Ayak Vurmasindan Dolayi Olusan Sertlik

M

melek_yuzlum

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi melek_yuzlum
Arkadaşlar, ayakkabı vurması sonucunda oluşan ur gibi sertliklerden nasıl kurtulabilirim çok acıyo ve çok iğrenç bir görüntüsü var top gibi bir çıkık:1no2: yardımlarınızı bekliyorum.

Neden kimse cevap yazmıyor bu konuda kimse birşey bilmiyormu?? :kızgın:

canım nerde bu top gibi çıkıntı?parmak arasındaysa nasır olmuştur.şu an benim küçük parmağımda öyle ilaç kullanıyorum.

aynen kızlar ya küçük parmağımda ilk önce küçük bi kemik gibi bişey çıktı şuan sertleşio üzerine dokununca inanılmaz acıyo sanırım nasır olcak ...napsam kızlar ya???????

canım benim parmağımda değil topuğumda yani arka kısmında bir şişlik var nasır gibi bişey değil ayakkabı vurunca çıkmıştı hala duruyo nasıl geçirebilirim ??

aynen kızlar ya küçük parmağımda ilk önce küçük bi kemik gibi bişey çıktı şuan sertleşio üzerine dokununca inanılmaz acıyo sanırım nasır olcak ...napsam kızlar ya???????

canım ben duoderm isimli bir ilaç kullanıyorum,günde iki kez fırçasıyla sürülüyor.4-5 gün içinde sürdüğün bölgedeki deriyi öldürüyor ve nasırı söküp kurtuluyorsun.eczanelerde bulabilirsin,ucuz bir ilaç.geçmiş olsun.

canım benim parmağımda değil topuğumda yani arka kısmında bir şişlik var nasır gibi bişey değil ayakkabı vurunca çıkmıştı hala duruyo nasıl geçirebilirim ??

canım valla su toplamıştı ayağımın dediğin yeri ama şişlik olmadı,istersen bir doktora danış.geçmiş olsun,ihmal etme.

canım ben duoderm isimli bir ilaç kullanıyorum,günde iki kez fırçasıyla sürülüyor.4-5 gün içinde sürdüğün bölgedeki deriyi öldürüyor ve nasırı söküp kurtuluyorsun.eczanelerde bulabilirsin,ucuz bir ilaç.geçmiş olsun.

çok tşk ederim canım hemen alcam

çok teşekkür ederim arkadaşlar yerimseniben

- Badem yağı, E Vitamini ya da lanolin içeren bir kremi nasırın üzerine yedirin. Böylece nasırın yumuşamasını ve eğer şanslıysanız küçülmesini sağlayabilirsiniz.

- Ayakkabı giydiğiniz zaman ağrılı bölgenin korunması için üzerine normal yara bandı veya plaster takın. Bant veya plasteri 1 günden daha uzun bir süre nasırın üzerinde tutmayın ve çıkartırken nasırın etrafındaki cilde zarar vermemek için dikkat edin.

- Nasırlı bölgeyi yumuşatmak için ılık suda bir süre tutun. Daha sonra fazla sert olmayan bir ponza taşı veya benzeri yumuşak bir aletle nasırlı bölgeyi hafifçe temizlemeye çalışın. Böylece nasırın oluşturduğu sertliği –ölü hücreleri- temizlemiş, bölgeyi rahatlatmış olacaksınız.

- Giydiğiniz ayakkabıları ayak ve özellikle parmak bölgenize baskı yapmayacak şekil ve yumuşaklıkta seçin. Ayakkabılarınıza gerekli bakım ve tamiri yaptırın veya eskiyerek şeklini kaybetmiş olanları giymeyin. Yürürken ayağınızın maruz kaldığı sürekli şokun emilmesi için ayakkabıların iyi durumda olması şarttır. Özellikle ayakkabı topuklarının yıpranması, vücut yükünün %25’ini çekmekte olan ayak tabanınızla kemiğinize aşırı ve yanlış yük binmesine neden olur. Ayakkabınızın topuğu özellikle belli bir yöne doğru aşınıyorsa mutlaka bir ortopediste baş vurun.

- Gece yatarken nasır bölgesine bir parça Sarımsak veya soğan koyarak sarıp uyuyun. Asitleri nasırın yumuşamasına yardımcı olacaktır.

alintidir

Arkadaşlar, ayakkabı vurması sonucunda oluşan ur gibi sertliklerden nasıl kurtulabilirim çok acıyo ve çok iğrenç bir görüntüsü var top gibi bir çıkık:1no2: yardımlarınızı bekliyorum.
canım topuklarıma şunu yapıyorum banyoda ponzaladıktan sonra vazelinle gripini ezip karıştırıp topuklarıma sürüyorum ve pamuklu bir çorap giyip yatıyorum ertesi gün sonuç inanılmaz mutlaka ama mutlaka yapınn Sıfır maliyet!harika sonuç valla!eşime de yaptım çok iyi geldi

ya belki saçma gelebilir ama kardeşimde futballdan dolayı nasır çıkmıştı ayağı yıkayıp kurulayıp lokum koymuştuk gazlı bezle sarıp çorap giydirmiştik.bir iki kere yaptık lokum resmen nasırı aldı içine ya bitti ufaldı gittii...deneyin olmazsa geri kalanları yersiniz çifte kavrulmuş fln:p ama harbi işe yarıyooo.

aynı sorun bende de var doktora gitmiştim ve estetık bı mudaheleyle alınabileceğini ama rısklı olduğunu soyledi oyle kremle yağla geçiçek bişey değil yani bu topuk ustundekı buyuk kırmızı top gibi sertlık

benim de yeni aldığım ayakkabım ayağımın arkasını mahvetti. su toplasa iyi ama benim de şişlik ve kızarıklık oluştu.orda çıkıntı hoş durmuyo ve normal ayakkabılarım bile vurmaya başladı. nasıl kurtulabilirim bundan. endişeleniyorum açıkçası. henüz 3 gündür o ayakkabımı giymiyorum ne kadar sürede geçer acaba.

X