• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynı binada yaşıyoruz. Kayınvalidem ve kayınpederimin anlayışsızlıkları :(

_mavikelebek_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2016
23
4
76
28
Hayırlı akşamlar kızlar. Yaklaşık 1.5 yıldır üyeyim ve takip ediyorum yazıları ama kendi adıma yazmak anca nasip oldu :) 8 aylık evliyim. Kayınvalidemle aynı binada oturuyorum bir üst katımda oturuyolar. Yazacaklarım uzun olabilir şimdiden hakkınızı helal edinizz :)) ve lütfen yorumsuz bırakmayın beni olur mu :)

Evlenmeden önce altlı üstü oturmayı hiç problem etmedim. Çünkü böyle olmasaydı kiraya çıkacaktık. Kiraya vereceğimiz parayla birikim yaparız diye düşündüm. Ama gel gör ki kayınvalidem ve kayınpederim her misafir geldiğinde eşimle beni yanlarında istiyolar. Eşim olmadığı zaman da hep yukarda olmam lazım. Ağızları çok bozuk hele kayınvalidemin. Ya kendi akrabalarından bi bebeği (5-6 aylık) çok çok afedersiniz "oyospu kız oyospu" diye seviyo:(( yine akrabalarından biri (bayan) köye gitmiş. Eşi için köye giden bayana espriyle diyo ki "sen yokken belki karı atmıştır yatağına hahahahah" ya bu nasıl söylenir bana birisi açıklasın Allah aşkına.. Ben ağızları düzgün, gayet edepli bir ailenin içinde büyüdüm. Bizde "salak" bile denmemeli küfürdür yani bize göre. Ama eşimin ailesi böyle değil ve bu beni çok üzüyo. Çok bocaladım hala da alışmış değilim. Alışmakta istemiyorum o ayrı konu. Resmen çocukta yapmak istemiyorum bu sebepten. İlerde benim çocuğum olunca da böyle mi sevecek :KK20: Valla hiç acımam kendi annem dahi olsaydı milletin içinde bozardım heralde :KK67: Bide kv kp evlerinin içinde süreki sigara içiyolar. Yukarı 1-2 saatliğine eşimle çıkalım çok afedersiniz iç çamaşırıma kadar sigara kokuyorum ve ben sigaradan nefret eden bir insanım :hasta: Evlendim balayına gittim geldim eşimin annanesiyle kardeşini bana bırakıp gezmeye gittiler. Benim ailem çok kınadı. Yaa 2 haftalık evliyim bu yapılır mıydı :KK12:Ben dedim ki kayınpederime hani anlasın diye (kaynım için) "baba evin kombisini kapatma istersen belki rahat edemez yabancılar burda kalmak ister, banyosunu burda yapmak ister" vs dedim. Ne desin "yok yok sende aşağıda kalacak olmaz öyle" dedi. Ya bana sormayı bir kenara bıraktım sormadılar zaten kalabilirler mi yapabilir misin diye ama en azından yemeklerini yukarı çıkarmayı yatmayı evlerinde yapmalarını alttanda olsa söylemeye çalıştım ama çok anlayışsız oldukları için anlamadılar. Çok zorlanmıştım. Düşünsenize 2 haftalık evlisiniz ve 10 gün boyunca yatılı misafirleriniz var, hiç hoş değildi :kızgın: Kayınvalidemle kayınpederimi nişanlıyken çok severdim ama şimdi diyorum ki keşke farklı binalarda olsaydık. Çünkü bi yere giderim hemen arar "nerdesin arabanı göremedim merak ettim" kapıda karşılaşırız illaki sorar "nereye" diye. Spora gidiyorum anne derim "sporaa" diye sesini inceltip dalgavari bi şekilde güler ve bana karşı tavırları hep böyle. Derlerdi de inanmazdım gerçekten ne kadar uzak o kadar iyi. İki tarafa da orta mesafede olsun yoksa çok sorun çıkıyo iyiyken kötü olunuyo :eek: Konudan konuya atlıyorum ama bi keresinde eşimi aradım açmadı duymamış. Kayınvalidem de bendeydi. Niye açmıyo yaa diye kendi kendime söyleniyorum. "Belki sevgilisiyle görüşüyodur hahahah" yani hiç hoşlanmadığım tarz :KK43:Nişanlıyken çok giderdim evlerine ama artık gidesim gelmiyo. Anlayışsızlıkları hep aklıma geliyo ve kayınvelidemin devam eden edepsiz konuşmaları.. Kayınpederim de küfürlü konuşur ama kayınvalidem kayınpederimi geçmiş durumda. Hiç yakıştırmıyorum bir bayanın ağzına edepsiz konuşmaları küfrü hiç:KK43: Bu yüzden ayağım geri gidiyo resmen sırf eşim için haftada 1-2 çıkıyorum inanın.. mesafe koymaya karar verdim çünkü edep ahlak anlayışları benim aldığım terbiyeye hiç uymuyor :işsiz: İster istemez de soğuyorum, yukarı çıkasım gelmiyo. Eski sevgim de kalmadı sanırım ikisine. Kötü insanlar da değiller aslında sadece biraz kültür varkı var anlatabildim dimi :KK64:Onları tekrar sevmem, olanları unutmam için ne yapmam lazım veya değişmeleri için nasıl bir yol izlemem lazım. Kaç kere uyardım ama huylu huyundan vazgeçmiyo malesef :KK12:

