• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynı şeyleri dinlemekten sıkılmak..!

nazlxix1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2008
361
1
96
33
İstanbul
Merhabalar;
20 yaşındayım öğrenciyim
insanların benim yanımdayken birisi hakkında dedikodu yapıp onun hakkında ileri geri konuşup sonra o kişi yanımıza geldiğinde ona güleryüzlü davranmaları beni çok üzüyor ve geriyor. bi daha o kişiye güvenmek gelmiyor içimden ve samimi olamıyorum. ya aynısını bana da yapıyorsa diyorum.bu yüzden artık çoğu kişiyle dertlerimi paylaşamaz hale geldim.zaten eskiden de dertlerimi insanlara anlatıp onları sıkmayı yada onlarıda üzmek istemediğim için fazla anlatmazdım birkaç kişi dıışında..

ama yakınımda bazı insanlar var sürekli birrşeylerden şikayetçi o öyle yaptı bu böyle yaptı şöyle oldu falan filan artık hep aynı şeyleri tekrar tekrar dinlemekten okadar çok sıkılıyorumki bunu yapan kişi çok yakınım söylüyorum bazen dayanmayıp sıkıldım artık hep bişeylerden şikayetçisin diyorum. ben mi fazla abartıyorum bilmiyorum ama çok konuşan ve sürekli aynı şeyleri söyleyen insanlar beni çok rahatsız ediyor

ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz ?

mutlu huzurlu olmadigin yerden uzaklasicagin canim.etrafinda cook arkadasin olucagina az olsun ama gercekten senin mutlu olup keyifli vakit geciricegin arkadaslarin olsun.Maalesef öyle insanlar var baskalarini elestirdiklerinin ceyregini kendilerindede uygulasalar zaten yapmazlar.ego tatmini iste.Etrafindaki insanlar özelikle arkadasin olucak kisiler sana bisiler katmasi bence önemli..

Merhabalar;
20 yaşındayım öğrenciyim
insanların benim yanımdayken birisi hakkında dedikodu yapıp onun hakkında ileri geri konuşup sonra o kişi yanımıza geldiğinde ona güleryüzlü davranmaları beni çok üzüyor ve geriyor. bi daha o kişiye güvenmek gelmiyor içimden ve samimi olamıyorum. ya aynısını bana da yapıyorsa diyorum.bu yüzden artık çoğu kişiyle dertlerimi paylaşamaz hale geldim.zaten eskiden de dertlerimi insanlara anlatıp onları sıkmayı yada onlarıda üzmek istemediğim için fazla anlatmazdım birkaç kişi dıışında..

ama yakınımda bazı insanlar var sürekli birrşeylerden şikayetçi o öyle yaptı bu böyle yaptı şöyle oldu falan filan artık hep aynı şeyleri tekrar tekrar dinlemekten okadar çok sıkılıyorumki bunu yapan kişi çok yakınım söylüyorum bazen dayanmayıp sıkıldım artık hep bişeylerden şikayetçisin diyorum. ben mi fazla abartıyorum bilmiyorum ama çok konuşan ve sürekli aynı şeyleri söyleyen insanlar beni çok rahatsız ediyor

ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz ?

Merhaba Nazlı, hayatımızdaki sosyalliğin aşamaları vardır. Özel alanımız, dostlarımız, arkadaşlarımız ve tanıdıklarımız. Özel alanımız eşimiz, çocuklarımız, anne-babamız, kardeşimizden oluşur, eğer o özel alana girmeyi hak ediyorlarsa; dostlarımız, uzun yıllardır tanıdığımız, arkadaşlık ilişkimizin muhtelif badireler atladığı, hayatımızda gerçekten güvenebileceğimiz, çok özel alanları paylaştığımız, çok şanslıysak tüm hayat boyu bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdadırlar; arkadaşlarımız, badireler atlamadığımız, daha yüzeysel konuları konuştuğumuz, kendimizden fedakarlıkta bulunmadığımız ilişkilerdir; tanıdıklar ise en dış çemberde yer alır ve neredeyse sadece selamlaşıp, hal hatır sorduklarımızdan oluşur.

İşte bu aşamaları birbirine karıştırdığımızda, bira alanın beklentisini diğer alana yükleyince, sizin yaşadığınız gibi hayal kırıklığı kaçınılmaz olur. Yaşamınızdaki insanları bu sosyallik aşamalarına göre sınıflandırarak davranışlarınızı ve beklentilerinizi belirleyin. Bu yaşadığınız sıkıntıları yaşamazsınız.

Back