ayakta sallamak yardım...

dün akşam bu yazdıklarınızı okuyarak kendime gaz verdim ve bu sabah kızımı sallamadan uyutmaya karar verdim.amaaa ne mümkünnn.ben yatagına koydum o ağladı ben koydum o ağladı.aldım pışpışladım saçını okşadım emzirdim neler neler ettim yokkkk.1 saat savaştık.ve savaşı ben kaybettim yine getirdim beşiğinde salladım ve anında uyuduuu.ağlamasına hiç dayanamıyorum her anne gibi ama sıktım dişimi olmadıııı olmadıı.çabuk mu pes ettim acaba bilmiyorum ki.bi kaç kez devam etsem alışırmı acaba?

yatağına ilgisini çekecek bişeler koyun peluş oyuncak dönence fln ilgisini ona yönlendirin oyalanarak uyuyacaktır ben oyun halısına yatırıorum uyku vaktinde oyalanarak uyuyor maşallah artık tavsiye ederim ayrıyeten uyku vaktini iyi ayarlayın tamamen uykusu gelince koyun zaten çok dermanı kalmaz o zaman yatağına koyduğunuzda yanında olduğunuzu hissettirin zaten gerisi gelir pes etmeyin tabi ağlatmayında ağladığı zaman yatağından kaldırmadan okşayın bebişi ay ne çok sey söylemişim inşallah faydası olur ;)

kızlar 12 temmuzda anne oldum.kızlarım düzeltilmiş 3,5 aylıklar. sallayarak uyutmuyorum.mamalarını içince yataklarına koyuyorum.bazen klasik müzik açıyorum.bazen ninni söylüyorum, bazen kısık sesle konuşuyorum.daha küçüklerken yataklarında hafifçe pışpışlıyordum.şimdi elleriyle oynamaya başladılar.emzik de almıyorlar.kendi kendilerine uyumayı öğrendiler şükür.dilerim undan sonra da sallanmak istemezler.
nacizane tavsiyem öncelikle yatağında pışpışlayarak uyutmayı deneyin.yatağının uyku yeri olduğunu öğrensinler.eh öğrenene kadar biraz mızmızlanabilirler.hatta ağlayabilirler.ben uzman değilim ama biraz ağlamalarında da sorun olmaz derim.ayrıca hep aynı saatlerde uyutmak da işe yarıyor.

doğumdan sonra bir müddet annemlerde kaldım ve burada ayakta sallanmaya alışmıştı kızım. evime gidince tek başıma kaldım ve baktım ki baş edemiyorum unutturdum ayakta sallamayı. dizime göre bir minder uydurdum ilk başta ve dizimde uyutmaya başladım. bir kaç gün sonra anakucağında yatırmaya başladım. ilk 1 hafta çok huysuzlandı sürekli dizimde ya da ayağımda yatmak istedi ama anakucağına devam ettim. alıştı sonunda. şu sıralar anakucağında da yatmıyor, kucağıma oturup göğsüme yaslanıyor ve parnaklarımla oynayarak uyuyor :16:

allahımm ben naptımmm...şimdi yeni bişey öğrendi...geçen haftalarda rahatsızlanmıştı oğlem..devamlı memede olmak istiyordu..ben ne yaptım..gece mememi ağzına verip yanıma yatırdım..veee oğluşum buna alıştı..gece memem ağzında yatıyor..es kaza meme ağzından çıkarsa yandık..çığlığı basıyor :) bunu nasıl unutturacam bilmiyorum..off off..aldım başıma belayı :)

Şİmdi yazacaklarım belki bebeklerini ayakta sallamaya alıştırmış anneler için çok çıkar yol olmayacak ama en azından henüz bu yola başvurmamış anne ve anne adaylarına yazayım.

Oğlum 3 yaşında.Doğduğu gün itibarıyla ayakta ya da beşik vs. gibi yöntemlerle sallayarak uyutmadım.

Çevremde çokça örneğini görüp gözüm korktuğundan mı bilemem ama buna alışıpta 5 yaşına kadar ayakta sallanmadan uyumayan çocukları gördükçe uykusuz gecelere inat sallamadım.

