dinimiz kadar güzel bir felsefe,kitabımız kadar muhteşem bir eser yeryüzünde daha yok.olamazda.ama bizler ninelerimizden gördüğümüz gibi kuran öğrenmeye değil arapça öğrenmeye çabalayıp okuduğumuz için hiçbirşey anlamıyoruz malesef.düşününen ve yargılayan bazı insanlar ise kitabımızın en iyi tefsirlerini bulup onları okumaya gayret ediyor ve işte asıl orada olay başlıyor.
biraz zaman harcasak biraz tabulardan kurtulup kendimiz için bişey yapsak daha neler keşfedip hayatımız nasıl değişecek.ne kadar bilgi,öğüt,tavsiye,ders,ödül,ceza,yaratıcılık var aslında kitabımızda.araştırıp öğrenip yaşayıp yaşatmalıyız.
çok teşekkürler paylaşımın için,ellerine ve gönlüne sağlık...
vereliniortakalkisalkisalkis:lepi:kaydirigubbakcemile5
şahsen ben şimdi Kuranın türkçesini okuyup bitirme gayreti içinde olanlardanım.dünyaya ve dine bakış açım değişti diyebilirim..o kadar çok kitap okuyoruz ki ömrümüz boyunca ama nüfus cüzdanımızda yazan dinimiz islamı bize anlatan kutsal kitabı okuma konusuna gelince ne yazık ki büyüüüük bi gaflete düşüyoruz.. belki de dediğin gibi ninelerimizin geleneğini devam ettirip,arapçasını öğrenmeyi vazife biliyoruz sadece kendimize...şimdiye kadar okumamakla çok şey kaybettiğimi düşünüyorum..keşke bi akıl veren olsaydı ya da belki zorlanmam gerekiyosa okumak için zorlayan da okusaydım diyorum...bütün insanlığın okumasını sağlamak için üstüme düşen bi görev olsa da yapabilsem aracı olsam diyorum bazen hatta...özellikle önceki peygamberlerin ve kavimlerinin hayatları beni çok etkiledi...umarım, inanıyorum diyen hatta inanmıyorum bile diyen herkes dinimizin kutsal kitabını geç kalmadan,ömründe bir kez olsun okuyup anlamaya çalışır...
YA RAB!
Bizi kurana aç
AMİN
Kuranı bize aç
AMİN
Aklımızı kurana aç
AMİN
Kuranı aklımıza aç
AMİN
Kalbimizi kurana aç
AMİN
Kuranı kalbimize aç
AMİN
Kuranın manalarını gönlümüze nazil et ya rabbi
AMİN
Kuranı hayatımıza nazil et ya rabbi
AMİN
Kuranı aklımıza nazil et ya rabbi
AMİN
Kuranı sevdamıza nazil et ya rabbi
AMİN
Kuranı arzumuza nazil et ya rabbi
AMİN
Kuranı umudumuza nazil et ya rabbi
AMİN
Kuranı geleceğimize nazil et ya rabbi
AMİN
Kuranı halimize nazil et ya rabbi
AMİN
Kuranı bu topraklara nazil et ya rabbi
AMİN
Kuranı şu sokaklara nazil et yarabbi
AMİN
Kuranı yavrularımızın hayatına ve hafızasına nazil et ya rabbi
AMİN
Kuranı bizim hayatımıza nazil et ya rabbi
AMİN
Ya rabbi kuransız yaşamak izhansız ve imansız yaşamaktır
Kuransız yaşamak anlamsız yaşamaktır
Hayatımızın anlamını alma Ya Rabbi :Saruboceq:
Allah Razı Olsun Arkadaşım çok değerli bir paylaşım yapmışsın :1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?