ayakta sallamak yardım...

siyahinmatemi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
355
2
46
Konya
kızlar oğlumu ayakta sallamay alıştırdım..tamam iyi hoş en azından uyuyor ama bu seferde ayagımdan indirdiğim yada sallamayı durdurdugum an hareketleniyor ve gözlerini açıyor..beşiğinde yatmıyor,bazen yanıma yatırıyorum uyuyor bazende yanıma yatırdıgım an çığlığı basıp uyanıyor..ayagımda da ben uykuya dalarsam durdugum için uyanıyor..napıcam ben..sabah uyanıyoruz akşama kadar ayagımda..uyumadığı zamanlarda hep huzursuz oyalanmıyor..10 dk oyalıyorum oynuyorum sonra ağlamaya başlıyor uyutuyorum bende...haa uyutmamızda fön makinesi yardımıyla..napıcam ben...beceremiyormuyum acaba bebek bakımın :(

İnanırmısın canım kendimi okudum sanki.Hatta şu an kzımmı uyuttum ayağımda uyanıncaya kadar böyle.Beşiği bile kaldırdık.Başka türlü uyutamıyorum.Huyları çok kötü.Tamam alıştırmamak gerek ama uyumayınca ne yapacaksın.Ben istemezmiydim emzirim koyayım uyusun ama olmadı.Benimki 15 aylık seninki ne kadar

İnanırmısın canım kendimi okudum sanki.Hatta şu an kzımmı uyuttum ayağımda uyanıncaya kadar böyle.Beşiği bile kaldırdık.Başka türlü uyutamıyorum.Huyları çok kötü.Tamam alıştırmamak gerek ama uyumayınca ne yapacaksın.Ben istemezmiydim emzirim koyayım uyusun ama olmadı.Benimki 15 aylık seninki ne kadar

benim bebeğimde haftaya 3aylık olcak...hiçbişey yapamıyorum bebeğim yüzünden valla...wc e bile koştur koştur gidiyorum..şu saat oldu bisküviyle duruyorum o da yatmadan önce odaya hazırlamıştım o sayede...yoksa gidip kahvaltı falan hayatta hazırlayacak vaktim yok..

gecen gun haberlerde dinlemistim ayakta sallamak cok tehlikeliymis hanimlar helede uyusun diye hizli hizli sallamak

bende bebeği aptallaştırdığını okumuştum!

valla büyükler eskiden hep ayaklarında sallarlarms..bende kardeşimde öyle büyümüşüz .çk şükür ikimizdde de aptallaık yok..hem öyle deli gibi şiddetli sallamıyorum ki..hafif hafif..ha kucagında sallmışsn ha ayakta..hem yatar pozisyonda olduğu için daha rahat bile bence..

Senin bebeğin küçükmüş o zamanlar daha zor oluyor aynı durumdaydım hiç bişey yapamıyordum.Şimdio zamanlara göre rahatım tabi. Ama bizimde şu uykuyu halletsek çok iyi olucak.Yine ağlaması falan oluyor tabi sebebsiz yere ama oynucak şeylerde buluyor.Allah kolaylık versin canım.

bebeklerin ilk ayları genelde öyle oluyu yemek yemek uyumak tuvalet banyo ihtiyaçları lüks ihtiyaç sınıfına giriyor anne için bu aylar zamanla yoluna girer zorda olsa beslenmenizi ihmal etmeyin :emir_bebek::emir_bebek:

çaresizseniz çare sizsiniz kızlarrr....ben çareyi tavana iki kanca monte ettirip güzel bi beşik yapmakta buldum.ve çook faydasını gördüm.saatlerce ayağımda sallamaktan canım çıkıyodu.ama tavana asılı olunca hiç uyanmadan yatıyodu.sürekli sallandığı için o da bende rahat ettik.2 uzun 2 kısa tahtayı birbirine bağlatıp kasa şeklinde yaptık.ohhh mis gibi :))sonra bir iki arkadastada gördüm aynısından.o zaman ayakta sallandığı gibi sersemlemiyo.bazende çarşafta iki kişi sallıyoduk sonra baktık olacak gibi değil kurduk salonun ortasına.yemeğimi işim gücümü ondan sonra yapabildim valla.hayata döndüm.yanınada müzik açardım.gelen misafirler oooo iyi akıl etmişsiniz çingene salıncağınız hayırlı olsun falan diyodu :)) ilk bebek görmeye gelenlerle bi bardak çay bile içememiştim beşiği kurduktan sonra oturup saatlerce muhabbet etmiştim..tavsiye ederim hem ucuz hem pratik :)

