AYNI EVİN İÇİNDE KEDİ VE KUŞ SORUNU

booksmoney

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2018
1.016
1.289
3 yıldır baktığım bir kedim var. Evlendiğimiz zamanda eşime kedimi alacağımı söyledim ve kabul etmişti gönülsüz de olsa. Fakat şimdi kuş almak istediğini söylüyor. Diyorum ki ikisi aynı yerde olmaz ama yok diyor oturma odasında durur. Daha önce bir haftalığına eltimin kuşuna baktım tatildeydiler. Çok pisletiyorlar etrafı saldığın zaman ayrıca sürekli kafeste olması ona da haksızlık olur.

Aniden misafirim gelir diye oturma odam her zaman temiz durur ama böyle bir durumda temiz olmayacak gibi duruyor. Önceki haftalarda tartışmalarımız olmuştu beni huzursuz etmek için kuş almak istediğini düşünüyorum şuan...
Son zamanlarda her konumuz bir tartışma asla normal bir şekilde konuşup anlaşamıyoruz ki kedim çok düşkün kuşlara bir haftalığına baktığımda bile hayvanla köşe kapmaca oynadılar resmen asla peşinden ayrılmadı (oyun amaçlı değil bu arada) heyecanlanıyor gördüğü zaman. Tüm bunları bilmesine rağmen inatla istiyor ve benden habersiz alır eve getirir diye çok korkuyorum.

Alışınca seversin belki kuşlar biraz gürültücü ama tatlı oluyorlar hele konuşunca.
Kediyle zor olur tâbi biraz denersiniz Zor olursa sahiplendirirsiniz.bazen denemek te İyi oluyor eşiniz kendi görür yaşar

3 yıldır baktığım bir kedim var. Evlendiğimiz zamanda eşime kedimi alacağımı söyledim ve kabul etmişti gönülsüz de olsa. Fakat şimdi kuş almak istediğini söylüyor. Diyorum ki ikisi aynı yerde olmaz ama yok diyor oturma odasında durur. Daha önce bir haftalığına eltimin kuşuna baktım tatildeydiler. Çok pisletiyorlar etrafı saldığın zaman ayrıca sürekli kafeste olması ona da haksızlık olur.

Aniden misafirim gelir diye oturma odam her zaman temiz durur ama böyle bir durumda temiz olmayacak gibi duruyor. Önceki haftalarda tartışmalarımız olmuştu beni huzursuz etmek için kuş almak istediğini düşünüyorum şuan...
Son zamanlarda her konumuz bir tartışma asla normal bir şekilde konuşup anlaşamıyoruz ki kedim çok düşkün kuşlara bir haftalığına baktığımda bile hayvanla köşe kapmaca oynadılar resmen asla peşinden ayrılmadı (oyun amaçlı değil bu arada) heyecanlanıyor gördüğü zaman. Tüm bunları bilmesine rağmen inatla istiyor ve benden habersiz alır eve getirir diye çok korkuyorum.

Avla avcının aynı ortamda huzurla yaşamasının mümkün olmadığını açıkça konuşun eşinizle.

Kedi doğası gereği kuşu avlamak isteyecektir eninde sonunda.

Kuş alma konusu kavga etmek için bir bahaneyse , esas sorunun ne olduğunu sorgulayın.

Sizin kedi sahibi olma hakkınız varsa onunda kuş sahibi olma hakkı var

bence tartışmaya gerek yok belli ki hayvan seviyorsun alınca kuşu da seversin, bir tık yorar temizlik ama olsun eşinle de temizliği ortaklaşa yaparsanız sorun kalmaz

annemle babam evliyken evde 5 6 tane kedi, 10a yakın kuş vardı. 5 kedi hiçbir sorun yapmadı ama 1 tanesi fena avcıydı. en sonunda kuşların birinin kafesini düşürüp yemişti kuşu. tüylerini bulmuştuk çok üzgünüz hala.... kedinin karakterine ve doğasına bağlı. ama siz daha önce tecrübe etmişsiniz kuşun peşinden ayrılmıyormuş. bence eşinize bunu anlatın baktınız olmuyor kabul edin sonuçlarına katlansın ki umarım bizim gibi kötü sonuçlanmaz....

Kedi yavruyken alıştırmış olsanız belki sorun olmaz ama yetişkin bir kedi de kuşu görünce affetmez gibi geliyor. Biz kedimizi 2 aylıkken almıştık eve, kuş ondan da önce geldi. Kedimiz az büyüyünce niyeti bozar gibi oldu birkaç kez ama cesaret edemedi. Kuş için yerinizde olsam ben de tedirgin olurdum.

