• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayağıma çaydanlık boşaldı(yanık)

Cnm bnmde kolum a cay dokuldu bnce acma sargilari bn acmadim hergun pansumn yapip sariyodum hicbisey kalmadi deri alttan yeniledi kendini bide grcen kahve dokuldu hemn kizardi bnm tenimde hassas kv duymustum babasinin ayagi yanmis yumurta sarisiyla iglestirdik diye bnde yumurta sarisi surdum ne iz ne aci hicbisey kalmadi allah sifani versin cnm zor yanik

oncelikle cok gecmis olsun. silverdin yara ve yanik kremini oneririm, benim kuzenime kucukken kursun dokturmuslerdi bir anda suya dokecegi kursunu yasli teyze dalginlikla direk yuzune isabet ettirmisti kuzenimin baba annesi saglik ocaginda calistigi icin silverdinle hic iz kalmamisti

ayağıma çaydanlık döküldü :KK61:
acılar içinde kıvranıyordum
acile gittik pansuman yapıldı şuan sürülen kremler sayesinde yanma sızlamalar bitti
ama yanık çok derin vücudum hassas olduğu için
herkes yanığın üzeri kapalı kalmaz dedi bende açtım dışarı çıkınca gazlı beze sandoz sürüp kapatıyorum
bakamıyorum yarama o kadar derin :KK42:
bana çabucak iyileşmesi için nolur birşey tavsiye edin çok kötüyüm :mad:
Çok geçmiş olsun benim de kişinin ayagina döküldü ve derin bi yanikti aylarca hastaneye pansumana goturdum herkes birşey söyledi kimisi kapatma dedi kimisi kapat dedi bi kaç söylenen ilaç oldu onlari da denedik ama yara kapanamadi bi turlu sonra hastane de biri yanik hastanesine goturun dedi oraya görürdüm çok şükür cabuk kapandi sadece yanik üzerine olduğu için daha bilgili drlarda bulunduğunuz yerde varsa gidin bence orda bana tebeşirle benzer bi ilaç ve keçe gibi bi bez aldirdilar tam isimlerini bilemiyorum k bakma bunlarla yara kapandi sonrasında contractubex diye bi krem var yanik izi için ondan da memnun kaldim tavsiye ederim

Kantoron yağı iyi gelir kolumda ve bacağmda küçükten kalma yanık izleri tasiyorum benim kaldı izleri inşallah derin Degildir yanık iz kalmaz bu sıcakta Allah yardimcin olsun canim geçmiş olsun

acile gittik pansuman yapıldı şuan sürülen kremler sayesinde yanma sızlamalar bitti
herkes yanığın üzeri kapalı kalmaz dedi bende açtım dışarı çıkınca gazlı beze sandoz sürüp kapatıyorum

ccook gecmis olsun benimde yuzume dokuldu kaynamis suyu.. derilerim hic birseyim kalmamisti kirpiklerim bile yanmisti ama cok sukur rabbime simdi hic birsey yok yuzumde cok dikkat et bana doktor kac ay disariya cikamazsin demisti cikmadim hergun krem surerdim yuzume bide hep sirt ustu yatmak zorunda kalirdim cunku eger yastiga yapisirsa iz kalirmis devamli yeni deriyi aldigi icin.. hic ellemedim kasinsa bile dokunmadim sende sakin dokunma yaraya ve doktorun verdigi kremden devamli sur..

Varsa kantoron yağı yoksa conttatubeks krem...hiç iz kalmayacak merak etme

Aynı şeyi yaşadım sakın kafana göre bir şey sürme hemen doktora git ben yanlış şeyler sürdüm yapıştı deri kurudu.
Yanığa kantaron yağı yoğurt domates salça yumurta vs. sürülmez ileri dereceyse daha kötü yapar.

Silverdin krem al onunla pansuman yaptır kaçıncı derece olduğunu bilmeden yaparsan zarar verebilirsin.Su toplayıp bül olursa patlatma zarar verirsin.
Herkesin dediğini yapma yanık mutlaka sarılmalı.

Gazlı bez de sakın koyma kurur yapışır. Ben Cerrahpaşa'da yanık tedavisi gördüm. İlaçlı suyla yıkadılar silversin sürdüler o ilaçlı suya batırdıkları gazlı bezleri ıslak ıslak yaranın üzerine koyup sardılar,çok ıslak olacak,ancak rahat ettim.yapışmadı kurumadı en önemlisi acısı geçti.

Contractubex iyileştirdikten sonra izi kalmasın diye sürülür,yaraya sürülmez. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
anneme de dökülmüştü o dönemdeki kiracımız tuzsuz tereyağı ve yumurta sarısını karıştırıp sürüyordu. çok iyi geldi.

Çoook geçmiş olsun canım Allah yardımcın olsun. Dr dediğinden şaşma derim

KANTARON YAGİ.
İNTERNETTEN DE BAKIN.. ÇOK ÇOK FAYDALARI IZLERE LEKELERE.
OZELLIKLEDE YANIKLARDA...

Yarayı temiz tutun doktorunuz tavsiyelerine uyun yeterlidir
Alternatif çözümler işe yarayacağı gibi felakete de dönüşebilir

çok eski konu ama yanık yeriniz düzeldi mi

Back