Aylardır bebeğimi kaybedeceğim korkusuyla yaşıyorum

Bana Diyor Nau Nau

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
13.220
48.456
Hanımlar merhaba,
Ağlayarak yazıyorum, artık psikolojim bozuldu iyice.
Hamileliğim başından beri riskliydi.
2 kez düşük tehlikesi atlattım.
Hem de sebepsiz. Aslında buna şükrettim hep. Bebekte sorun yoktu, ama kanamanın sebebi de yoktu. Bu sebeple hep diken üstündeydim.
Her kontrole acaba yaşıyor mu diye gittim.
1 kere eşimle bu kez sorun yok diye gittiğimizi hatırlıyorum.
Sonra bende böbrek problemleri başladı. Yine bin kez şükür bebek sağlıklı. Sorun yine bende. Bunlara dayanıyorum. Bunlar sıkıntım değil, olamaz da. İçtiğim ilaçlardan, kullandığım fitillerden de şikayetçi değilim.

Ama son kontrolde erken doğum riskim ortaya çıktı. Daha 1 kilo bile değil, 6 aylık bebek. Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetçi değilim, işi gücü bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.

Ama beni geren üzen artık doğrudan bebeğe etki edeceğini düşündüğüm bir derdim çıktı ortaya. Gebelik şekeri. 5 gün diyet yap, 5 gün sonra her öğünde ölç dedi doktor. Bugün 5.gün. sırf merakımdan, 5 günlük diyetin etkisini görür müyüm diye 2.saat tokluk şekerimi ölçtüm. 166 çıktı. Halbuki hiçbir şey ama hiçbir şey yemiyorum. Bu rakamı görünce ağlamaya başladım.

Hamile kalmak için çok uğraştık. Sıkıntılarım vardı. 6 aydır ha kaybettim ha kaybedeceğim korkusu ile yaşıyorum. Şimdi de aynı korkuyu gebelik şekeri yüzünden yaşıyorum. Yemiyorum içmiyorum (un, patates, şekerli meyve vs) fark etmiyor hala yüksek hala yüksek.

Maalesef internetten bakma gibi bir hata yaptım. Şeker yüzünden anne karnında vefat eden bebekler, doğum anomalileri ile doğanlar, doğumdan sonra sıkıntı yaşayıp gidenler.

Kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım bilmiyorum. Doktor diyet listesi vermedi ama yeme dediği hiçbir şeyi ağzıma sürmedim, yine de düşmüyor.

Her kontrole bu sefer bebeği kaybetme riski olan ne çıkacak diye gidiyorum. Öyle içimi dökmek istedim

Hanımlar merhaba,
Hem de sebepsiz. Aslında buna şükrettim hep. Bebekte sorun yoktu, ama kanamanın sebebi de yoktu. Bu sebeple hep diken üstündeydim.
Sonra bende böbrek problemleri başladı. Yine bin kez şükür bebek sağlıklı. Sorun yine bende. Bunlara dayanıyorum. Bunlar sıkıntım değil, olamaz da. İçtiğim ilaçlardan, kullandığım fitillerden de şikayetçi değilim.

Ama son kontrolde erken doğum riskim ortaya çıktı. Daha 1 kilo bile değil, 6 aylık bebek. Hep yatmam gerekiyormuş, buna da tamam. Şikayetçi değilim, işi gücü bıraktım yatıyorum. Yatmaktan etlerim ağrısa bile kımıldamıyorum, yeter ki biraz daha karnımda tutabileyim.

Ama beni geren üzen artık doğrudan bebeğe etki edeceğini düşündüğüm bir derdim çıktı ortaya. Gebelik şekeri. 5 gün diyet yap, 5 gün sonra her öğünde ölç dedi doktor. Bugün 5.gün. sırf merakımdan, 5 günlük diyetin etkisini görür müyüm diye 2.saat tokluk şekerimi ölçtüm. 166 çıktı. Halbuki hiçbir şey ama hiçbir şey yemiyorum. Bu rakamı görünce ağlamaya başladım.

Hamile kalmak için çok uğraştık. Sıkıntılarım vardı. 6 aydır ha kaybettim ha kaybedeceğim korkusu ile yaşıyorum. Şimdi de aynı korkuyu gebelik şekeri yüzünden yaşıyorum. Yemiyorum içmiyorum (un, patates, şekerli meyve vs) fark etmiyor hala yüksek hala yüksek.

Maalesef internetten bakma gibi bir hata yaptım. Şeker yüzünden anne karnında vefat eden bebekler, doğum anomalileri ile doğanlar, doğumdan sonra sıkıntı yaşayıp gidenler.

Kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım, nasıl rahatlamalıyım bilmiyorum. Doktor diyet listesi vermedi ama yeme dediği hiçbir şeyi ağzıma sürmedim, yine de düşmüyor.