Kedim yok ama kuşum var.
Çok tatlı oluyorlar.Benimki konuşuyor ve sanki uçamıyormuş gibi sürekli yerde yürüyüp bize yaklaşıyor.Bebeğimle ve sürekli onun oyuncaklarıyla oynuyor.Sürekli kuş bakardım ama ilk kez böyle denk geldim.
Kediyle nasıl olurlar bilmiyorum.Ama komşumun kedisi bize geldiğinde beraber tatlı gözüküyorlardı.

Sizin kedi sahibi olma hakkınız varsa onunda kuş sahibi olma hakkı var
Kedim evlenmeden önce benimleydi zaten daha o hayatımda yokken ne yapacaktım kediyi? Sokağa mı atsaydım? İkisi bir arada olmayacak şeyler. Ayrıca kedinin temizliğiyle ilgileniyorum ben eşimin kuşla ilgileneceğini düşünmüyorum maalesef.

Pisliğini filan geçtim insan sevince gözü görmüyor ama kediyle aynı ev zor her ne kadar farklı oda da bile olsalar illaki boş bi anınız olabilir kuşa yazık olur
Evet bende bundan korkuyorum kedimi kısıtlamak istemiyorum zaten akşama kadar yalnız akşamları evin her yerinde gezmek istiyor

Kedim evlenmeden önce benimleydi zaten daha o hayatımda yokken ne yapacaktım kediyi? Sokağa mı atsaydım? İkisi bir arada olmayacak şeyler. Ayrıca kedinin temizliğiyle ilgileniyorum ben eşimin kuşla ilgileneceğini düşünmüyorum maalesef.
Sokağa atın mı demişim?:işsiz: bencil olmayın orta yol bulun diyorum

Kedinizin cinsi nedir ? Tekir mi ? Kuş aslında kediye gore daha temiz. Haftalik kafesinin altini temizlerseniz (kağıt koyup o kagidi yenisiyle degistirme) bir pisliği olmuyor etrafina da yariya kadar tulleri oluyor zaten. Kuş ta bir sure sonra cok bagliyor kendine. Kus besliyorum. Ama cins kediler cok avcı olmuyor british scootish falan tembeller biraz onlar avcılığı da cok bilmiyor. Ama tekir ise saldiginiz anda bir gun köşede kusunuzun tüylerini bulmaniz yuksek ihtimal

Kedinizin cinsi nedir ? Tekir mi ? Kuş aslında kediye gore daha temiz. Haftalik kafesinin altini temizlerseniz (kağıt koyup o kagidi yenisiyle degistirme) bir pisliği olmuyor etrafina da yariya kadar tulleri oluyor zaten. Kuş ta bir sure sonra cok bagliyor kendine. Kus besliyorum. Ama cins kediler cok avcı olmuyor british scootish falan tembeller biraz onlar avcılığı da cok bilmiyor. Ama tekir ise saldiginiz anda bir gun köşede kusunuzun tüylerini bulmaniz yuksek ihtimal
Cins kedi değil tekir smokin ve evet aynen öyle rahat bırakmaz biliyorum...

Cins kedi değil tekir smokin ve evet aynen öyle rahat bırakmaz biliyorum...
İkisi bir aradayken kusu kafesten cikarmamak lazim. Smokin ler acayip meraklı oluyor ☺️ ama kuşta sürekli kafeste kalmamasi lazim kanatlari tembellesiyor onu da anca kedi odada yokken salmaniz kanatlarini acmasi icin ucurmaniz lazim. İkili koordineyi ayarladiktan sonra cok sorun olmaz ama dikkatli olmak lazım. Esiniz bunu goze aliyorsa alsin guzelce anlatirsiniz. Hayvancagizin da hakkina girmemek lazim ☺️

Eşinize de evcil hayvan konusunda bu kadar ağrasif yaklaşıyorsanız bence o da size tepki olarak kuş istiyor gibi geldi 😒

bizimde kuşlarımız var. kedilere bayılıyoruz ama kuşlarımız var diye sahiplenmiyoruz.
kuş bakmak sanıldığı gibi kolay değil aslında
tüyü var, temizliği var, her gün suyunu değiştirmek lazım
her gün salmak gerekiyor, uçması gerekiyor, tek kuş alacaksanız ve evde yalnız bırakacaksanız kuşun psikolojisi bozuluyor eş almanız gerekiyor.
mesela bi tanıdığımız kuşu varken kedi aldı. şuan kuş hapis hayatı yaşıyor çok yazık
eşiniz bunları biliyor mu acaba ? bana sanki kediyi istemiyor da bu yola başvuruyor gibi geldi nedense

X