlum 6 aylıkken işe başladım ve odasını ayırdım şükür bir sorun yaşamadık , zaten benm de uykum çok hafiftir, gık dese kalkar bakarım, yatak olarak da büyüdüğünde 1.80 olan bebek odasından aldım , oldukça da güvenli internette var 'juno bebek odası' olarak geçiyor. geç kalamdan ayır odasını derim bebeğin 11 aylık olmuş çünkü.
kızlar bebeğime oda takımı almayı düşünüyorum ama korkuyorum gece bu ara sürekli yanımda ayrı odaya koydugumda gece düşer mi diye sizler nasıl geçiş yaptınız ayrı odaya halen gece beni emior sürekli erken mi acaba 11 aylık kızım
vallahi vicdanın rahat edecekse ayır ama sanmam aklın onda kalacaktır ve çok erken canım daha anne kuzusu senden mahrum etme bence onu.ve her anını onunla paylaş derimmm