Ayaklarım ve yüzüm şişti ne yapmalıyım..

SuRLy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2010
33
0
Merhaba kızlar..
Benim bir sorunum var 28 haftalık hamileyim ve 1 haftadır ayaklarım ve yüzümde birden şişme oldu..
Masabaşında sürekli oturarak çalışıyorum acaba fazla hareket etmediğimden mi kaynaklanıyor bu şişlikler yoksa başka birşeyden mi ..
korkulacak birşey midir acaba sizce :KK25:

Fazla tuzlu yememeye özen gösterin ama tuzu da tamamen kesmeyin diyor doktorla.

Arada bir kalkıp dolaşmak çözüm olabilir.

Bir de kız bebişlerde annelerin daha çok şiştiğini görüyorum; kız mı bebeğinizin cinsiyeti.

:KK49:

gÜLE GÜLE SAĞLIKLA BÜYÜTMEK NASİP OLSUN.

benimde kızım olucak 30 haftalık hamileyim yüzümde ve ayaklarımda 2hafta önce inaılmaz şişlik vardı hatda akşamları yürüyemiyordum ama düzenli yürüyüş yapmaya başladım en az 1saat falan yürüyoum birde bol sıvı aldım onun için su aralar rahatım asırı tuzluda yememek lazım

Fazla tuzlu yememeye özen gösterin ama tuzu da tamamen kesmeyin diyor doktorla.

Arada bir kalkıp dolaşmak çözüm olabilir.

Bir de kız bebişlerde annelerin daha çok şiştiğini görüyorum; kız mı bebeğinizin cinsiyeti.

:KK49:

gÜLE GÜLE SAĞLIKLA BÜYÜTMEK NASİP OLSUN.

ilk aylarda tuzlu yiyordum ama 1 aydır felan normal şeyler yiyorum aşırı tuzluya kaçmıyordum..
Ama daha dikakt edicem bundan sonra..

Evet bebeğim kız ondan bukadar erken başladı demekki :)

Teşekkür ederim bilgielriniz için :KK6:

bende 34 haftalıgım aynen benimde yüzüm şiş bu arda ızım olcek :KK49:

Benim gibi desene :KK9:

benimde kızım olucak 30 haftalık hamileyim yüzümde ve ayaklarımda 2hafta önce inaılmaz şişlik vardı hatda akşamları yürüyemiyordum ama düzenli yürüyüş yapmaya başladım en az 1saat falan yürüyoum birde bol sıvı aldım onun için su aralar rahatım asırı tuzluda yememek lazım

Benim pek yürüme fırsatım olmuyor akşama kadar işteyim hep oturuyorum akşam evdede nekadar yürüyüş olabilir ki ..

Merhaba kızlar..
Benim bir sorunum var 28 haftalık hamileyim ve 1 haftadır ayaklarım ve yüzümde birden şişme oldu..
Masabaşında sürekli oturarak çalışıyorum acaba fazla hareket etmediğimden mi kaynaklanıyor bu şişlikler yoksa başka birşeyden mi ..

evet tatıl tuzluya dikkat ara ara kalkıp yürüyüş bende masabaşı çalışıyodum. arada kalkıp dolaşıyordum tuza dikkat ettim. bide cnım bol yürüyüşş. Allah korusun sonra tansiyonunuda etkilemesin. Sağlıkla bebişini al inşallah kucağına..

merhabalar arkadaşlar, bir doktorun internet sitesinden öğrenmiştim. El ayak şişmesi normal karşılanır ama yüzdeki şişlikler çok da normal sayılmaz diyordu, bence yüz şişmesinde mutlaka doktora görünün,

...............................................
msj 2 kez çıktığı için birini sildim :)

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun..bende 32. haftamın içindeyim , oğlum olacak nasipse..ve 1 -2 haftadır ayaklarım şiş, ağrıyor..elim yüzüm şişmedi çok şükür..bende aynı senın gibi masa başı çalışıyorum..oturmanın etkisi vardır muhakkak ama doktoruna mutlaka görün..şişlikler ileri boyutlarda olduğu zaman gebelik zehirlenmesine neden olabiliyomuş...fikir al doktorundan,ihmal etme canım..
tuzlu yememeye gayret göster, otururkende ayakların yüksekte olsun, iş yerinde ayağının altına bi şey koy, evdede aynısını yap, fazydası oluyor.