İlk günden itibaren yatağında yatırdım.Uykusu gelmeden emzirip , yatağına geçirdim .Uyumadı , ağladı ... Başında baktım gözlerinin içine , kucağıma almadım.Konuştum.
Sonunda uykusuzluğa yenilip pes eden o oldu.

Daha ilerleyen zamanlarda erken bir zamanda odasını da ayırdım.Yatağında 1 saat döndüğünü , oyuncaklarını aldığını bilirim yanına 1-1,5 yaşlarında.Gerçi o dönem için emzik kullanmak gibi bir alışkanlığımızda var , o da uykusuna yardımcıydı.

Şunu düşünün , ömründe sallanmayan çocuk sallanmannın ne olduğunu bilmediği için böylr bir talepte de bulunmaz , ama onun rahatlığına ve tadına varınca bırakmak istemiyorlar pek tabii.

Biraz gayret , biraz sabır , biraz uykusuz bolca gece...Çocuklarımız için bu daha sağlıklı olacak.

Şİmdi yazacaklarım belki bebeklerini ayakta sallamaya alıştırmış anneler için çok çıkar yol olmayacak ama en azından henüz bu yola başvurmamış anne ve anne adaylarına yazayım.

Oğlum 3 yaşında.Doğduğu gün itibarıyla ayakta ya da beşik vs. gibi yöntemlerle sallayarak uyutmadım.

Çevremde çokça örneğini görüp gözüm korktuğundan mı bilemem ama buna alışıpta 5 yaşına kadar ayakta sallanmadan uyumayan çocukları gördükçe uykusuz gecelere inat sallamadım.

İlk günden itibaren yatağında yatırdım.Uykusu gelmeden emzirip , yatağına geçirdim .Uyumadı , ağladı ... Başında baktım gözlerinin içine , kucağıma almadım.Konuştum.
Sonunda uykusuzluğa yenilip pes eden o oldu.

Daha ilerleyen zamanlarda erken bir zamanda odasını da ayırdım.Yatağında 1 saat döndüğünü , oyuncaklarını aldığını bilirim yanına 1-1,5 yaşlarında.Gerçi o dönem için emzik kullanmak gibi bir alışkanlığımızda var , o da uykusuna yardımcıydı.

Şunu düşünün , ömründe sallanmayan çocuk sallanmannın ne olduğunu bilmediği için böylr bir talepte de bulunmaz , ama onun rahatlığına ve tadına varınca bırakmak istemiyorlar pek tabii.

Biraz gayret , biraz sabır , biraz uykusuz bolca gece...Çocuklarımız için bu daha sağlıklı olacak.

faydalı yazıı vesselam

oğlumu 4 yaşına kadar ayaklarımda salladım,zor bıraktık şimdi yanına yatıyorum saçlarımla oynayarak uyuyor ve ikincimoğluma hamileyim bunu aslaa ayaklarıma almayı düşünmüyoum bu konuda çook kararlıyım!!!!!

iki cocuğumda ayakta sallanıyor. şimdi 16 aylıklar. geceleri sabaha kadar ayakta uyuyorlar. inşallah kısa zamanda normal uyumaya gecebiliriz. işim cok zor.

Annemle babam çok alakasız aile yapılarından geliyorlar. Babam rahmetli doğulu, annem tatar. Çok küçükken babamı kaybettik ama annem beni ailesinden koparmadı, ha kendi bana eşlik etmedi ama her yaz köye yolladı. Her yaştan kuzenlerimin kalabalıkta, gürültüde, yer yerinden oynarken, salonun bir köşesinde boncuk gibi dizilip uyumalarını izleyerek büyüdüm. Mecbur olunca o kadar güzel yapıyorlar ki bu uyku işini anlatamam. O yüzden neredeyse hiç sallamadım kızımı. Ama bizim evde gündüzleri iki anne var:) ben ise başlayinca zorlanmayalim diye gündüzleri emme dısinda tamamen annem bakiyor. Geceleri kendiliğinden uyuyan, hafif kucakta 2 pışpışa, ufak bi niniye tav olan sıpa gündüz canavara dönüyor. Annem sallamayi bırakır bırakmaz basıyor yaygarayı. Henüz 3 aylık bile değil ama o kadar bariz 2 huy edindi ki şaka gibi. Birden değil ama yavaş yavaş gündüz ritmini de geceye uydurmaya çalışmaya çalışıyorum. Ama annem faktoru var başarabilir miyim bilmiyorum :/

