5 aylık bebeğim var 9,5 kg.. ve hep iri bi bebekti ağırdı yani, İlk 2 ay kolikti kucaktan indiremedik,ağlardı morarırdı,2. ayın sonunda süt alerjisi olduğunu tespit ettik, sıkı bir süt ürünleri diyetine girdim ve maması da özel bi mamaya geçtik, 1 hafta sonra kolik molik kalmadı.. ama hala çok huzursuz bi bebekti kucakta uyurdu sadece gaz çıkarma pozisyonunda ve sadece ben ayaktayken artık omuzlarım çürümüştü, belim s-o-s veriyodu resmen çok zordu
bir de memede uyuyakalırdı, etraftan sürekli aman sakın memede uyutma replikleri duyardım çocuğu sürekli uyandırırdım memedeyken..3,5 aylıkken yaklaşık 8 kg ken artık pes ettim.. nolursa olsun dedim ve memede uyutmaya başladım.. Dünyam değişti ya gerçekten söylüyorum dünyam değişti.. yanyana uzanıyoruz memeyi ağzına aldığı gibi 5 dakikada uyuyo,kalkıyorum yanından.. gündüzleri 3-4 kez 40 ar dk uyuyo. Gece saat 9 gibi yatırıyorum yine hemen uyuyo ama yaklaşık 40 dk meme değiştirerek yatıyoruz, emiyo da bu arada uyurken, sonra kaldırıp yarı uykulu mamasını veriyorum.. Koltukta oturur vaziyette gaz çıkarıyorum 5-10 dk. tam dalıyo, sonra beşiğine koyuyorum saat 10 gibi.. sabah 6-6,30 a kadar deliksiz uyuyo maşallah. Ve uyuyabildiğinden beri keyfi de yerinde, ben de kendime biraz olsun zaman ayırabiliyorum. İşe de döndüm şimdi.. Ben keyifli huzurlu olunca o da huzurlu oluyo..İlginç bi şekilde annem ayağında salladığında uyuyormuş ben yokken, ben o kadar denedim asla uyutamıyorum o şekilde
Yani şunu farkettim ki bebeğin senin stresini direk yansıtıyo, sen ne kadar iyiysen o da o kadar iyi.. ve bebeğin huzurunun uykuyla kesinlikle bir bağlantısı var.. O yüzden bir de öyle dene yanyana uzanıp emzirebiliyosan bir de poposuna pıtpıtlarsan belki öyle daha rahat dalar. Onun senin kokuna ihtiyacı var belki onu sever bir dene bakalım.. "Memede sakın uyutma" öğretilerine gelince de onları salla gitsin.. su akar yolunu bulur, gideceğin biyerlerde de yanyana uzanabilecek bi kanepe elbet bulursun, zaten pandemi var ne gezmesi ne misafirliği.. Bu çocuk bir gün zaten büyüyecek ve bu saçma alışkanlıkları bir gün değişecek.. Huzur çok önemli, sen huzurlu olursan o da olucak görüceksin.. Kolaylıklar diliyorum