Aynaya Baktığımda Kendimi Tanıyamıyorum..

tacsizprenses

Bir DiLeK TutTuMmm (:
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2006
6.246
1.616
373
Tabi ki kİlo sorunu

12 Mart'da sezaryan ile doğum yaptım..Dünyalar tatlısı bir oğlum oldu..22 kilo aldım 12 verdim 10 kilosu hala bende duruyor ve hem sağlık açısından sorun yaşıyorum hemde görüntü olarak çok moralim bozuluyor..Dikkat etmeye çalışıyorum ama ipin ucu bazen gidiyor..Midem kazınıyor bazen emzirdiğim için sanırım e o zaman da yiyorum..Ve kronik kabızlık var..Gebelik sürecinde çok kilo almama sebeplerden biri de bu maalesef..İlaçlar bitkiler yağlar fayda etmedi bir türlü..

2009 Ekim ayında çikolata kistinden amelyat oldum..Ve tam 15 kilo üzerimde kaldı 60 dım 75 de kaldım üztüne gebelik iyice tosun moduna geçtim..Şuan 85 kiloyum 60'ı biraz zor görürüm gibi geliyor :84: şuan 85 kiloyum ve az önce hastaneden randevu aldım diyetisyen yoktu bende obezite bölümünden aldım..Bakalım ne Olacak yarın göreceğim kısmetse..Boyum 1,65 gören kimse 85 demiyor 5 sene spor yaptım vücudum çok sıkı herkes 70 75 diyor ama ben 85 olduğumu biliyorummm

Öyle çok bunaldım ve paylaşmak istedim

kilo sorunu çoğumuzun sorunu maalesef. hamileliğimin son aylarında "hele bi doğum yapıyim hemen rejime girip zayıflıcam" diyodum güya. ne bilirdim iştahımın hamilelikten beter açılacağını. emziriyorum diye gelsin pekmezler gitsin tahin helvaları şiştikçe şiştim. hala hamile kıyafetlerimi giyorum göbeği kapayıyim diye. bi de hayalim kiloları verip yeni saçlarla işe başlamaktı. malesef bu dombiş halimle başladım işe. öğretmenim. havalar ısındı okulda önlük giyen tek öğretmen bendim. şimdi hayalim yaz dönüşü okula zayıf başlamak amaaaann diyorum bebişime değer yaaa. istersek veririz bu kiloları yaaa. bakma şimdi de veririz de emzirmenin, bebişin arkasına sığınıyoz aslında. benim sorunum yemek yemeyi seviyo olmam. bu iş sigarayı bırakmaya benziyo. kafada bitirceksin olayı gerisi gelir zaten. profesyonel yardım almak mantıklı. insanı disipline ediyo en azından. moralini bozma yalnız değilsin. 150 kiloluk insanlar bile iniyo 70 kilolara. aşırı bi kilo değil seninki zaten. yavaş yavaş sağlıklı bi şekilde verirsin(iz) inşallah.

bende doğumdan sonra aslında hemen kilo vermeye başlamıştım. fakat sütüm yetersiz olunca sürekli ye diye baskı uyguladılar. sonra ben bir yemeye başladım. 1 öğünde 1 ekmek:)) tabi şiştim iyice şuan 15 kilo fazlam var aynaya bakınca göbek basenler iğrenç görünüyorum.işe henüz başlamadım. ücretsiz izin düşünüyorum. işe başlarken yeni kilom yeni saçlar yeni kıyafetler hayalim inşallah hayal olarak kalmaz. ama dün bir karar aldım. ekmeği dilime düşürdüm. ebru şallıyı takip edeceğim. inşallah istikrarlı olurum. böyle kalmak istemiyorum.

amiiiiiiiiiiiiiiin inş. veririz inş.

evet bende öyle diyordum ama emzirirken önce ben diyemiyorum bütün vitaminlerden almaya çalışıyorum sütümün kalitesini arttırmak için..Ama ben kontrol etmeyi başardım gibi hemen suya dayanıyorum bastırıyor benimde sadece bira kaç tanesi oluyor o da eskiden bol gelenler
görüntüden geçtim belim çok ağrıyor gerçekten zorlanıyorum..Acil kilolara veda etmek istiyorum elvedaaaaaa demek ve geri almamak istiyorummmmmmmmmm

İnş. canm bende kesinlikle istemiyorum görüntü ve sağlık için kilo hiç iyi değil..Ben ekmeğe de dikkat ediyorum ama olmuyor olmuyor..Göbeğim sanki sonradan takma gibi sanki bana ait değil

