Aykla Pirincin Tan

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
gençken,arkadaşlarımızı dost sanarken,hızla yürüyen yıllarda,pirinci taşlarından ayıklar gibi atıyorsunuz hayatınızdan tek tek olmadı,bir daha kontrol ediyorsunuz.evet gençken anlıyamadığımız bize ne kadar zarar verdiklerini farkedemediklerimiz
onlar için ikaz da etseler tınmadığımız,omuz silktiğimiz..yıllarda...
bakıyoruz evlenmiş çoluk çocuk sahibi olmuşuz.yeni yeni bir çok arkadaş daha,her şeyi paylaşabileceğimizi sandığımız,hayatımızın içine giriveriyorlar.sanıyoruz ki dostumuz,sıkıntımızı alıp rahatlatacaklar.sanıyoruz ki
sadece onlarda kalacak sırlarınız...
en çok ta kaynana,elti,görümce anlatılırdı ya.bilmeden hâla anlatırdık. anlatılanlar dolaşırken etrafta nereden duyulmuş bu laflar diye şaşar,toz kondurmazdık.zaman geçtikçe,canımız yandıkça,yoklarsa zor zamanlarda yanımızda,anlardık kim dost kim değil.
başlarız ayıklamaya dost sandığımız aslında arkadaşlarımızı...sanırım uzun sürerdi...geç fark ettim gözlük takma zamanı gelmiş...takınca gördüm irili ufaklı bir sürü taş,geç bile kalmışım..ayıklamak için.
öyleleri vardı ki aralarında yıllarca,bıkmadan birbirimize çiçeklere baktığımız gibi suladığımız,otlarını temizlediğimiz,bir yaprağına bile kıyamadığımız iyi ve kötü günde koklaşıp ağlaştığımız...gözlük bile takmaya gerek olmayan...onlar kaldı..
artık lüzumsuz,sırtımızda taşımaya değmeyen arkadaşa ne gerek var...az olsun ama öz olsun,ayıkla pirincin taşını gitsin...dedim ayıkladım gittiler...

yeşilimin anılarından duyguları

hayırlı cumalar hepimize...

Hayatimiza hep eleyecegimiz insanlar cikiyor maalesef dogru söylüyorsun,zararin neresinden dönersen kardir derler,kaybeden eleyen degil,elenendir bence...evet dost dedigin az ama öz olsun...yine bizlere o derin tecrübelerine dayanarak o kadar güzel anlatimda bulunmussun ki tesekkürler ablam paylasimin icin....

evet sana katılıyorum yeşilim.az olsun öz olsun,zaten çok insanla samimi olduğunda kendinizi olayların içinde buluyorsunuz.3-5 tane iyi görüştüğün olsun yeter diye düşünüyorum.

bencede pirincin taşı ayıklanmalı..eger ayıklamazsak gün gelir dişimiz kırılır...

dsnt,esint,ebrugen..teşekkürler yorumlarınıza
evet diş kırılmadan taşları ayıklamalı az öz dost olmalı hayatımızın bir köşesinde..

jasmin 34 lente akyıldız..sağolun uğramı, yorumlar bırakmışsınız..
zaman içerisinde öğreniyoruz her birini.
ancak su kadar ihtiyaçtır paylaşmak...ama bir yere kadar,sınırlar vardır tabiki.
(benden öte dost tutmam yüreğime) aynen katılıyorum bu söze...lente,akyıldız.

kuzu postunda çok kurtlar var içimizde ama ben kimseden korkmayıp kendim gibi olup çok samimi olmuyorum. yıllarca dostum dediğim insanların beni nasıl sattıklarınaşahit oldum ne yazık. öyleyse bana tek dost yine ben.benden öte dost tutmam yüreğime.konuşur gülerim kimseye sarılmam kalbimle.eğer benden bi tane daha olsa yine güvenmem.sırrımı çoğuyla paylaşırım ama en önemlileri bende gizlidir

sayfalar karışmış gene neyse düzelir.dimağ sağol canım yorumlarına.

yeşilimmmm çok güzel yazmışsın yine yüreğine ellerine gönlüne sağlık ne diyim

arzuzu teşekkürler canım
lente yerden göğe haklısın yarı yolda kalıvermek...kimsenin kimseye güveni kalmadı.bende onu anlatmak istiyorum en iyisi ayıkla pirincin taşını diyorum ya.
sağ ol tatlım yorumların için..gözüm senide arıyor artık inan..

arkadaşsız dostsuz olmaz ama dediğin gibi seçmek lazım.söyleme sırrını dostuna o da söyler dostuna demişler.

eskişehir olmaz dostsuz sanki bir eksiklik varmış gibi hissedilir...
ama seçince tatlı tadında hisseder ya insan tadına doyamadığın.az öz...

Benim yıllarca candostum, baharımın tek çiçeği dediğim bir dostum vardı.. En zor günlerinde yanında olmuş onu ne sevgilime nede başka bir insana satmış, mesafeler arttıkça bağlanmış, onu çook sevmiş olduğum bir dostum vardı...

Ama artık yok yüreğimde, ona yol verdim... Ve içim kan ağlasada farkettim ki ben bunu yapmakta çok geç kalmışım...

Çok haklsın yeşilim malesef zorda olsa kabullenmek gerekirki kendinden başka kimse dostun olamaz sana...

Yeşilim ,ayıkla pirincin taşını dedin ,ve ben şöyle bir düşünmeye başladım.Hakkaten ne bu çektimiz arkadaş ,aman üzülmesin, aman kırılmasın ,acaba yanlışmı anlar yeter artık hep başkaları için yaşa ,ömür gidiyor vala.son bir yıldır inanın önce kendim için yaşayacağıma dair kararlar aldım ,ne iyi etmişin örneğin ,Ben kendini geliştirmeyi seven ve arkadaşlarımdan'da bunu isterim baktım kimselerde tık yok bu böyle altı yıl sürdü .Dedim kendi kendime kızım çocuklarını büyüttün ,hadi şimdi sıra sende ve evden çıktım artık ,hemen bir bilgisayar kursuna yazıldım gayet iyi gidiyor .20 yıllık ehliyetim var ama cesaret yoktu bir türlü. kurs sayesinde oda oldu araba ile gidip geliyorum.HEEEEYT be kim tutar beni .

cansuyum sağol yorumun için
hatişim çok sevindim.. akıllı olduğunu biliyordum gene yanılmamışım kazasız belâsız yolculuklar dilerim ...

yeşilim gene dçktürmüşsün.ve her zamanki gibi çok doğrusun.ben bayağı zor öğrendim bu taş ayıklama işini.bi kaç diş kaybettim öğrenene kadar.yüreğim çok kanadı ozamanlar...ama artık bakıyorum ki takılıyo taşlar elime hiç üzülmeden atıyorum hayatımdan.yeni bi felsefe edindim kendime: beni kıran kendi kaybetmiştir diyorum çıkıyorum işin içinden.hayat çok kısa kıymetini bilmeli...kalemine sağlık...

tuar yorumlarına teşekkürler canım kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ...
o kadar güzel değerli dostlarım varki banada yeter onlarada yazımı yanlışmı anladın acaba diyorum...veya kendi duygularınımı paylaştın
eskinin tadı hiç bir şeyde yoktur hele dostluklarda
seçici olmak durumun da kalınca ertelemeyin seçmeyi ...sevgiyle kal.

X