arkadaşlar ben gazlı dönemde çaresizlikten el de,ayak da sallamak mı istersin,gecenin bir vakti araba ile turlamak mı (ve arabayı kapının önüne çekip kontağı kapatmadan dalmasını bekliyorduk)elektrik süpürgesi kafamızı ......... anladınız siz onu canımız çıkmıştı.çok şükür artık gaz olayı bitti.(yuppiiiiiiiiii) ama sallamanın da diğer yapılanların da sonu yok kararlı olun. gerçekten bebek hissediyor. şuan kızım 4.ayını bitirmek üzere, akşamları banyo sonra pijama giyme töreni sonra emme derken, hafif bir müzik açıp yatağa koyuyorum ve iyi geceler deyip çekiliyorum.bakınıyor yatakta ki oyuncaklara biraz mızırdıyor eğer ağlamaya çevirirse ona görünüp gülümsüyorum bunu 1 haftadır yapıyorum ve işe yaradı aslında kararlı olmayı zorunlu kalınca öğreniyor insan geçenlerde arabayla uzun bir yola gitmemiz gerekiyordu ve araç koltuğundan gıcık kapıyor benim kız ama ona oturtum kemerini takmak zorundaydım ve bunu ona konuşarak sakin sakin anlattım ne kadar anladı bilmem ama sonuçta onun içinde emniyetli bir biçimde yol boyunca uyudu. düşünün dönerken eşimle uzun zamandan sonra dışarıda yemek bile yedik.en son dr kontrolune cuma günü gittim o da aynı şeyi söyledi çocuk uykularına müdahale etmemek gerekiyor dedi kendisinin bir arkadaşı bebeğine sürekli çaylar,sallama seansları vs ler yapmış şuan bebek 1 yaşında imiş ve hiç uyumuyormuş düzenini kendisi belirlesin müdahale etmeyin dedi.aslında düşünürsek bebek ile bizim aramızda ki fark ne ki? biz uyumak istediğimiz de sallasalar alıp koysalar oradan oraya sinirlerimiz bozulmaz mı ?uykusu geldiği zaman çok heyecan yaratmadan onu yatırmak en iyisi ve en kolayı bence deneyin ve inanarak yapın derim.bir de uyusun diye bekledikçe uyuma süresi uzuyor, o telaşı ve huzursuzluğu hissediyor kısacası bu bıcırlar her duyguyu hissediyor))))))

benim oğlumda 3.5 aylık 1 haftadır uyku düzeni oluşturmaya çalışıyorum bende ayağımda sallıyordum ama uyuyunca yatağına bırakıordum şimdi yeni taktiğim uykusu gelince oyun halısına yatırıyorum ilk bşta oyuncaklarla oynuyo bıcır bıcır bişeler anlatıyor;) sonra yoruluyor kendiliğnden uyuyor . tavsiye ederim hem ben rahat ediyorum hemde bebişim allahım bozmasın.bebekler çok akıllı gerçekten ayakta kucağıma almamaya dikkat ediyorum 1 kere bile alsam hemen anlıyor devamını istiyor tavsiyem ona kararlılığınız belli edin emin olun bizden akıllılar;)