üzülme cnm verirsin kilolarını ben doğuma 98 kiloyla gittim eve geldim 94 olmusum 40 ım çıkana kadar 85e düştüm daha sonra 78e düştüm ve 78de takıldım kaldım diğerleri kendiliğinden gitti hemde çok yememe rağmen 4 ay emdi oğlum 4 ay sonra rejime basladım hersey yedim ama ölçülü yedim aslında rejimde sayılmaz fazla 6dan sonra çok hafif şeyler yedim ve bol su yeşil çay günde 2,3fincan benimde kabızlık sorunum vardı bekarlığımdan beri taki 2 ay önce doğadan form çayını (kayısılı) keşfedene kadar çok güzel bağısakları çalıştırıyo çok şükür o sorunum bitti kabızlık çok kilo yapıyo bol su iç ve o dedğim çayda al iç günde 2fincan

aynen..aynaya bakınca hem fiziki hem psikolojik olarak kendimi tanıyamıyorum.sinir eşiğim bi hayli inmiş.sinirlerim yıpranmış e bide kilolar dehşet olmuşum.bebeğime tek başıma bakıyorym.eşim işe git gel ancak o evdeyken iş yapabiliyorum çünkü kızımda uyku yok..öğretmenim ve eylüle kadar her halimle düzelmeye başa dönmeye çalışcam.zor olcak ama hadi hayırlısı..

yeşil çay bende içiyorum ama günde 1 fincan..Evet geçen arkadaşımda içtim tadı çok güzel bir dahakine ondan alacağım evde doğadan form var 1 kutu 2 kutu da yeşil çay..stok yapmışım

Pufffs ne yapacağız böyle hiç bilmiyorum..Rabbim yardımcımız olsun inş.

hamileliğimde 22 kilo almıştım. doğum yapalı 3 yıl oldu. şimdi 49 kiloyum daha doğum yapalı 4 ay olmuş vücudunda ödem var. vücuttan ödem 1 yıl içinde ancak atılıyor. sen şimdi keyfine bak. bol su iç rezene çayı iç hem süt yapar , hem rahatlatır hemde kilo verdirir.. hamur işi - abur cubur - şerbetli tatlı yeme. meyve sebze çok tüket. kendini kasma annesin sen anne ... daha yeni doğum yapmış tazecik annesin. zaten vücudunda sıkıymış 6 - 7 aya kalmadan kilonda baya fark edersin

hamilelik boyunca aldığı kiloları 15-20 gün içinde vermiş biri olarak buraya yazmam belki sevimsiz kaçacak ama yine de yazmak istedim.ben emzirmiyorum malesef,kızım bir türlü emmedi(2 ay kadar zorla emzirebildim),ama sağarak verdim sütümü,yani emzirenlerle aynı şeyler benim içinde geçerli sanırım.
3 saatte bir 120-150 cc arası süt sağıyordum,yani daha fazlası pek mümkün değil herhalde.bu kadar süt her bebeğe yeter en aazından.arkadaşlar ben o dönemde isteyerek 1-2kilo aldım.ama istemesem almazdım.sütün yemekle bir ilgisi yok ki.günde 2 öğünü zor yerdim.ama sıvı tüketimim muhteşemdi.o kadar çok sıvı alıyordum ki gece yatmadan aynaya baktığımda karnım bazen hamile gibi görünüyordu.yanlış anlamanızı istemem ama emzirmek kilo vermeye engel değil kesinlikle.ha canınız istiyordur yersiniz o ayrı,ben hiç bir zaman iştahlı bir insan olmadığımdan bu kadar rahat konuşuyorum belki de.
inşallah herkes istediği fit vücutlara bir an önce kavuşur,insan gerçekten bunalıyor iyi biliyorum

İnş. dediğin gibi olur canım sana da maaşallah =))) süpersin valla inş. bende verebilirim hala aynı kiloadayım haftaya diyetisyen yardımı almak için has. gitmeyi düşünüyorum böyle olmuyor gitmiyor yafff moralim çok bozuluyor

Teşekkür ederim..Vermek istemekle olmuyor benim ki malesef önce metobolizmamın çalışması gerek bu yüzden doktor yardımına başvurmayı düşünüyorum..Öyle tatlıya düşkünlüğüm yok ama çikolata yerim tabi ki öyle hapur hupur değil dikkat etmeye başladım ama doktor ile devam eder isem çok daha sağlıklı olacak sanırım..

ben de henüz yeni hamileyim ama en büyük korkum kilo.zaten şu an kiloluyum.84:))bi de 9 ay sonramı düşünemiyorum.umarım sen en kısa zamanda verir bana da örnek olursun...allah yardımcımız olsun....

