ayakta batık tırnak !!!

**garfield**

Guru
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
1.561
9
356
43
Kızlar benim bir sorunum var ya..doğumdan sonra oldu..tam 4 ayak tırnağımda batık var..hamileliğimin 7. ayından itibaren ayaklarım şişmeye başlamıştı ve doğumdan 1 ay sonrasında indi nerdeyse..Ondan mı oldu bilmiyorum..Samsunda incinen ayağıma mr çektirmek için gittiğimde ortopedi doktoruna gösterdim rifocin ampul verdi, pek de düzgün kullanamadım ama bi faydası olmadı, eğilip doğrulurken çok fena acıyo..Bir de ayakkabı giyemiyorum hadi yazın terlikle idare ettim, kış geliyo napıcam ben ya? Aylardır böyle ayacıklarım..nedir bunun çaresi bilen var mı?

böyle bir problem olduğunda annemler hemen bir soğanı soyup közlerler yani tavada işte
sonra onu bir güzel bağlarlar sorunlu olan bölgeye 1 gece bekletirler
ertesi sabah açtığımızda geçmiş oluyordu hep
tavsiye ederim

Ne demek canım umarım bir yararını görürsün
ki bende çok işe yaramıştı
bu arada Allah analı bbabalı büyütsün sağlıkla sıhhatle :)

canım hangi tırnağında varsa onu uzat kesinlikle sen kesicem diye uğraşma bir de tentirdiotlu pamukla sil oraya kurutucu krem sür şuan aklımda değil evde yazıyordu
bende de vardı çok önceden nasıl iğrenç bi acısı var biliyorum o sebepten kesinlikle kurcalama sen kesicem diye uğraşma uzat zaten geç uzuyor ayak tırnakları uzayınca daha rahat edeceksin bide pansumanı falan yap doktora görün

Kızlar benim bir sorunum var ya..doğumdan sonra oldu..tam 4 ayak tırnağımda batık var..hamileliğimin 7. ayından itibaren ayaklarım şişmeye başlamıştı ve doğumdan 1 ay sonrasında indi nerdeyse..Ondan mı oldu bilmiyorum..Samsunda incinen ayağıma mr çektirmek için gittiğimde ortopedi doktoruna gösterdim rifocin ampul verdi, pek de düzgün kullanamadım ama bi faydası olmadı, eğilip doğrulurken çok fena acıyo..Bir de ayakkabı giyemiyorum hadi yazın terlikle idare ettim, kış geliyo napıcam ben ya? Aylardır böyle ayacıklarım..nedir bunun çaresi bilen var mı?

aynı sorunu ben de yaşadım. doğumdan sonra birkaç parmağımda oldu fakat en kötüsü baş parmağımda olanıydı. ben şuna bağladım: kızımı dizlerime koyup sallıyordum ve sallarken de ayak parmaklarımın üzerine basılı duruyordum yani nasıl anlatsam balerin gibi. bundan olabilir bence çünkü daha önce yaşamamıştım böyle bir şey. bir de ayak parmaklarımın hemen hemen hepsinde olunca... batikon falan sürerek mikrobunu kırmayı denedim, bekledim, geçmedi ve yürüyemez hale getirdi beni. en sonunda doktora gittim, antibiyotik verdi bir ilaç, bir de krem. emzirme döneminde kullanılabilen cinsten ilaç ve krem. onları kullanınca geçti çok şükür. doktora gitmeni tavsiye ederim canım. çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:
aynı sorunu ben de yaşadım. doğumdan sonra birkaç parmağımda oldu fakat en kötüsü baş parmağımda olanıydı. ben şuna bağladım: kızımı dizlerime koyup sallıyordum ve sallarken de ayak parmaklarımın üzerine basılı duruyordum yani nasıl anlatsam balerin gibi. bundan olabilir bence çünkü daha önce yaşamamıştım böyle bir şey. bir de ayak parmaklarımın hemen hemen hepsinde olunca... batikon falan sürerek mikrobunu kırmayı denedim, bekledim, geçmedi ve yürüyemez hale getirdi beni. en sonunda doktora gittim, antibiyotik verdi bir ilaç, bir de krem. emzirme döneminde kullanılabilen cinsten ilaç ve krem. onları kullanınca geçti çok şükür. doktora gitmeni tavsiye ederim canım. çok geçmiş olsun.

merhaba, bende emziriyorum ve baş parmaklarımda batık oluştu. hangi dr a gittiğinizi öğrenebilir miyim

kızlar uzat demişsiniz ama zaten uzattım ama fayda etmedi çünkü batan kısım uç değil boydan boya yan taraf..yani uzasa bile acımaya devam ediyo..rifocin dediğim de antibiyotik ama yok hiç faydası olmadı..sanıırm bi operasyonu varmış bunun ama nasıl bişeydir hiç bilmiyorum..bir de bebekle nasıl yaptırcam?

Canım benim de doğumdan sonra başparmağımda oldu.. 3 ay civarı çekmiştim... sonra dr a gittim genel cerrahiye..
ufacık bır muhaheleyle tırnagın yan tarafını kestı aldı.. sonrasında dunya varmıs dedım.. ayakkabı batar, çorap batar, ustume yorgan alırdım o batar acıtırdı hersey..
yaptırdım kurtuldum sende yaptır bence canım kendı kendıne gecme ıhtımalı ne kadar bılmıyorum bence beklemene degmez 5 dk da bıtıyor hersey acısız.. :34:

Benim baş parmaklarımda bu problem vardı...
Yalnız çok steril bakım gerektiriyor.. Açık yaranız varsa önce mutlaka bir doktora gitmenizde fayda var..

Ben annemin kocakarı yöntemiyle hallettim.. Bir daha da sorun yaşamadım... Küçücük pamuk parçalarını tırnağın batan yerine bir cımbız yardımıyla yerleştirmiştik.. Bu yöntem tırnağı battığı yerden kaldırıyor ve uzamasına yardımcı oluyor... yalnız o sırada o yarayı steril tutmanız gerekiyor ve kesinlikle kuru tutmanız gerekiyor..

Biraz canınız yanabilir.. Mümkünse anneniz yapabilir..

arkadaşlar benimde 1.5 yaşındaki kızımın ayak baş tırnağında var.kenar eti kıpkırmızı oldı.açıomu die bastırıorum ama bir tepki vermiyor.cildiye doktoruna götürdüm bir sonuç alamadık.acaba ne yapsam.

Arkadaşlar yeniyim yazıyorum ekranda göremiyorum Ben sorunuma çare buldum ve her yere yazıyorum ki herkes çaresini bulsun. Ben Ankarada Derya ÇOBAN AYAK SAĞLIGINA GİTTİM VE TIRNAĞIM ÇEKİLMEDEN TEDAVİ EDİLDİ aNNEMİN ŞEKER HASTALIĞI NEDENİ İLE AYAKLARINDA PROBLEMLER VARDI VE ODA MEMNUN. iYİKİ VARLAR... Sizde arayın bilgi alın belki sizede iyi gelir.

Son düzenleme:
Back