• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ayakta Sallamaktan kurtuldum...yaşasın

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

seldayurek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2007
9
0
86
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar 16 aylık oğlumu nerdeyse 2 aylıktan beri ayağımda sallıyordum.son iki aya kadar çok fazla uyku bozukluğu yaşamadığım için ayağımda sallamak zor gelmiyordu.ama bundan iki ay önce gece her uyanışında (ki bu uyanma araları çok sık oluyordu..gece en az 5 kez uyanıyordu.)öyle kötü ağlıyordu ki sanki birileri kesiyor yavrumu.uyandığı zaman da sürekli yastığı gösterip ayağımızda sallamamızı istiyordu.sallıyorduk ama resmen 3 saat ayağımda kesintisiz salladığımı bilirim gece ayağımdan bıraktığım an basıyordu yaygarayı.çocuk ayağımıza yatırdığımızda susuyordu gıkı çıkmıyordu..eşimve ben kafayı yiyecektik.1 ay geceleri hiç uyumadık sonunda bir karar verdik ne gündüz ne gece o istediği zaman uyuyacaktı ve kendiliğinden uyuyacaktı.

ilk gün gece geç yattığı ve nerdeyse hiç uyumadığı için sabaha karşı sızmıştı ve 9.30 da uyandı ve öğleden sonra 16.30 a kadar uyumadı ama o saate 1 saat kala krizler başladı ağlıyor ağlıyor sallanmak istiyor ama çok felaket ağlıyordu.sabır selda dedim sabır..
1.5 saatlik krizden sonra yastığını getirdim salon ortasına koydum oraya yuvarlandı buraya yuvarlandı ve uyudu.sonuç deliksiz 2 saat..

geceye gelmişti sıra gece de aynı şekilde..resmen uyuyana kadar paraladı kendini ama sabır dedik yine gece 12.30 da uyudu.sabah 11 de kalktı 2 kere uyandı gece ama sütünü mamasını içti ve döndü arkasını yattı.

bu işe başlayalı 1 hafta oldu ve şu an uykusu geldiğinde yatak odasını gösterip bizim yatağımızda beraber yatıyoruz oynaşıyoruz ve dalıp uyuyor sonrasında..

olmuyor demeyin inanın oluyor sadece sabredin.

darısı basımıza arkadasım 9aydır ayagımda sallamaktan topuklarım nasır tuttu ayaklarımın ustune zor basıyorum artık.ben osenın kadar sabırlı olabılsem sımdıden alıstırmak ısterım

beimkide hala göğsümde uyuyp kalıyor.Ben denedim kendi kendine uyusun diye kendi haline bıraktım hayatından o kadar memnun gecenin ikisine kadar oturuyordu en sonunda ben pes ettim.Bebeğimin gece 22:00 de uyumuş olmasın lazımki sağlıklı gelişsin.Senin adına sevindim darısı bizim başımıza...

beimkide hala göğsümde uyuyp kalıyor.Ben denedim kendi kendine uyusun diye kendi haline bıraktım hayatından o kadar memnun gecenin ikisine kadar oturuyordu en sonunda ben pes ettim.Bebeğimin gece 22:00 de uyumuş olmasın lazımki sağlıklı gelişsin.Senin adına sevindim darısı bizim başımıza...

nerde 22:00 de sevhancım gece 3 te artık benım sınırlenıp kızmamla aglayarak ve zorla uyuyor.ama kaldırdıgım anda kıkır kıkır kaldıgı yerden oyuna devam edıyor.bır haftadır saat 3e kadar oturuyoruz

gözün aydın canım..gerçi ben ayakta sallayarak deilde emzirerek uyutuyorum..onuda ne zaman nasıl bıraktırcam bilemiyorum..ah bide kendi kendine uyusa...

benimki de memede uyuyordu
hallettik şükürler olsun
gece emmek için bile kalkmıyor artık uyansada biraz mızıldıyor sonra sesi kesiliyor bişr gidiyorum uyumuş gitmiş bir köşede
uyanışı belki 1 defa oda saat 5 civarı oluyor
emiyor bir daha 8 civarı uyanıyor
gündüzde yatırmadan yarım saat önce emiyor sonra kendi kendine uyuyor
bozulmasın diye devamlı dua ediyorum
darısı herkesin başına
nasıl yaptığımı başka bir konu içinde yazmıştım aşağıya ekledim

kızlar burası yeri değil ama baktım herkes bu dertten muzdarip yazayım dedim
barış 1 haftadır 21.30 da uyuyor 3 te kalkıyor bir daha sabah 7 de emip gene uyuyor 9 a kadar
bomba olan son 2 gündür ise hiç kalkmadı:)
insan gibi uyudum valla sabah 7 de uyandı emzirdim 9 da uyandı yine
hasta olduğu zaman meme manyağı olmuştu hastalığı geçti ama manyaklığı baki kalmıştı
birde yanında kucağa alıştı kucakta sallanmadan emmeden uyuyamaz olmuştu.
geçen hafta eşimle bana bir geldiler 3 gün 2şer saat uykuyla gezmiştim ve yok dedim bundan sonra gece meme yatacak uyuyacak adam gibi
ilk başta uyuturken emzirmedim. yarım saat önce emzirdim ve bıraktım yatağına 2 gün ağladı baya. gece uyandı gittik yanına biraz kalıp kucağa almadan her ayağa kalkışında tekrar tekrar yatırarak pışpışlayıp öpüp ama yine ağlayarak uyudu bayıldı yani. 2 gece sürdü bu işkence ama inanırmısınız şimdi birkaç gündür gece ve gündüz karyolasına koyuyorum biraz dolaşıyor içinde yürüyor ama hiç ağlamadan 5 dk içinde uyumuş oluyor banada içeri girip üstünü örtmek kalıyor. bazen uykuya dalması uzun sürüyor yanına giriyorum beni görünce hemen oturup yatıyor elimi tutup kafasını sallamaya başlıyor hemen uyuyor.
büyük konuşmayayım ama bir daha öyle yeni doğan gibi saat başı gece emzirmeyeceğim
o günlere dönmek istemiyorum kabus gibiydi. hastalık zamanları da olsa bu düzeni bozmamaya çalşacağım. çünkü farkettim düzenini sırasını bilince çocukda rahatladı resmen.

gerçekten maşallah.
ben şaşırmış durumdayım zaten kızım geceleri o kadar sık uyanıyor ki sabaha kadar delik deşik uyumaktan helak oluyorum üstüne bir de 7 ya da 7 buçukta kalkıveriyor.
bende sallamıyorum ama hep emmek istiyor emmeden asla uyutamıyorum gece de öyle.denedim bikaç defa emzirmeden uyutmayı felaket ağladı.
ela daha 7buçuk aylık bende öyle kendi kendine uyutmayı alıştırmaya çalışayımmı yoksa biraz daha büyüsün mü ne önerirsiniz??

Back