bende 90 lı klolarda biri olarak(boyum 178) kendimden nefret eder durum gelmiştim ve sonunda diyetisene gittim.pek bi işe yaramadı.ankarada özel bi hastanenn diyetisyeniydi.10 dk da benmi nerdeyse kovuyordu.elime bi liste tutuşturdu.hiç bi açıklama yok.daha önce gebelik şekerim çıkmasa nasıl uygulayacağımı bilemesem yani 1 porsiyon meyvenın ne demek olduğunu bilmesem koyar bi tabak meyve yerdim yani...ama lste çok güzel.emziren anneler için.uygulamak içni yalnız çok çaalamak gerek.günde 3 ana 3 ara öğün var.ben doymuyordum inanın.hiç tokluk hissim yoktu.3.günm bugün ve doyuyorum en azından herşeyede saldırmıyorum.günde 2 kere de aktardan aldığım rezene içinyorum.bol su tabi. diyet şu şekilde:
sabah 2 bardak su ile başlıyorsunuz.sonra sabah kahvaltı:
2 kibrit kututsu peynir(veya 1 kutusunu yumrta oalrak yiyin)
2 dilim ekmek(tam buğday demiş ben kepek tükettim)
2 tatlı kaşığ pkmez veya bal(ben reçel tükettim)
domates salatalık vb
2-3 adet ceviz veya 7-8 fındık veya badem veya 5 adet zeytin
2 adet kuru kayısı veya bir kuru incir...
ara öğün:
1 porsiyon meyve,1 su bardağı toz tarçınlı süt(sütü yarım yağlı veya light öneriyor ama daha alamadım tam yağlı kullandım ben)
öğlen:
60 gr etli yemek( ya 2 köfte şeklinde et veya etli sebze yemeği) veyaaa 6kaşık kuubaklagil
pilav (4 çorba kaşıgı tercihende bulgur) veya makarna
1kase yoğurt
1 dilim ekmek
salata
ek olarak:1 kase ince bulgur çorbası veya 2-4 kaşık kısır
ara öğün:
2 porsiyon meyve ve 4 kepekli bisküvi veya 1 çay bardağı leblebi
akşam:
çorba
60 gr et veya....
1-2 dilim ekmek
1 kase yoğurt
salata
yatmadan 2 saat önce:
1 su bardağı süt tarçınlı,2 porsiyon meyve]
valla kızlar diyetisyen bu şekilde standart bi liste verdi bana .spor yapmana gerek yok emziriyorusun zaten dedi.ilk gün 300 gr verdim.2.gün 600 gr verdim ama biraz az yedim o gün.bugün bilmem ne olur.aslında hergün tartılmak hiç iyi değil biliyorum ama tartım yeni geldi kendimi tutamıyorum:)))

bende 45 gün önce doğum yaptım emzirmeyi bahane ederek yemeye devam ettim doğumdan sonra ve 83 ile doğuma girmiştim şuan 76 kiloyum. hiç veremedim yani. ama iki gündür çok kararlıyım artık eşimde bana destek oluyo birlikte çok dikkat etmeye başladık tatlıyı şimdilik çıkardık hayatımızdan. ara öğünler yapıyoruz erken yiyoruz ve bol su içiyoruz. inşallah doğumdan önceki kiloma (63) düşebilirim yoksa eylülde okullar açılıyo işe bu kiloyla dönmek istemiyorum zaten hiçbir kıyafetim olmuyo.. kendime güvenimi kaybettim resmen aynaya bakmak bile içimden gelmiyor artık.

aynen cnm 83 ile doğum yaptım 76 yım şuan.bende öğretmenimeylülde okula başlayacağım en azından doğru düzgün giyinebilmem için zayıflamam lazım.gerçi okul açılınca o tempoyla kesin zayıflarız.

bende öğretmenim kızlar.bakalım yukarıda yazdığım diyete uymaya çalışıyorum.şimdilikiyi gidiyo.aklım sürekli bişeyler yemekteydi.bu isteğim azaldı ama hala yok değil.sadece iyi yiyeceklere kanalize etmeye çalışıyorm.bi de bugün diyetisyenin gönderdiği dahiliye dr u insülin direncim olduğunu söyledi((
zaten 2 gebeliğimdede gebelik şekerim çıkmıştı,annem babmda da şeker hastalığı var.moralim bozuk...

evet okul açılınca hem iş hem çocuk daha zor bi hayatımız olacak herhalde inşallah dediğin gibi olur ama yinede okul açılmadan şöyle bi 70 e bari düşebilsem...

evet okul açılınca hem iş hem çocuk daha zor bi hayatımız olacak herhalde inşallah dediğin gibi olur ama yinede okul açılmadan şöyle bi 70 e bari düşebilsem...

kızım normalde sakin gece uyanmayan bir çocuk 2 gün gazı vardı felaket hi,ç durmadan ağladı hep kucağımdaydı o halde bide misafir hazırlığı yaptım yanlarım gitmiş sıkılaştım resmen 2 günde bunun çaresi hareketli olmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…