• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aylik kilo alimi???

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

alevus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2009
17
0
86
İngiltere
Merhaba arkadaslar, oglusum 2008 Kasim ayinda 3920 gr dogdu, 6,5 aylik su an ve kilosunu bugun olcturdum, 8180 gr. Buradaki hemsireler kilosunun yasina gore cok iyi oldugunu soylediler ama gecen ay olcturdugumde 7900 gr. di. Acaba aylik kilo alimi az mi??? :sm_confused:Bu aylarda gunde yaklasik kac gr almasi gerekiyor? Bilgisi olan varsa paylasirsa cok sevinirim... Bu arada yaklasik 1 aydir kati gidaya gectik, gunde 3 kere yemek yiyor, sabah meyve+biskuvi, oglen sebze corbasi, aksamusutu de yogurt, aralarda yine emziriyorum ama bilemedim kafam karisti???

ek gıdalara geçişte kilo alımı yavaşlayabiliyor...birde zaten ilk aylardaki hızıyla kilo almayacak bebekler...kilo alımları zamanla yavaşlıyor yani.... iyi ki de yavaşlıyor düşünsenize her ay 800 900 gr aldıklarını-tatlicadiarzu-kafanıza takmayın bence ....ek gıdalarıda yiyormuş daha napsın çocuka.s.:nazar:

Merhaba arkadaslar, oglusum 2008 Kasim ayinda 3920 gr dogdu, 6,5 aylik su an ve kilosunu bugun olcturdum, 8180 gr. Buradaki hemsireler kilosunun yasina gore cok iyi oldugunu soylediler ama gecen ay olcturdugumde 7900 gr. di. Acaba aylik kilo alimi az mi??? :sm_confused:Bu aylarda gunde yaklasik kac gr almasi gerekiyor? Bilgisi olan varsa paylasirsa cok sevinirim... Bu arada yaklasik 1 aydir kati gidaya gectik, gunde 3 kere yemek yiyor, sabah meyve+biskuvi, oglen sebze corbasi, aksamusutu de yogurt, aralarda yine emziriyorum ama bilemedim kafam karisti???

cnm benim oğlumunda kilo alımı yavaşladı şimdi 7 aylık önceden her ay 1-1300 falan alıyodu şimdi 400-500gr anca alıyo.ama almasın zaten şimdiden 9 kilo oldu çok tombiş olcak diye korkuyorum.benim oğluşum obur galiba biraz günde 4-5 defa yiyo canı istersede emiyo.

ilk 6 aydan sonra kilo alımı düşer, normaldir bu
300-500 gr civarında alırlar, bazı bebek hiç almaz
önemli olan alması gereken besinleri alması
merak etmeyin

Son düzenleme:
7 aylıkken 9.5 kiloydu benim oğlum. şu anda 12 yi geçti.
diş sorunu ve emekleme olmadığından kilo eskisi gibi devam. dişler başlayınca ve hareket artınca kilo alımı da yavaşlayacaktır.
6.aydan sonra 500-700gr. alması gerektiğini biliyorum. 9.aydan sonra 300-500gr. arası.
ama bunların hepsi kitabi bilgiler. sonuçta bünye yapıları genetik yapıları bu durumu etkiler. endişe edecek hiç bir şey de yok bence.

altı aylıkken oğluma biskivü,tahıllı mama,peynir,tereyağ,çeyrek yumurta ve petmez karışımı verdim,bir saat sonra meyve,öğlen sebze püresi veya çorba,yoğurt,akşamda muhallebi verdim,arada da beni emdi.sadece yoğurt vermeniz yada meyve vermeniz yeterli değilmiş,doktorum söyledi.kahvaltı olacak,sebze ve muhallabi olacak.meyve ve yoğurt ara öğün.bir de sütünüz az ise aralarda pirinç ununu biberonla verin derim ben.

benim kızımda 7 aylık ve ne yazıkki 7 kilo kafayı kıracam .süt yaramıyor diye mamaya 4 üncü aydan itibaren başladık sebze yemegi ,çorbası, yogurdu, gece muhallebi ne yapsamda boş ama benim kız çok hareketli yaklaşık 1 aydır da emekliyor maşallah durduramıyoruz ama insanlar kilosu az dedikçe ben kahroluyorum doktorum sınırın altında degil diyor ama ben biraz toplansın istiyorum ablası öyle degildi toplu bi bebekti

benim kızımda 7 aylık ve ne yazıkki 7 kilo kafayı kıracam .süt yaramıyor diye mamaya 4 üncü aydan itibaren başladık sebze yemegi ,çorbası, yogurdu, gece muhallebi ne yapsamda boş ama benim kız çok hareketli yaklaşık 1 aydır da emekliyor maşallah durduramıyoruz ama insanlar kilosu az dedikçe ben kahroluyorum doktorum sınırın altında degil diyor ama ben biraz toplansın istiyorum ablası öyle degildi toplu bi bebekti

aynen canım ya benim oğlumda 7 aylıkken 7 kiloydu bende sütüm dolup taşarken yaramıyor diye 5 aylıkken mamaya başladım ama oda kilo aldırmadı bizimkide çok hareketli ne zaman toplar bilmiyorum bacakları hiç boğum boğum olmadı ama aynı futbolcu bacağı gibi kas dolu kollarıda kaslı nolacak halimiz bilmyirım

benim kızımda 5 aylıken 5820 geldi bizim dpktorumuz doğum kilosuna göre gayet normal dedi çünkü 2780 doğdu bütün bebekler 5 ayında doğum kilosunu 2 ye katlamalıymış eğer böyleyse sorun yokmuş kafaya takmıyorum artık kiloyu

Back