Her kontrole bu sefer bebeği kaybetme riski olan ne çıkacak diye gidiyorum. Öyle içimi dökmek istedim
Allah yardımcınız olsun inşallah saglıklı şeklide kucagına alırsın bebegini içini ferah tutmaya çalış bol bol dua et stres hamilelikte iyi degil biliyorum zor ama az kalmış inşallah sorunsuz geçer kalan zamanın unutma alacak nefesi varsa rabbim ömür vermişse hiçbişey olmaz bebegine ama nasipte yoksa da bizim yapabileceğimiz bişey yok sen zaten elinden geleni fazlasıyla yapmışsın gerisi kader artık inşallah kötü bişey olmaz saglıkla gelsin bebegin dünyaya 🤲🏻

Hanımlar merhaba,

Allahım bebeğinize sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin. Sizi çok iyi anlıyorum😪😪

Hayatım azıcık sakin ol şekere stres de iyi gelmez

Benimkide yüksekti çılgınca diyet yaptım 12 kg ile hamileliği tamamladım

Bebek 3200 normal kg da doğdu

Diyetisyene yönlendirmemiş ama diyetisyen iyi olur, sen online diyetisyen de olsa bir diyetisyenle görüş

Benim diyetisyenim vardı sıkı bir şekilde takip de yapıyordum hatta iş yerinin yemek listesini bile tek tek irdeliyordu

Yediğim tek bitter nişan çikolatası belki yaptığım en büyük kaçamaktı

Bir süre sonra vücut o şekilde beslenmeye alışıyor zaten, aslında yedigimiz o hamur işleri vs bize yük

Örneğin ben zaten çayıma şeker katmaz, tatlı yemez, reçel vs hiç tüketmezdim, şekerim bayağı yüksekti

Ekmek yemezdim, çok fazla pilav tüketmezdim

Genetik olarak şekere yatkınlığım vardı, Gebelikle birlikte artıyor bu durum ama o okuduğun korkunç şeyleri aklından çıkar

Bir çok hamilelik şekeri olup da hiç sıkıntı yaşamadan bebeğini kucağına alan kadın var

sakinliğini koru diyetine uy, zaten yatacağın için fazla kilo almaman daha sağlıklı olur

Bu arada altıncı ayda erken doğum riski denilip 39. haftada doğum yapan arkadaşlarım var, o konuda da çok endişelenme

Sağlıkla kucağına al

Bir arkadaşımda aynı sizin durumda , üstelik yaşı 44 civarı . Ondada şeker ve akabinde yüksek tansiyon var . Zavallı arkadaşım günde 7 kez parmağını delip o-glukoz testi yapıyor ... Psikolojinizde sağlığınızı etkiler , doktorun tavsiye edeceği sakinleştirici almanızı tavsiye ederim. Ayrıca bebek icin endişelenmeyin . Bu durumdaki bir çok anne bebeğini sağlıkla alıyor kucağına . Yeme içme kısmı söylememe gerek yok , siz zaten ayrıntılı şekilde nasıl besleneceginizi biliyorsunuzdur . Hayırlı doğumlar diliyorum ☺️

Benim de bilgim yok dua etmeye geldim. Lütfen üzülmeyin bebeğiniz üzüntünüzü hisseder.. İnternete de pek bakmayın lütfen her rahatsızlık için felaket tellalığından ibaret..
Aklınıza kalbinize kötüyi düşürmeyin. İnşallah sağ salim kucaginiza alacağınıza inanıyorum. Rabbim yardımcınız olsun 🙏🏻

Kızım 8.5 yaşında ona hamileyken bende de çıkmıştı gebelik şekeri. Gayet sağlıklı bir bebek olarak doğdu,kendinizi strese sokmayın lütfen.
Gerekiyorsa diyetisyen desteği alın,güzel listeler düzenler dengeleyebileceğiniz şekilde beslenirsiniz.
Oğluma hamileyken çok iştahsızdım,mide bulantısından sadece yaşamak için yer vaziyetteydim,cıkmadı ama sonlara doğru suyum fazlaydı,doktorum suphelendi ekstra dikkat ederek gecirdim.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi.