Hoşlanmadığını kendilerine baştan belirtseydin keşke. Onların yaptığı ayıp değil seninkimi olacak. Ve asla orda otururken öocuk falan yapma. Neler olacağını zaten anlamışsın bile

Çok iyi insanlar aslında onları kırmak istemiyorum. Allah razı olsun kayınpederim evimi dört dörtlük dizdi en baştan yaptı her şeyi. Hiç borca sokmadı bizi sağolsun. Ama bu konuşmalar çok feci. Çıkmasam da eşimi arayıp "nerdesiniz oğlum kaç gündür çıkmıyosunuz" diyip bana misilleme yapar. Belki kötü niyeti yoktur ama ben çok bunalıyorum. Belki abartıyorum ama özgür yetimiş bi kızım belki de bundandır

Bizim yörenin insanida cok küfürlü konuşur ama asla o anlamda değildir. Yani küfür anlaminda kullanmazlar.
Bebeğe o*** demek itici ama o lafi asla kötü anlamda kullanmiyordur. Kullansa bebeğin annesi zaten cevabini verirdi.
Benim ailem şöyle iyi, benim ailem böyle terbiyeli demeyi birakin lütfen.
Bakin kvnin büyütdügü adami cok beğenip sevip almişsiniz.
Azda olsa adapde olun. Bu demek degilki sizde sigara icin veya küfürlü konuşun... ama insalari olduğu gibi sevmeye çalışın.

Ordan taşının mümkünse çok Zor. Ne demek 2 haftalık evlisiniz kaynınızı ve anneanneyi size bırakıp gezmeye gidiyorlar.
Kaynınız kaç yaşında bilmiyorum ama çocuk değildir herhalde.
Fazla içli dışlı olmayın taşınmanız mümkün değilse

Bunların sebebi sizin rahata düşkünlüğünüz. Evladına karışmayan, düşünceli anne baba mı var ? Varsa da sayılıdır ve ben hiç duymadım daha.

Altlı üstlü oturuyorsunuz sırf para gitmesin yıllarca kendi evimin hayalini kurmayayım diye içini yeniliyorsunuz bir heves falan. Evlenince Kv kp şu bu . Bende bekarım ama kendimi bildim bildim altlı üstlü oturmanın sıkıntı olacağını biliyorum. Neden bunları evlenmeden düşünmüyorsunuz.

