Aydin, Edirne, Denizli; hangisi ?

Gozdeceee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2013
34
0
86
Ankara
Lys sinavina girdim puanlar aciklandi ve yakinda tercihler basliycak.Puanim sadece trakya pamukkale ve adnan menderes universitesinde arkeolojiye tutuyo ama ben hangi universiteyi sececegimi bilmiyorum uc universite ve uc sehir hakkinda hicbir bir bilgim yok.Universitenin imkanlari benim icin onemli (konumu, yurtdisi programlari, sosyal aktiviteleri) ve sehrinde sosyal acidan iyi olmasi... Bunu soyleyince gezmeye degil okumaya gidiyosun diyenler oluyo ancak okumak kadar kendini kulturel olarak gelistirmek ve dort yilimi gecirecegim yerin iyi olmasi lazim.Dedigim yerlerde okuyanlar okumus olanlar ya da yasayanlar bilgi verirse cok memnun olurum.

ben denizlide yaşıyorum buralıyım yoğurdum ekşi diyemem. ama üniversitehayatını bilm.iyorum okumadım. kampüsü bayabüyük

Şehir olarak Edirne daha cazip geliyor bana.İstanbula yakın.Yurtdışı ilişkileri genelde balkan ülkeleri ağırlıklı ama düşünebilirsiniz.Pek huyum değildir karışmak hele ki tercih konusunda.Arkeoloji yazmayın bence de iş imkanı çok az.

Edirne'yi hic bilmiyorum.

Ama 20 sene Aydin'da yasamis ve su anda Denizli'de yasayan bir Denizlili olarak kesinlikle Pamukkale Universitesi'ni Adnan Menderes'e tercih ederim.

Pamukkale hem daha kaliteli bir universite, hem universite konum itibariyle cok guzel yerde, hem de sehir olarak Denizli son yillarda en buyuk patlamayi yapmis illerden biri.

Guzel bir ogrencilik hayati yasarsin.

Edirne daha mi iyidir bilmem ama Aydin mi Denizli mi dersen, kesinlikle Denizli derim.

Bana Allah yeter...

Edirne derim , büyük şehire yakınlık açısından.

arkeoloji bölümünü bende tavsiye etmem bulunduğunuz şehirde 2 yıllık bölümlere gitmeyi neden düşünmüyorsunuz

dgsyle de güzel bir bölümde güzel bir ünide lisans yapabilirsiniz. erasmus falan istiyorsunuz her halde diliniz var mı peki ?

arkeoloji

bence 1 sene daha hazırlan
açıkcası
okumaya gidiyorsun gezmeye değil
ama il seçtiğin için söylemiyorum bunu
okumak istediğin bölüm için söylüyorum
açıköğretimden işletme oku daha iyi
boşuna zamanını harcama bence bu bölümde

Ben Aydın'da okudum.
Hem eğitim hayatım hem sosyal hayatım çok güzel geçti.
Tam yaşanılacak yer, şu an içimde öyle bir Aydın hasreti var ki, kendi memleketimden daha çok seviyorum.
Hakkında hayırlısı olsun.

bende aydında okudum hem insanları hemde aydının kendisi harika bir yerdi herkese tavsiye ederim..
büyük şehirden giderseniz ilk bi bocalarsınız ama 2 haftaya kalmadan çok seversiniz eminim..
yani tanıdığım herkeste öyle oldu

Yakin cevremden bikac kisiye daha sordum pamukkale diyolar genelde sizin gibi soyluyolar.tesekkur ederim :)

Sana kesinlikle Pamukkale Üniversitesi'ni öneririm. 7 yıldır Paü'deyim. Son yıllarda oldukça gelişti. Üniversite olarak sana vereceği imkanlar da seni tatmin edecektir. Arkeoloji bölümünün birçok hocasını yakından tanıyorum. Hepsi mükemmel hocalar. Bölüm olarak çok aktifler. Okul sana çok şey kazandıracaktır.

Gelirsen sana memnuniyetle yardımcı olurum. Neredeyse bu okulun gediklisi oldum.

Merkeze yakin mi peki ulasimi kolay mi kyk yurdu falan

246 puan ve siralamam 356 bin kusur

Sen okumak istiyosan; Karabük, Tokat, Kastamonu, Bolu, Erzurum, Ordu vs. vs. bi çok şehirde alanlar bulabilirsin
Ama mantığın büyük şehir olsunda aileden uzakta yaşıyayımsa yardımcı olamam..

Merkeze toplu taşıma araçlarıyla 20 dakika. Ulaşım sıkıntısı çekmezsin. Her dakika minibüs ve otobüs bulursun. Ama zaten merkezle pek işin olmayacaktır. Öğrencilerin çoğu memlekete giderken hediye alışverişi için merkezdeki çarşıya gidiyorlar genelde. Onun haricinde çok yakınında bir alışveriş merkezi var, tüm ihtiyaçlarını kampüs çevresinden karşılayabilirsin.
Kyk yürüme mesafesiyle 2-3 dakika. Kalanlar memnun. Benim arkadaşlarımın çoğu hiç eve çıkmadılar. Yıllarca Kyk'da kaldılar.

tabikide edirneeeeeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…