Merhaba kızlar..

Çok geçmiş olsun tuzu tamamen azalt bol su iç ayaklarını fazla sallama bir de benim tavsiyem tansiyonunu ölçtür allah korusun gebelik zehirlenmesi olabilir

aman kızlar tansiyonunuza çok dikkat edin.ben tuzu çok severim ve son günlerimde sallamamıştım artık bişey olmaz deyip vurdum tuzun gözüne:KK53:
sonra ne mi oldu tansiyon birden bana bişeyler oldu elerim titremeye başladı kendimibi garip hissetmeye başladın.eşim doktor ona söyledim tansiyonumu ölçtü 16 10.artık sorduklarına cevap veremiyordum duyuyordum anlıyordum ama anlatamıyordum.hep yukarıları gördüğümü hatırlıyorum demek ki yukarı kaymış gözlerim.eşim hemen magnezyum diasporal içirdi.ondan sonra düzelmeye başladım.
3 gün sonra da bebeklerim doğdu.çok korkmuştum yaaa aman diyim.bunun daha ötesi havale biliyorsunuz di mi.neysse ben yaramazlık yapmıştım.sizde olmasın:KK71::KK71:

doktor bol su içmenin vucüt şişmelerini enghellediğini söylemişti.fazla ödem suyla atılıyormuş.

Doktora gittim tahlillerin normal dedi tansiyonu muda ölçtürdü oda normal dedi :KK6:

Çok oturmaktanda olabilir dedi :18:

Devam ederse büyük bir hastaneye git dedi ..

Endişe etmeme gerek var mı sizce daha kızlar ya :KK50:

Doktora gittim tahlillerin normal dedi tansiyonu muda ölçtürdü oda normal dedi :KK6:

tabikide dikkat et Allah korusun albümin yada tansiyon olmasın ama tahliller temiz demişsin Allahın izniyle bişey çıkmaz ama bende masa başı çalışıyordum dediğim gibi canım benim bool yürüyüş yapcan. vakit yok dersen işten dönüşte ne bilim biraz erken in vasıtadan öyle yürü. bide çalışırkende 15 dk. da bir odada dolaş. emin ol azalacakhayırlıdoğumlar.

Benim tansiyonum normalde hep düşüktür.
Ki doktor ölçtürdüğünde yine düşüktü ki sanmıyorumda tansiyon olacağını ..
Kan ve idrar tahlili yaptırmıştı doktor normal dedi işte..

Bide bu aralar eskisinden daha fazla dolaşıyorum ve sanki şişlik eskisi kadar değil :)

Benim tansiyonum normalde hep düşüktür.
Ki doktor ölçtürdüğünde yine düşüktü ki sanmıyorumda tansiyon olacağını ..
Kan ve idrar tahlili yaptırmıştı doktor normal dedi işte..

Bide bu aralar eskisinden daha fazla dolaşıyorum ve sanki şişlik eskisi kadar değil :)

aynen benim gibisin bende tansiyon hep düşüktü. ama şişince yürüdümü indi :) tuzuda azalttımı tadından yenmez yani :)

yok canım dert edecek bişey yok ayakları elleri sarkıtmaktan da oluyor çok normal.ben yaşadığım şeyi kimse yaşamasın diye uyarmak istedim sadece.hepimizde oluyor böyle ödemler.hayırlı doğğumlar diliyorum:KK71:

Kızlar dün tekrar doktora gittim kan tahlili idrar tahlili yaptırdı sonuçlar yine iyiydi..
Hafif idrarda iltihap vardı onun içinde ilaç verdi..
Tansiyonda düşüktü ..
Ama ayakalrım hala şiş tehlikeli dedi doktor gebelik zehirlenmesinin habercisi olur bu genelde dedi ..

Ne yapmalıyım sizce ben bu şişliklerin geçmesi içinn :KK31:

Tuzu eksilt dedi doktor onu yapmaya başaldımda onun dışında yapılacak birşey yokmudur acaba sizce

Son düzenleme:
X