Sen bir süre sonra zıvanadan çıkıp kocanı darlayacaksın aranız açılacak sonra buraya kocam ana kuzusu diye konu açacaksın.:kızgın:

Bizim yörenin insanida cok küfürlü konuşur ama asla o anlamda değildir. Yani küfür anlaminda kullanmazlar.
Bebeğe o*** demek itici ama o lafi asla kötü anlamda kullanmiyordur. Kullansa bebeğin annesi zaten cevabini verirdi.
Benim ailem şöyle iyi, benim ailem böyle terbiyeli demeyi birakin lütfen.
Bakin kvnin büyütdügü adami cok beğenip sevip almişsiniz.
Azda olsa adapde olun. Bu demek degilki sizde sigara icin veya küfürlü konuşun... ama insalari olduğu gibi sevmeye çalışın.

O anlamda olmadığını ben de biliyorum ki zaten yazımda da çok iyi insanlar olduğunu söylemiştim. Sadece alışkın olmadığım cümleler, görmediğim bi aile tarzı. Misal ben annem babamdan öyle küfürler görmedim evet. Ama karşımdaki insanlara anne baba diyosam ve onlarda böylelerse tabiki bocalarım. Ben ailemi övüp eşimin ailesini yermiyorum siz yanlış anladınız. Dikkatli okursanız bu sorunu nasıl çözebilirim diye sizlere danışmak istedim. Ateş düştüğü yeri yakıyo o ayrı mesele:KK15:

İyi tarafından bak :) mesela sen alt kattaymissin. Bizde ben üst kattayim dışarı çıkarken nereye, içeri girerken nerden :)) misafire kapı açıyorum otomatikle misafir önüne kim geldi diye çıkarlar :)))

Hep yazıyorum forumlara uzak olsun kendinin olsun kira da olsa

Ordan taşının mümkünse çok Zor. Ne demek 2 haftalık evlisiniz kaynınızı ve anneanneyi size bırakıp gezmeye gidiyorlar.
Kaynınız kaç yaşında bilmiyorum ama çocuk değildir herhalde.
Fazla içli dışlı olmayın taşınmanız mümkün değilse

Kaynım 14 yaşında aklı başında bi insan yani. Öyle yapmaya çalışıyorum. Teşekkürler cevabınız için :)

:110:
İyi tarafından bak :) mesela sen alt kattaymissin. Bizde ben üst kattayim dışarı çıkarken nereye, içeri girerken nerden :)) misafire kapı açıyorum otomatikle misafir önüne kim geldi diye çıkarlar :)))

Hep yazıyorum forumlara uzak olsun kendinin olsun kira da olsa

Sizinki daha kötüymüş :KK43:( ben de o düşüncedeyim. Şuan diyorum kendi ailemle bile aynı binada oturmam. Ki karşınızdaki sizin kültürünüze yaşam tarzınıza çok zıt insanlar. Evlilik böyle bişey demekki sevdiğinin hatrına katlanmaya çalışıyosun. Ama insan bi noktadan sonra dayanma gücü kalmadığını hissediyo:110:

Ama anında söyleyeceksiniz

İma etmeyeceksiniz

Anneanne ve X evde alıştıkları düzende kalsın ben yemek yapar arada çıkar evi de toplarım yabancılık çekmesinler çelinmesinler malum yeni gelinim huyumuzu suyumuzu bilmeyiz birbirimizin diyecektin

Bir de 10 gün geldiler o süreçte eşinden uzak durdum mu yani o bir daha böyle misafir alınmaması gerektiğini deneyerek öğrendi mi

Bir de çalışmıyorsanız iş bulun mesafe ister istemez açılır

Hoşlanmadığınızı da Kv ye açıkça söyleyin eşiniz sevgilisiyledir dedi ya aman anne bu şaka mı şimdi hiç komik değil sevmem ben böyle cıvık konuşmaları deyin

Bir kırılır iki kırılır üçüncü de susar

:KK12:
Bunların sebebi sizin rahata düşkünlüğünüz. Evladına karışmayan, düşünceli anne baba mı var ? Varsa da sayılıdır ve ben hiç duymadım daha.