çaresizseniz çare sizsiniz kızlarrr....ben çareyi tavana iki kanca monte ettirip güzel bi beşik yapmakta buldum.ve çook faydasını gördüm.saatlerce ayağımda sallamaktan canım çıkıyodu.ama tavana asılı olunca hiç uyanmadan yatıyodu.sürekli sallandığı için o da bende rahat ettik.2 uzun 2 kısa tahtayı birbirine bağlatıp kasa şeklinde yaptık.ohhh mis gibi :))sonra bir iki arkadastada gördüm aynısından.o zaman ayakta sallandığı gibi sersemlemiyo.bazende çarşafta iki kişi sallıyoduk sonra baktık olacak gibi değil kurduk salonun ortasına.yemeğimi işim gücümü ondan sonra yapabildim valla.hayata döndüm.yanınada müzik açardım.gelen misafirler oooo iyi akıl etmişsiniz çingene salıncağınız hayırlı olsun falan diyodu :)) ilk bebek görmeye gelenlerle bi bardak çay bile içememiştim beşiği kurduktan sonra oturup saatlerce muhabbet etmiştim..tavsiye ederim hem ucuz hem pratik :)

Aynısından kayınvalidende de var. Biz de kursak mı düşünüyoruz. Sağolsun bebişim 5dk bi uyanıyor ve çok zor uyuyor. Belki salıncakta uyur:) o da rahat eder ben de rahat ederim azıcık. Böyle yapıştık artık birbirimize sürekli kucak kucağayız bebişimle.

MERHABA GÜZEL ANNELER bu konuda ben de sizinle aynı sorunları yaşadım oğlum hiç uyumazdı ayakta saatlerce sallayarak anca 30 dk o da durduğum an gene başlardı ağlamay çünkü KOLİKTİ!!!!ne yapfacağımı şaşırmıştım.duvara 2 kancayla çingene beşiği kurarak 2 ay rahat ettim.ama 2 aydan sonra dönmek istemesi tehlikeli kıldı bu durumu.yine kaygı aldı başımı nasl uyutcam diye.Bir tanıdığım oğlum 4 buçuk aylıkken kendi kendine uyutma eğimi için tam zamanı hatta geç bile kaldığımı söyledi:İNANMADIM!!!gezmeden eve geldiğimde düşündüm taşındım NE KAYBEDERİM dedim çok çok daha ağlar zaten ağlıyor tahammül edemezmisin çook çok sen de uyumazsın dedim kendi kendi kendimeeee.
Ertesi gün olduuu oğlum uyumak istiyor gene sinirim üstümde çünkü hiç susmadan ağlıyordu herzman koydum yatağına yüzüne de gece boyunca giydiğim atletimi örttüm çıktım odadan ağlarken.VEEE OĞLUM ÇOK DA AĞLAMADAN UYUDUU KENDİ KENDİNEEEEEE!!!!İNANAMADIM!!!!atletimi koklayarak sarılarak ve elleriyle oynayarak uyuyodu oğlum 4 buçuk ay boyunca uyumayan oğlum sorunsuzca uyuyordu AĞLADIM inanırmısınız!!!!böyle başladı maceraMIZ..diğer uyku vakti gelince yatırıyordum baktım zorlanıyor ağlıyor aldım hiç vicdansızca ağlatmadım sarıldım pışpışladım ama asla odasında çıkarmadan sakinleştirdim ve tekrar yatırdım kabul edene kadar bunu yaptım AMA ASLŞA TEKRAR SALLAMADIM!!!evet emek istiyor bazen kabul etmesi çom zor oldu hatta uykusu olduğunda 2 saat bile uyumadığı oldu ama sallamadım sakinleştikçe yatırdım yanağımı dayadım atletimi burnuna dayadım.ve şuan geldiğimiz noktadan çok memnunum.allah yardımcınız olsun ama lütfen azmedin. gezmelerdenm fedakarlık ettim çıkmadım evden kendi kendine uyumuayı huy edinene kadar ama BAşardım!!!SİZ DE YAPABİLİRSİNİZ SİNİRLENMEYİN GERİLMEYİN SABREDİN ELBET ALIŞACAK BU BİR PSİKOLOJİK SAVAŞ GÜZEL ANNELER BEBEĞİNİZ SONUÇTA HİÇBİRİNİ BİLEREK YAPMIYOR VE 0-3 YAŞ BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ EDİNDİRMEMİZ GEREK EN ÖNEMLİ ŞEY UYKU bazı çocuk uyumayı bilmez bizim anneler olarak görevimiz öğretmek...lütfen sabırlı olalım...deneyin tekrar tekrar deneyin sonunda yapacaksınız.
haaa bu arada akıl veren çok olur DİNLEMEYİNİİİİİ!!! anneniz bilesizin ne çektiğinizi anlamaz!!doğru olduğuna inandığınız şeyi araştırın uzmanlardan ve doğruysa çocuğunuza edindirin o sizin çocuğunuz!!!heşey sizin elinizde....
BAŞARILAR diliyorum bu hayat yolunda size bir foto da ekleyeceğim battaniyesiyle uyuyan oğlumun fotosu ama maşaallah demeyi ve nazar duası okumayı unutmayın:nazar::1:

Bizimde bir yakınızmız aynı şeyi yapmış. Bebişi taa baştan koyuyormuş yatağına ağlasa bile bir süre sonra susuyormuş. Sallamak zararlı mı bilmem ama anne için çok sıkıntı. Allah nasip ederse bebeim olduğunda bunları yapacağım inş :)

Birde ses'e duyarlı olmasın diye devamlı müzik, tv açmış uyurken, hatta gürültü yapmış. Başlarda tam uyumamış ama sonra hiç bir ses onu etkilememiş.

yatağına ilgisini çekecek bişeler koyun peluş oyuncak dönence fln ilgisini ona yönlendirin oyalanarak uyuyacaktır ben oyun halısına yatırıorum uyku vaktinde oyalanarak uyuyor maşallah artık tavsiye ederim ayrıyeten uyku vaktini iyi ayarlayın tamamen uykusu gelince koyun zaten çok dermanı kalmaz o zaman yatağına koyduğunuzda yanında olduğunuzu hissettirin zaten gerisi gelir pes etmeyin tabi ağlatmayında ağladığı zaman yatağından kaldırmadan okşayın bebişi ay ne çok sey söylemişim inşallah faydası olur ;)

Ben çok sabırsız biriyim, bunlar çook mantıklı geliyor bana, uygulamak isterim.. İnşallah bu sabırsız kişiliğimle başarabilirim :50:

Kusura bakmayin hanimlar, ama bu cocugu ayakta besikte sallamak bir turk hanimin problemi ya:) neden alistirirsiniz ki, sonra bu kiyamete care bulalim arastirmalar baslitiyorsunuz. kac ulkede oldum, kendimde turksoyluyum, ama hic bir yerde bu problemaya rastlamadim ya. Kendinizi yazik ediyorsuz, ve cocuku sonra aliskanlik doneminden cikarmaya kalkanda strese sokuyorsuz.

merhaba ,
2 yasinda bir kizim 6,5 aylikda gelmeye hazirlanan oglum var. kizimi bu yasina kadar ayakta salladim ama gelecek olan bebekle olailecek zorluklari dusunerek yataginda yatirmayi ogretmeyi planladim. ilk basta bende cok zorluk cektim. ama sonunda careyi uykusuzluktan bayilacak kivama gelinceye kadar ayakta tutarak buldum. sonrasinda emzik, biberon ve ben beraber yattik. o uyuduktan sonra kalkiyordum. 2-3 hafta bu sekilde gitti ama iyice uykusunun gelmesini bekliyordum. simdi ise o yatakta yatiyor, ben yatagin yaninda 2 masal okuyorum ve odadan cikiyorum. uyumamis olsada isiklari tamamen kapatip odadan cikiyorum. 15 dk icinde de karanligin yardimiyla tatli uykusuna geciyor.

Back