MERHABA GÜZEL ANNELER bu konuda ben de sizinle aynı sorunları yaşadım oğlum hiç uyumazdı ayakta saatlerce sallayarak anca 30 dk o da durduğum an gene başlardı ağlamay çünkü KOLİKTİ!!!!ne yapfacağımı şaşırmıştım.duvara 2 kancayla çingene beşiği kurarak 2 ay rahat ettim.ama 2 aydan sonra dönmek istemesi tehlikeli kıldı bu durumu.yine kaygı aldı başımı nasl uyutcam diye.Bir tanıdığım oğlum 4 buçuk aylıkken kendi kendine uyutma eğimi için tam zamanı hatta geç bile kaldığımı söyledi:İNANMADIM!!!gezmeden eve geldiğimde düşündüm taşındım NE KAYBEDERİM dedim çok çok daha ağlar zaten ağlıyor tahammül edemezmisin çook çok sen de uyumazsın dedim kendi kendi kendimeeee.
Ertesi gün olduuu oğlum uyumak istiyor gene sinirim üstümde çünkü hiç susmadan ağlıyordu herzman koydum yatağına yüzüne de gece boyunca giydiğim atletimi örttüm çıktım odadan ağlarken.VEEE OĞLUM ÇOK DA AĞLAMADAN UYUDUU KENDİ KENDİNEEEEEE!!!!İNANAMADIM!!!!atletimi koklayarak sarılarak ve elleriyle oynayarak uyuyodu oğlum 4 buçuk ay boyunca uyumayan oğlum sorunsuzca uyuyordu AĞLADIM inanırmısınız!!!!böyle başladı maceraMIZ..diğer uyku vakti gelince yatırıyordum baktım zorlanıyor ağlıyor aldım hiç vicdansızca ağlatmadım sarıldım pışpışladım ama asla odasında çıkarmadan sakinleştirdim ve tekrar yatırdım kabul edene kadar bunu yaptım AMA ASLŞA TEKRAR SALLAMADIM!!!evet emek istiyor bazen kabul etmesi çom zor oldu hatta uykusu olduğunda 2 saat bile uyumadığı oldu ama sallamadım sakinleştikçe yatırdım yanağımı dayadım atletimi burnuna dayadım.ve şuan geldiğimiz noktadan çok memnunum.allah yardımcınız olsun ama lütfen azmedin. gezmelerdenm fedakarlık ettim çıkmadım evden kendi kendine uyumuayı huy edinene kadar ama BAşardım!!!SİZ DE YAPABİLİRSİNİZ SİNİRLENMEYİN GERİLMEYİN SABREDİN ELBET ALIŞACAK BU BİR PSİKOLOJİK SAVAŞ GÜZEL ANNELER BEBEĞİNİZ SONUÇTA HİÇBİRİNİ BİLEREK YAPMIYOR VE 0-3 YAŞ BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ EDİNDİRMEMİZ GEREK EN ÖNEMLİ ŞEY UYKU bazı çocuk uyumayı bilmez bizim anneler olarak görevimiz öğretmek...lütfen sabırlı olalım...deneyin tekrar tekrar deneyin sonunda yapacaksınız.
haaa bu arada akıl veren çok olur DİNLEMEYİNİİİİİ!!! anneniz bilesizin ne çektiğinizi anlamaz!!doğru olduğuna inandığınız şeyi araştırın uzmanlardan ve doğruysa çocuğunuza edindirin o sizin çocuğunuz!!!heşey sizin elinizde....
BAŞARILAR diliyorum bu hayat yolunda size bir foto da ekleyeceğim battaniyesiyle uyuyan oğlumun fotosu ama maşaallah demeyi ve nazar duası okumayı unutmayın:nazar::1:

teoride biliyorum ama pratikte hala kendimde yapmis degilim...

simdi bebekleri uyuduktan sonra degil tam tersi uyanikken yatagina koymak gerekirmis..sallamak kucaga alip gezdirerek uyutmak vs bunlar uzun sureli dusununce tehlikeli durumlar..cunku alisinca hep aynisini isteyecektir muhtemelen.

sallamayi bende yaptim ayaktada gezdiriyoruz ne yalan soyleyeyim...ama aslinda yapmamamiz gerekiyor biliyorum...birde bebegi yatagina yatirdik diyelim aglayinca hemen almamak gerekiyormus...gidip gobegini basini oksayip teselli vermek gerekiyormus sonrasinda ise asla geri adim atmamak gerekiyormus...bu sekilde yapinca belki bir kac hafta aglarmis bebek ama uykusu kesinlikle duzene girermis...ilk basi zor ama uzun vaadede kesinlikle guzel bir cozum aslinda...Rabbim yardimcimiz olsun. bebege karsi inatci olmamiz gerekiyor belkide..aglamasina izin vermemiz gerekiyor..ama cok zor. babasi bebegimizi aglatirken ben dayanamiyorum cikiyorum odadan isin dogrusu..simdilik kalbim el vermiyor ama zamanla alisiyorum. ilk zamanlar kahvaltimi bile yapamazdim aglayacak diye..hatta tuvalete gitmek bile zordu..vakit bulamiyorum. simdi aglarsa az aglasin diyorum yemegimi yiyorum vs..umarim ise baslamadan uykusu duzene girer guzel bir sekilde..cunku uykusuzluk cok kotu birsey.