Biliyorum elde olmadan insan takar.Mantıken uzaklasmak ister ama yine kendini bir karamsarlık korkuda bulur.
Sen zaten anlattiklarindan yasamıs oldugun tüm olumsuzluklara ragmen sukretmeyi sabretmeyi bilen bir annesin💗🧿
Tevekkül etmek geriye kalan🙏
Güzel düsünelim dualarla insallah enerjimizle herşeyi olumlu yasa sag saglim gelsin bebeginn🙏

Hanımlar merhaba,

Canim bir ayet vardir. Diyor ki Allah bir seyi nasib edicekse onu senden alicak hiçbir güc yoktur. Yok eyer senden alicaksa sende tutacak bir güç yoktur. Sen elinden geleni yap. Benim ablam 7 aylik doğdu. 30 sene oncenin tibbiyla şimdiki birmi? Erken doğum olsa bile yaşama ihtimali çok fazla. Merak etme yeterki sen uzuldukce minnoşun da uzulur annesi uzgun diye. Her zaman karnina el surterek hersey Allahin izniyle guzel olucak de. Dualar et. Bizlerin duadan başka siğinacak kapimiz yoktur. Ne zorluklarla 9 aya yetişenler var. Hamilelik kolay deyil. Internetden okuma. Onlar en kotu ihtimali yazarlar. Duani eksik etme yeter ki

Arkadasımında şekeri vardı yüksekti ama oglu saglıkla vaktinde dogdu 🙂
Herşey yolunda olacak zamanında gelecek inşallah sen dikkat etmeye devam et şuan dikkat ettıgın hade istenilen gibi düşmesede artmasını daha kötü olmasını engellıyor en azından

Hayatım azıcık sakin ol şekere stres de iyi gelmez

Benimkide yüksekti çılgınca diyet yaptım 12 kg ile hamileliği tamamladım

Bebek 3200 normal kg da doğdu

Diyetisyene yönlendirmemiş ama diyetisyen iyi olur, sen online diyetisyen de olsa bir diyetisyenle görüş

Benim diyetisyenim vardı sıkı bir şekilde takip de yapıyordum hatta iş yerinin yemek listesini bile tek tek irdeliyordu

Yediğim tek bitter nişan çikolatası belki yaptığım en büyük kaçamaktı

Bir süre sonra vücut o şekilde beslenmeye alışıyor zaten, aslında yedigimiz o hamur işleri vs bize yük

Örneğin ben zaten çayıma şeker katmaz, tatlı yemez, reçel vs hiç tüketmezdim, şekerim bayağı yüksekti

Ekmek yemezdim, çok fazla pilav tüketmezdim

Genetik olarak şekere yatkınlığım vardı, Gebelikle birlikte artıyor bu durum ama o okuduğun korkunç şeyleri aklından çıkar

Bir çok hamilelik şekeri olup da hiç sıkıntı yaşamadan bebeğini kucağına alan kadın var

sakinliğini koru diyetine uy, zaten yatacağın için fazla kilo almaman daha sağlıklı olur

Bu arada altıncı ayda erken doğum riski denilip 39. haftada doğum yapan arkadaşlarım var, o konuda da çok endişelenme

Sağlıkla kucağına al

Mükemmelsin,teşekkür ederim
Bir anda sinir boşalması yaşadım sanırım
Bizim ailede şeker genetik
Ben korktuğum için hamileliğin en başından beri çok dikkat ettim
2 haftada bir belki ufak bir tatlı kaçamağım oldu.
Ona rağmen çıktı.

Online diyetisyen benim de aklımda. Hatta hemen hayata geçireyim bu fikri.
Vücudun alışması için 5 gün kısa bir süre mi?
Normalde ilk şeker yüklemesinde 154tü. 5 gün diyetle 166 oldu. Bir yerde yanlış mı yaptım bilmiyorum.
Erken doğum da çok korkutuyor beni. Daha 26.haftayı doldurmadık bile.

Hatun bebeğin sağlıkla doğacak inşallah :KK200:
İnterneti okuma lütfen.
Tek KK'da takıl gerisini salla.
Hele sağlıkla ilgili şeyleri asla okuma her kafadan ses çıkıyor.

Valla bugüne kadar bende çok duydum gebelik şekeri falan ama hiç biri bebeğini kaybetmedi.

Sağol forever'cım
Biz bu aya kadar hep sende şeker çıkmaz zaten diye geldik
Çünkü ben kilo almadım hiç
Çıkınca doktor da şaşırdı.
Evet interneti okumamalıyım, kendime yasaklayacağım

Biliyorum elde olmadan insan takar.Mantıken uzaklasmak ister ama yine kendini bir karamsarlık korkuda bulur.
Sen zaten anlattiklarindan yasamıs oldugun tüm olumsuzluklara ragmen sukretmeyi sabretmeyi bilen bir annesin💗🧿
Tevekkül etmek geriye kalan🙏
Güzel düsünelim dualarla insallah enerjimizle herşeyi olumlu yasa sag saglim gelsin bebeginn🙏

Alacak nefesi varsa illa ki gelecektir dünyaya. Bunu hep kendime söylüyorum. Aslında ağladığım içinde acaba şükürsüz mü davranıyorum dedim. Ama yine de bebekte bu aya kadar sıkıntı çıkmadı, şükürler olsun.

X