Gebeliğe Hazırlık ayakları sıcak tutmak??

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

astronotbayan

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2021
36
27
kızlar merhaba. çevremde devamlı " aman ayaklarını sıcak tut, aman belini sıcak tut yoksa cocugun olmaz,tutunamaz " gıbı laflar çok duyuyorum. ev kalabalık. evde çıplak ayak gezemııyorum. hemen aman ayagına bırsey gıy. gerçekten ayakları sıcak tutmak gebelıgı kolaylastırıyor mu. bılgınız var mı?

kızlar merhaba. çevremde devamlı " aman ayaklarını sıcak tut, aman belini sıcak tut yoksa cocugun olmaz,tutunamaz " gıbı laflar çok duyuyorum. ev kalabalık. evde çıplak ayak gezemııyorum. hemen aman ayagına bırsey gıy. gerçekten ayakları sıcak tutmak gebelıgı kolaylastırıyor mu. bılgınız var mı?
Ayakları üşütünce enfeksiyon kapıyoruz hemen, enfeksiyon ilerlerse tüpleri tıkamaya kadar gidiyor tüp tıkanıklığı da doğal yoldan hamile kalmayı zorlaştırıyor. İmza: Eski, Çorapsız gezenler kulübü başkanı😂

Ayakları üşütünce enfeksiyon kapıyoruz hemen, enfeksiyon ilerlerse tüpleri tıkamaya kadar gidiyor tüp tıkanıklığı da doğal yoldan hamile kalmayı zorlaştırıyor. İmza: Eski, Çorapsız gezenler kulübü başkanı😂
daha net ve guzel acıklanamazdı :) çok teşekkürler kafam rahatladı :KK66:

evet haklısınız. ne zamandır gebelık ıcın ugrasıyorum. bır saglık sorunumuz da yok. bakalım. hayırlısı.

Aynen öyle maalesef. Ben bekarken asla dikkat etmezdim adetli olduğum zamanlara denk getirirdim işimi o zamanlar namaz yok bay yok ohhh aksama kadar suyun içerisinde iş yapardım. Kışın bile çorapsızdım evlendiktwn sonra hooooop hepsi çıktııııı 10 aydır evliyim 10 aydıe enfeksiyon şikayetim var üstelik 5 ay boyunca da hamile kalamasım yoğun enfeksiyon yüzünden 5 aydan sonra oldum ama geçti mi hayır. Doğru söylediniz
Yani demem o ki aman ha gerçekten dikkat edilecek bir şey. Ayakları sıcak tutmak gebeliği kolaylastırmaz ama üşüttüğün için hasta olursan enfeksiyon iltihap gibi işte o engel oluyor..

Aynen öyle maalesef. Ben bekarken asla dikkat etmezdim adetli olduğum zamanlara denk getirirdim işimi o zamanlar namaz yok bay yok ohhh aksama kadar suyun içerisinde iş yapardım. Kışın bile çorapsızdım evlendiktwn sonra hooooop hepsi çıktııııı 10 aydır evliyim 10 aydıe enfeksiyon şikayetim var üstelik 5 ay boyunca da hamile kalamasım yoğun enfeksiyon yüzünden 5 aydan sonra oldum ama geçti mi hayır. Doğru söylediniz

Yani demem o ki aman ha gerçekten dikkat edilecek bir şey. Ayakları sıcak tutmak gebeliği kolaylastırmaz ama üşüttüğün için hasta olursan enfeksiyon iltihap gibi işte o engel oluyor..
Kesinlikle öyle. 4-5 hafta enfeksiyonla uğraştım hamileliğimin başında. Bekarkende enfeksiyon olurdum ama böyle ağrı, böyle akıntı hiç yaşamamıştım o zaman. Eskiler hep doğru söylüyormuş insan başına gelince anlıyor. :)

Kesinlikle öyle. 4-5 hafta enfeksiyonla uğraştım hamileliğimin başında. Bekarkende enfeksiyon olurdum ama böyle ağrı, böyle akıntı hiç yaşamamıştım o zaman. Eskiler hep doğru söylüyormuş insan başına gelince anlıyor. :)
Ahhh büyük sözü dinlenmezse böyle olunuyor 😅 şimdi de ben bekarlara nasihat ediyorum 😅 aman yere çıplak ayakla basmayın aman adetliyken suya girmeyen şöyle de böyle 😅
Ama ben iyileşemedim daha 26 haftalık hamileyim şuan hala uğrasıyorum çoook yıprattı beni Rabbim düşmanıma bile vermesin.

Adet döneminde çok şiddetli ağrı yaşayan biriyim. Ama inanılmaz yani. 3 gün kesintisiz bir ağrı. Hiç bir şey de fayda etmiyor.
Çift rahimliyim. Bu nedenle ağrın çok olur demişti dr.
Ama lise, üniversite yıllarımda hiç ağrım olmazdı. Adet olduğumu anlamazdım bile.
Evlendim. Ağrılarım başladı. Ama nasıl ölüyorum. Arkadaşım hep dedi ki sen üşütüyorsun bence dedi. Ama nasıl olur diyorum bir ayaktan öyle olur mu
Evet oluyor arkadaşlar. Ben evde çorap giyinmeyen. Adet zamanı suyun içinde banyo temizleyen biriyim hep. Baktım bu böyle olmayacak. Ayağımı patikten çıkarmama, adet zamanı banyo temizlememe ,hatta gece yatarken bile patiksiz yatmama kararı aldım. Çünkü cidden baş edemiyorum
Sonuç : Ağrım yok. Adet olduğumu bile anlamıyorum. Ağrımasından çok korkuyorum. Ayağımı asla patiksiz yere basmıyorum. Adet günü boyunca da yatarken de hep ayağımda olacak.
Yaşadım gördüm 😏

X