Altlı üstlü oturuyorsunuz sırf para gitmesin yıllarca kendi evimin hayalini kurmayayım diye içini yeniliyorsunuz bir heves falan. Evlenince Kv kp şu bu . Bende bekarım ama kendimi bildim bildim altlı üstlü oturmanın sıkıntı olacağını biliyorum. Neden bunları evlenmeden düşünmüyorsunuz.

Sen bir süre sonra zıvanadan çıkıp kocanı darlayacaksın aranız açılacak sonra buraya kocam ana kuzusu diye konu açacaksın.:kızgın:

Aslında ben istemedim altlı üstlü oturmak. Israr ettim üsteledim ama kayınpederim "evinizi yerleştiririm ilk kiranızı veririm daha da hiçbir şeyinize karışmam" deyince kabul etmek zorunda kaldım. Çünkü dediğim gibi kötü insanlar değil kesinlikle sadece kültür farkımızdan sebep heralde, bocalıyorum çokça:KK12: eşimle zaten ara ara bu konuları konuşuyoruz ve ayrı eve çıkmadan bebek istemediğimi yoksa ikimizin de aramızın açılabileceğini söyledim. O da hak verdi çünkü insan kendi anne babasının huyunu bilir diye düşünüyorum. Ayrıca bekara karı boşamak kolay derler ya :)) evlenince senin de belki kv kp konularına yorum yaparız ne dersin :KK76:

Ama anında söyleyeceksiniz

İma etmeyeceksiniz

Anneanne ve X evde alıştıkları düzende kalsın ben yemek yapar arada çıkar evi de toplarım yabancılık çekmesinler çelinmesinler malum yeni gelinim huyumuzu suyumuzu bilmeyiz birbirimizin diyecektin

Bir de 10 gün geldiler o süreçte eşinden uzak durdum mu yani o bir daha böyle misafir alınmaması gerektiğini deneyerek öğrendi mi

Bir de çalışmıyorsanız iş bulun mesafe ister istemez açılır

Hoşlanmadığınızı da Kv ye açıkça söyleyin eşiniz sevgilisiyledir dedi ya aman anne bu şaka mı şimdi hiç komik değil sevmem ben böyle cıvık konuşmaları deyin

Bir kırılır iki kırılır üçüncü de susar

İşte yeni 2 haftalık gelinsin insan söyleyemiyo malesef..
aynen öğrendi şimdi kendisi diyo planlarını yapıyo öyle bi durumda yukarıya çıkarırsın diyo. Eşimle ilk başlarda çok sorun yaşadım da sağolsun zamanla oda hak verdi. Benim sıkıntım aslında kv kp anlayışsızlığı ve aşırı küfürlü konuşmaları :110:

:KK12:

Aslında ben istemedim altlı üstlü oturmak. Israr ettim üsteledim ama kayınpederim "evinizi yerleştiririm ilk kiranızı veririm daha da hiçbir şeyinize karışmam" deyince kabul etmek zorunda kaldım. Çünkü dediğim gibi kötü insanlar değil kesinlikle sadece kültür farkımızdan sebep heralde, bocalıyorum çokça:KK12: eşimle zaten ara ara bu konuları konuşuyoruz ve ayrı eve çıkmadan bebek istemediğimi yoksa ikimizin de aramızın açılabileceğini söyledim. O da hak verdi çünkü insan kendi anne babasının huyunu bilir diye düşünüyorum. Ayrıca bekara karı boşamak kolay derler ya :)) evlenince senin de belki kv kp konularına yorum yaparız ne dersin :KK76:
Ben hiç KV kp sıkıntısı yaşamam demedim ki :)) altlı üstlü oturmaktan bahsediyorum . Bu herkesin evliliğinde sorun 50 sene öncede böyleymiş hala böyle. Evlenmeden öngörülebilecek birşey. Ayrıca gene rahat düşkünlüğünüz diyorum:işsiz: adam daha size ne yapsın eşya almış borç bırakmamış ilk kirayı vereyim demiş. Ve onlarla oturmamanıza dahi laf etmemiş siz daha ne istiyordunuz? Geri kalanı da bir zahmet kendiniz ödeyin

Back