Bu sizin dediklerinizin aynisini gecen cuma gunu yaptim ve 4 aylik oglum tam 40 dk boyunca hic susmadan agladi. En sonunda esimle dedik beklersek susacagi yok ve aldik yatagindan susturdum emzirdim uyudu. Peki ertesi gun ne oldu? Inanmayacaksiniz ama bize küstü evet küstü. O konuskan gulec yüzlü cocuk gitti yerine morali bozuk asik suratli biri geldi. Butun gun onun guvenini tekrar kazanmak icin saklabanliklar yaptik. Esimle surekli birbirimize bakip ne yaptik biz dedik. Cok sukur ertesi gun duzeldi ama o gun cok moralimiz bozuktu. Surekli agladi bagirdi felaketti. Bu aglatma sureci 6 ayliktan kucuk bebeklere uygulanmamasi gerekiyormus. Oyuzden ben uyku egitimine 6 aylik olduktan sonra tekrardan deniyecegim. Suanda bizimki sadece emerek uyuyor. Sonra yataga yatiriyorum. Uyaninca pispisliyorum ve hafif hafif poposuna vuruyorum uyursa devam ediyor uyumazsa emiyor geri uyuyor. Iste boyle insallah kendi kendine uyumaya baslar aglatmaya gerek gorulmeden ;)

bizde oğlumuzu ayağımızda sallayarak uyutuyoruz.uyuduğu zaman hemenyatağına yatırıyoruz.ben halimden memnunun.çünkü başka türlü uyumuyor.bir ara annem kendi başına uyutmaya alımtırmıstı.kendisi yatakta döne döne uyuyordu ama biraz bilinçlenince kendi basına uyumaktan vazgeçti.bazen beşikte sallayarak ama genelde ayağımda uyuyor ne yapalım yeterki uyusunlar ben her şekilde uyutmaya razıyım:)

3 aylıkken kontrole gittiğimizde doktorumuz ayağında sallama uyku düzeni oluştur uykusu geldiğinde yatağına bırak yanınada bi kaç oyuncak koy kendiliğnden uyur dedi bundan sonra nasıl alıştırırsan o şeklide gider dedi eğer ayağında sallarsan aklı erdiği zaman sürekli gece uyanıp ayağında sallamanı ister veya emerken uyutrursan uyanıp süreklli emmek ister şimdi biraz zorlansanda ilerde rahat edeceksin dedi.hatta odasını ayır dedi ayıramadım ama diğer dediklerini uygulamaya çalışıyorum allaha şükür yolunda gidiyor.

benim oğlum 18 aylık, çalışıyorum, o uyurken çıkıyorum evden, akşam 7,30 gibi geliyorum eve, gece uyuturkende ayağımda sallıyor yanımda yatırıyorum hala , zaten okadar hareketli uyuyorki inanamazsınız, uyurken kalkıp oturuyor hoooop öteki tarafa atıyor kendini, ayırmak istesemde ne beşik ne baza ne yer yatağı fayda etmedi, kendi zaten müthiş hareketli, oturduğunu pek nadir görürüz, zaten otursa hastamı acaba diye düşünüyoruz ben arada şikayetçide olsam sonsuza kadar sürecek değil nasılsa bu durum, o zamana kadar ten tene koyun koyuna olmanın tadını çıkarıyoruz şimdilik,

benim oğlum 18 aylık, çalışıyorum, o uyurken çıkıyorum evden, akşam 7,30 gibi geliyorum eve, gece uyuturkende ayağımda sallıyor yanımda yatırıyorum hala , zaten okadar hareketli uyuyorki inanamazsınız, uyurken kalkıp oturuyor hoooop öteki tarafa atıyor kendini, ayırmak istesemde ne beşik ne baza ne yer yatağı fayda etmedi, kendi zaten müthiş hareketli, oturduğunu pek nadir görürüz, zaten otursa hastamı acaba diye düşünüyoruz ben arada şikayetçide olsam sonsuza kadar sürecek değil nasılsa bu durum, o zamana kadar ten tene koyun koyuna olmanın tadını çıkarıyoruz şimdilik,

bende bazen simarttigim zaman dusunuyorum calismaya baslayinca zor olacak diye, diger bir yandanda simdi yapabiliyorum calisirken zaten bu sekilde simarip simartamayacagim diyerekten tadini cikarmaya calisiyorum.

Back