Kızlar merhaba size danışmak istediğim bir konu var. Evlenmeden önce korunma yöntemleri hakkında bilgim olmadığı için aile hekimine gittim ve yöntemler hakkında bilgi almak istedim doktor bana güzel güzel açıkladı korunma yöntemlerini ve bende biraz kolaya kaçmak adına aylık iğneyi tercih ettim. 4 Ay boyunca aylık iğne kullandım yani 4 defa yaptırdım danıştığım başka bir doktor iğnenin normalde 23 35 gün arasında yapılmasının tavsiye edildiğini ama yine de zamanın çok kısa tutulmamasını ya da zamanının çok uzatılmamasını aksi durumda kadın sağlığına çok zarar verebileceğini söylemişti ben buna da dikkat etmiştim ve her zaman 28 günde bir yaptırıyordum keza sağlık ocağındaki hemşire de sürekli 28. Gün tekrar gelmemi söylüyordu. Kullandığım ilk 3 ay boyunca sürekli ara kanamalarım da oldu bu ilacın etkileri bakımından beklenen bir durum ama bende ara kanamalar lekelenme şeklinde değil de normal adet kanaması şeklinde oldu en son 4. Ay da adet kanamam normalden çok daha az gerçekleşince ilacı bırakma kararı aldım. 9 aydır korunmuyorum adetimin düzene girmesi bir buçuk ayı buldu şu an gebelik planlıyorum ama bu sefer de gebe kalamıyorum. Problem nedir neden kaynaklıdır hiç bir bilgim veya fikrim yok bende eşim de bir kaç defa doktora gittik ama ikimizde de gebe kalmama engel olacak hiç bir sorun yok hatta doktor son kontrolü sırasında bazı kadınların gebe kalması mucize iken senin bu rahim ile gebe kalamıyor olman mucize demişti. Bunu duymam üzerinden aylar geçmiş olması ve hala gebeliğin gerçekleşmemiş olması beni biraz üzüyor. İlacın etkisinin geçtiğini fark ediyorum çünkü normalde ovülasyon testi yapıp yumurtlama gününü tespit ettiğim gün bile yumurtlama belirtileri fark etmiyor iken son 2 aydır yumurtlama dönemlerini pek çok belirti ile yaşıyorum ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Herşey için doğru bir zaman olduğunu biliyorum sadece o doğru zamanın gelmesini bekliyorum.
Size sormak istediğim şey ise aranızda benim gibi aylık iğne ya da 3 aylık iğne kullanan oldu mu? İğneyi bıraktıktan ne kadar zaman sonra çocuk sahibi oldunuz?
Size sormak istediğim şey ise aranızda benim gibi aylık iğne ya da 3 aylık iğne kullanan oldu mu? İğneyi bıraktıktan ne kadar zaman sonra çocuk sahibi oldunuz?